Όλα όσα θα χρειαστείς για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε Airbnb!

0
3280

Αν αναζητάς τρόπους για να βγάλεις ένα extra εισόδημα, η ενοικίαση του σπιτιού σου μέσω της πλατφόρμας Airbnb είναι η ιδανική επιλογή. Και αυτό γιατί μπορείς να επιλέξεις εσύ τις ημέρες και τη χρονική περίοδο που θα μπορείς να διαθέσεις το σπίτι σου. Και αυτό είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνεις μικρές εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού.

  • Διαδικασία

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τα διαδικαστικά! Κάνεις πρώτα εγγραφή στην πλατφόρμα ως host όπου εκεί θα χρειαστεί να συμπληρώσεις αρκετά στοιχεία τόσο για τους χώρους του σπιτιού, τις παροχές, τα τετραγωνικά, αλλά και για τις πληρωμές. Ιδανικά θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον λογιστή σου ώστε να σε κατευθύνει σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία και τις διαδικασίες.

  • Φωτογράφιση

Για να μπορούν όλοι οι επισκέπτες να δουν τον χώρο του σπιτιού, τους εσωτερικούς χώρους ακόμη και τον τρόπο που το έχεις διακοσμήσει θα χρειαστεί να προσθέσεις αρκετές φωτογραφίες. Η πλατφόρμα ενοικίασης Airbnb διαθέτει επαγγελματίες φωτογράφους που αναλαμβάνουν να φωτογραφίσουν το σπίτι σου ώστε να έχεις υψηλής ποιότητας φωτογραφικό υλικό για να βλέπουν οι επισκέπτες σου κάθε γωνιά του σπιτιού.

  • Εξοπλισμός

Σίγουρα, αφού πήρες αυτή την απόφαση θα πρέπει να επενδύσεις σε κάποια πράγματα τα οποία θα είναι μόνο για τους επισκέπτες σου. Τέτοια είναι τα κουζινικά και τα κλινοσκεπάσματα. Στα καταστήματα με είδη σπιτιού και εξοπλισμού αναζήτησε σεντόνια ξενοδοχείου, μαξιλαροθήκες, παπλώματα, πετσέτες, πατάκια μπάνιου, ριχτάρια και κουβέρτες ώστε να τα χρησιμοποιείς σε αυτές τις περιστάσεις. Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να κινηθείς και για την κουζίνα σου. Επίλεξε μαχαιροπίρουνα, σετ με πιάτα και μπολάκια για να γευματίζουν οι φιλοξενούμενοι σου χωρίς να χρησιμοποιούν τα δικά σου.

  • Υπηρεσία καθαρισμού

Αν θέλεις να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος για την ενοικίαση του χώρου σου θα πρέπει να βρεις ένα συνεργείο καθαρισμού για να καθαρίζει το σπίτι πριν και μετά από κάθε επίσκεψη. Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που όλοι οι επισκέπτες αξιολογούν αλλά φυσικά είναι πολύ σημαντικό και για την υγιεινή του χώρου.

  • Smart κλειδαριά

Μετέτρεψε το σπίτι σου σε smart home προσθέτοντας μια έξυπνη κλειδαριά ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι με κωδικό. Αυτό θα σου δώσει ανακούφιση γιατί δεν θα έχεις άγχος για τα κλειδιά.

 

Διακόσμησε το σπίτι σου όμορφα χωρίς να έχεις πολλά διακοσμητικά καθώς θα είναι δύσκολο στην καθαριότητα. Πρόσθεσε ιδιαίτερα χαλάκια εισόδου με παιχνιδιάρικα quotes αλλά και φυτά στην είσοδο για να εκπλήξεις τους καλεσμένους σου!

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ