Αρχική Ειδήσεις Σφηνάκια «Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Βλων ιδρυτής της Τράπεζας Αίματος...

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Βλων ιδρυτής της Τράπεζας Αίματος «Δημήτρης Βλων

0
5418

Με βαριά καρδιά και βαθιά θλίψη, η κοινότητα της Τράπεζας Αίματος «Δημήτρης Βλων» αποχαιρετά τον αγαπημένο μας ιδρυτή Ιώαννη Βλών, που έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο. Ο Γίαννης μια από τις πιο φωτεινές προσωπικότητες του τόπου μας, άφησε πίσω του ένα αξεπέραστο κενό αλλά και μια σπουδαία παρακαταθήκη ανιδιοτελούς προσφοράς.

Η ζωή του Γίαννη ήταν αφιερωμένη στην υπηρεσία του συνάνθρωπου. Πριν από 11 χρόνια, εμπνεόμενος από μια βαθιά πεποίθηση στην αξία της δοτικότητας, ίδρυσε την Τράπεζα Αίματος «Δημήτρης Βλών». Η ίδρυση αυτή ήρθε ως απάντηση στην ανάγκη του τόπου μας για συστηματική και οργανωμένη αιμοδοσία, αλλά και ως έκφραση της απεριόριστης πίστης του Γίαννη στην ανθρώπινη αλληλεγγύη.

Κάθε σταγόνα αίματος που δόθηκε μέσω της τράπεζας αποτελεί μια ζωντανή μαρτυρία της αφοσίωσής του στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ο Γιάννης ήταν παρών σε κάθε αιμοδοσία, ενθαρρύνοντας και ευχαριστώντας προσωπικά κάθε αιμοδότη. Η ακεραιότητα και η ευαισθησία του προσέλκυσαν αμέτρητους εθελοντές, δημιουργώντας μια κοινότητα αλληλοϋποστήριξης και εμπιστοσύνης.

Η μάχη του με τον καρκίνο ήταν για εκείνον άλλη μία ευκαιρία να δείξει το ακατάβλητο πνεύμα του. Αν και ο πόνος ήταν μεγάλος, η αποφασιστικότητά του να συνεχίσει την προσφορά παρέμεινε αμείωτη. Μέχρι και τις τελευταίες του ημέρες, έδειχνε ενδιαφέρον για τη λειτουργία της τράπεζας, δίνοντας κατευθύνσεις και εμπνέοντας με το παράδειγμά του.

Η απώλειά του μας αφήνει ένα τεράστιο κενό, αλλά και την υποχρέωση να συνεχίσουμε το έργο του με την ίδια αφοσίωση και το ίδιο πάθος. Η Τράπεζα Αίματος «Δημήτρης Βλων» θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό το φως των αξιών που μας κληροδότησε: την αλληλεγγύη, τη φροντίδα και την ανιδιοτέλεια.

Απευθύνουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γίαννη και υποσχόμαστε ότι θα τιμήσουμε τη μνήμη του με κάθε μας προσπάθεια να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο, όπως εκείνος ονειρευόταν και αγωνίστηκε για αυτό. Η κληρονομιά του Ιώαννη Βλών θα ζει μέσα από κάθε πράξη καλοσύνης και αλληλεγγύης, κάθε φορά που κάποιος σώζεται χάρη στη δωρεά αίματος, θα θυμόμαστε ότι ήταν αυτός που μας έμαθε τι σημαίνει να δίνεις ζωή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ