Χλιδή: Αυτή είναι η μυθική έπαυλη του Μπιλ Γκέιτς (vid)

0
1207

Η υπερπολυτελής έπαυλη Xanadu 2.0 είναι μόνο ένα από τα πολλά ακίνητα που έχει στην κυριότητά του ο συνιδρυτής της Microsoft

ο 1985 ήταν η χρονιά, που ο Μπιλ Γκέιτς κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση των Microsoft Windows. Μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο, η καθαρή περιουσία του εκτινάχθηκε στα 350 εκατομμύρια δολάρια. Σε ηλικία μόλις, 31 ετών, ο Μπιλ Γκέιτς κατάφερε να γίνει για πρώτη φορά, δισεκατομμυριούχος.

Ακόμη σήμερα, μήνες αφότου έλαβε την απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Microsot, o Γκέιτς παραμένει ανάμεσα στους top 5 πλουσιότερους επιχειρηματίες του πλανήτη. Με καθαρή περιουσία που αγγίζει τα 118 δισεκατομμύρια δολάρια, ο διάσημος επιχειρηματίας έχει στην κυριότητα του πολλά ακίνητα, το πιο ακριβό, μία υπερπολυτελής έπαυλη στη γενέτειρά του, το Σιάτλ αξίας 124 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πιο αναλυτικά, το 1988, ο Μπιλ Γκέιτς, αγόρασε μία έκταση στο Σιάτλ κοντά και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του, για 2 εκατομμύρια δολάρια. Το ονόμασε Xanadu 2.0. Χρειάστηκαν επτά χρόνια για να χτίσει «το σπίτι των ονείρων του». Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα αναφέρει το therichest, ξόδεψε συνολικά, 63 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του σπιτιού.

Αγόρασε επίσης, και γειτονικά ακίνητα αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων. Το εσωτερικό της Xanadu 2.0. σχεδιάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Thierry Despont. Η υπερπολυτελής έπαυλη διαθέτει 7 υπνοδωμάτια, 24 μπάνια και 6 κουζίνες. Η κεντρική τραπεζαρία του σπιτιού μπορεί να χωρέσει έως και 200 ​​άτομα. Το αρχοντικό διαθέτει επίσης, χαμάμ, σάουνα και γυμναστήριο.

Στο σπίτι υπάρχει ακόμη, το έργο τέχνης Codex Leicester του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, το οποίο ο Γκέιτς αγόρασε για 30,8 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία πριν από μερικά χρόνια. Φημολογείται τέλος πως, ο διάσημος δισεκατομμυριούχος έχει δημιουργήσει στο συγκεκριμένο οίκημα και μια τεχνητή παραλία με άμμο που μεταφέρθηκε από τη Χαβάη.

 

Διαβάστε ακόμα:

Αρχές 2023 οι επιδοτήσεις για ταμειακές και αντικατάσταση με 500.000 νέες ασφαλείας – Καλοκαίρι η διασύνδεση με POS

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ