Ορφέας: Πρόγραμμα προβολών 7/4–13/4/2022

0
612

Πρόγραμμα προβολών 7/4–13/4/2022

Στον Χειμερινό Κινηματογράφο Ορφέα από την Πέμπτη 7/4 έως και την Τετάρτη 13/4

θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Υπόθεση: Το 1987 μια οικογένεια που λάτρευε τον Παναθηναϊκό, η οικογένεια Γιαννακόπουλου, πήρε την απόφαση να αναλάβει τα ηνία του μπασκετικού τμήματος ανδρών του Συλλόγου. Μια απόφαση που έμελλε να το οδηγήσει σε ένα ταξίδι στα Αστέρια. Το υπέροχο αυτό ταξίδι με πολλές στιγμές γεμάτες κυρίως νίκες, ήττες, χαρές, λύπες, αλλά και έξι ευρωπαϊκά τρόπαια αποτυπώνεται μέσα από την κινηματογραφική αυτή ταινία. Μικρές και μεγάλες ιστορίες, ορατοί και αόρατοι πρωταγωνιστές από την εκατόχρονη διαδρομή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αποτυπώνονται κινηματογραφικά σε αυτοτελή φιλμικά στιγμιότυπα, που άλλοτε φέρνουν κάτι από γέλιο και άλλοτε συγκίνηση και ανατριχίλα…

Διάρκεια:  100’            Είδος:  Ελληνικός Κινηματογράφος, Ιστορική                  Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας

Ηθοποιοί: Δάνης Κατρανίδης, Θέμης Πάνου, Αργύρης Πανταζάρας, Γιώργος Γάλλος, Βαγγέλης Μουρίκης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Κώστας Αποστολάκης, Τάσος Ιορδανίδης, Δάφνη Λαμπρογιάννη, Gilles Touchais, Μάρκος Λεζές, Νίκος Αρβανίτης, Ιωάννα Πηλιχού, Βαγγέλης Αλεξανδρής

Πέμπτη 7/4: 20:00

Σάββατο 9/4   22:15

Δευτέρα 11/4:  19:15

Τετάρτη 13/4:  22:00

SONIC: H TAINIA 2

ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ

Υπόθεση:  Ο πιο αγαπημένος σκαντζόχοιρος επιστρέφει για μια νέα περιπέτεια στο SONIC: Η ΤΑΙΝΙΑ 2. Αφού εγκαταστάθηκε στο Γκριν Χιλς, ο Sonic θέλει να αποδείξει πως είναι αληθινός ήρωας. Η ώρα να δοκιμαστεί φτάνει με την επιστροφή του Δρ. Ρομπότνικ (Τζιμ Κάρεϊ), ο οποίος αναζητάει, μαζί με τον νέο συνεργάτη του, τον Knuckles, ένα σμαράγδι με τη δύναμη να αφανίζει πολιτισμούς. Ο Sonic ξεκινάει μαζί με τον Tails ένα ταξίδι ανα την υφήλιο, προκειμένου να βρουν το σμαράγδι προτού πέσει στα λάθος χέρια.

Διάρκεια:120’       Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Τζεφ Φάουλερ

Ηθοποιοί:  Τζιμ Κάρεϊ, Μπεν Σβαρτς, Τζέιμς Μάρσντεν, Τίκα Σάμπτερ, Νατάσα Ρόθγουελ

Παρασκευή 8/4  19:00

Σάββατο 9/4 :   17:15

Κυριακή 10/4:   16:30

Τετάρτη 13/4:  17:30

MORBIUS

Υπόθεση:  Ένας από τους πιο συναρπαστικούς και διχασμένους χαρακτήρες της Marvel, έρχεται στη μεγάλη οθόνη με τον βραβευμένο με Oscar® Jared Leto να μεταμορφώνεται στον αινιγματικό αντιήρωα Michael Morbius. Στην προσπάθειά του να βρει θεραπεία από μια σπάνια αρρώστια του αίματος που απειλεί τη ζωή του, ο Δρ. Morbius επιχειρεί ένα απεγνωσμένο ρίσκο. Ενώ αρχικά φαντάζει ριζοσπαστική επιτυχία την ίδια στιγμή απελευθερώνει μια μυστική δύναμη μέσα του. Θα καταφέρει το καλό να νικήσει το κακό – ή ο Δρ. Morbius θα υποκύψει στις πιο σκοτεινές τους επιθυμίες;

Διάρκεια: 108’

Είδος: Περιπέτεια, Δράσης

Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Εσπινόζα

Ηθοποιοί: Τζάρεντ Λίτο, Ματ Σμιθ, Αντρια Αρτζόνα, Τζάρεντ Χάρις, Αλ Μάντριγκαλ, Ταιρέζ Γκίμπσον

Πέμπτη 7/4: 22:15

Παρασκευή 8/4  21:15

Σάββατο 9/4 :   19:45

Κυριακή 10/4:   22:05

Τετάρτη 13/4:  19:45

ΤΗΕ ΒΑΤΜΑΝ

Υπόθεση:  Πάνω από ένα χρόνο τώρα, ο Μπρους Γουέιν βυθίζεται στο σκοτάδι της Γκόθαμ ως ο Μπάτμαν (Ρόμπερτ Πάτινσον) που σπέρνει τον φόβο στις καρδιές των εγκληματιών. Με μόνους συμμάχους τον Άλφρεντ (Άντι Σέρκις) και τον Τζέιμς Γκόρντον (Τζέφρι Ράιτ), ο μοναχικός τιμωρός δίνει σάρκα και οστά στην εκδίκηση για χάρη των συμπολιτών του. Όταν ένας κατά συρροή δολοφόνος στοχεύσει στην ελίτ της πόλης, ένα μονοπάτι από γρίφους οδηγεί την έρευνα του Μεγαλύτερου Ντετέκτιβ του Κόσμου στον υπόκοσμο, όπου θα συναντήσει χαρακτήρες όπως η Σελίνα Κάιλ/Κατγούμαν (Ζόι Κράβιτς), ο Όσβαλντ Κόμπλποτ/Πιγκουίνος (Κόλιν Φάρελ), ο Κάρμαϊν Φαλκόνε (Τζον Τορτούρο) και ο Έντουαρντ Νάστον/Γρίφος(Πολ Ντέινο). Όσο η κλίμακα του νοσηρού σχεδίου ξεδιπλώνεται, ο Μπάτμαν πρέπει να συνάψει καινούριες συμμαχίες, να αποκαλύψει τον ένοχο και να αποδώσει δικαιοσύνη για την κατάχρηση εξουσίας και τη διαφθορά που έχουν καταστρέψει την Γκόθαμ Σίτι.

Διάρκεια:175’       Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Ματ Ριβς

Ηθοποιοί:  Ρόμπερτ Πάτινσον, Πολ Ντέινο, Ζόι Κράβιτς, Κόλιν Φάρελ, Άντι Σέρκις, Τζέφρι Ράιτ, Τζον Τορτούρο, Πίτερ Σάρσγκαρντ , Τζέιμι Λόσον

Κυριακή 10/4:   19:00

DUNE

Υπόθεση:  Ο οραματιστής δημιουργός Ντενί Βιλνέβ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το τεράστιο έπος της επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ, γραμμένο το 1965 και καθιερωμένο ως ένα από τα πιο επιδραστικά βιβλία του 20ου αιώνα. Τοποθετημένο χιλιάδες χρόνια στο μέλλον, το Dune εξιστορεί την ιστορία του Πολ Ατρείδη, ενός νεαρού που παίζει καταλυτικό ρόλο σε ένα διαπλανητικό παιχνίδι εξουσίας. Ο γιος του Δούκα ΛίτοΑτρείδη και της Λαίδη Τζέσικα πρέπει να περάσει την απόλυτη δοκιμασία: να ξεπεράσει τον φόβο, όταν μοίρα και πρωτόγνωρες δυνάμεις τον στέλνουν στον πλανήτη των ερήμων, τον Αρράκις – γνωστός ως Ντιουν.

Διάρκεια:  155’

Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Ντενί Βιλνέβ

Ηθοποιοί: Τίμοθι Σαλαμέ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Τζέισον Μομόα, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ζεντάγια, Οσκαρ Αιζακ

Δευτέρα 11/4:  21:30

SOS ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΚΑΛΕΙ ΜΟΣΧΑ (Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb)

Την Τρίτη 12/4 στις 20:00 παρουσιάζουμε σε συνεργασία με την ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ την διαχρονική πολιτική σάτιρα SOS ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΚΑΛΕΙ ΜΟΣΧΑ.

Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, υπογράφει μία εξαιρετική ταινία, με καυστικό χιούμορ η οποία εξελίσσεται με φόντο την παράνοια του ψυχρού πολέμου και των πυρηνικών εξοπλισμών. 57 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, η ταινία παραμένει εφιαλτικά επίκαιρη και διαχρονική.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει μουσική συνάντηση στο χώρο του cinema bar για όλους τους θεατές και τα μέλη της ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ.

Είσοδος Ελεύθερη

Σας περιμένουμε!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ