Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εταιρείες εστίασης στη Χαλκιδική με το ηλιέλαιο, καθώς η τιμή του έχει φτάσει στα ύψη.
Έτσι, πολλοί καταστηματάρχες σκέφτονται να αφαιρέσουν τα τηγανιτά από το μενού, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.
Ιδιοκτήτες, που έχουν ταβέρνες, εστιατόρια ή ταχυφαγεία σκέφτονται ακόμη και να αφαιρέσουν από το μενού τις τηγανητές πατάτες καθώς, όπως λένε, οι τιμές στο ηλιέλαιο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Την ίδια μοίρα πιθανόν να έχουν καλαμαράκια και κολοκυθάκια, αφού το κόστος για το τηγάνισμά τους υποστηρίζουν ότι είναι αποτρεπτικό και για να συνεχίσουν θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές, που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των πελατών.
Ήδη στην αγορά της Χαλκιδικής παρατηρούνται ελλείψεις. Επαγγελματίες ζητούν ηλιέλαιο από συναδέλφους τους, που έχουν απόθεμα για να δουλέψουν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.
Οι επαγγελματίες εκφράζουν φόβους ότι την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται, θα δυσκολευτούν να δουλέψουν τα καταστήματά τους και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για τα τηγανητά πιάτα στο μενού.
Θα ακριβήνουν και τα λιπάσματα οπότε δεν θα καλλιεργούν φρούτα και λαχανικά, θα ακριβήνουν και οι ζωοτροφές οπότε ούτε πουλερικά, χοιρινά βοοειδή. Άλευρα και σιτηρά σε έλλειψη, πάει και το ψωμί και τα μακαρόνια. Στο τέλος θα τρώμε ο ένας τον άλλον.
…από δω και πέρα πλέον νερόβραστες πατάτες. 😂😉
…υπάρχει και εναλλακτική λύση, τηγάνισμα με γλίνα. 😂😉