Ορφέας: Πρόγραμμα προβολών 17/3/2022 –23/3/2022

0
80

Πρόγραμμα προβολών 17/3/2022 –23/3/2022

Στον Χειμερινό Κινηματογράφο Ορφέα από την Πέμπτη 17/3 έως και την Τετάρτη 23/3

θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες.

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ (AMBULANCE)

Υπόθεση: Στη διάρκεια μιας ημέρας στους δρόμους του Λος Άνζελες, τρεις ζωές θα αλλάξουν για πάντα. ένας  παρασημοφορημένος βετεράνος, ο Γουίλ, που είναι απελπισμένος να βρει χρήματα ώστε να καλύψει το κόστος της ιατρικής περίθαλψης της γυναίκας του, ζητά βοήθεια από το ένα πρόσωπο που ξέρει ότι δεν θα έπρεπε – τον θετό του αδερφό, Ντάνι. Πρόκειται για έναν χαρισματικό εγκληματία που θα του κάνει προσφορά για μια δουλειά: τη μεγαλύτερη ληστεία τραπεζών στην ιστορία του Λος Άντζελες, με λεία 32 εκατομμύρια δολάρια. Με την επιβίωση της συζύγου του να κρίνεται στο νήμα, ο Γουίλ δεν μπορεί να αρνηθεί την προσφορά.

Διάρκεια:   136’         Είδος: Περιπέτεια, Θρίλερ     Σκηνοθεσία: Μάικλ Μπέι

Ηθοποιοί:  Τζέικ Τζίλενχαλ, Γιαχία Αμπντούλ – Ματίν Β’, Έιζα Γκονζάλες

Πέμπτη 17/3:  22:00

Παρασκευή 18/3  19:30

Σάββατο 19/3 :   22:05

Κυριακή 20/3:  19:30

Δευτέρα 21/3:  21:30

Τρίτη 22/3:  19:00

Τετάρτη 23/3:  22:00

ΤΗΕ ΒΑΤΜΑΝ

Υπόθεση:  Πάνω από ένα χρόνο τώρα, ο Μπρους Γουέιν βυθίζεται στο σκοτάδι της Γκόθαμ ως ο Μπάτμαν (Ρόμπερτ Πάτινσον) που σπέρνει τον φόβο στις καρδιές των εγκληματιών. Με μόνους συμμάχους τον Άλφρεντ (Άντι Σέρκις) και τον Τζέιμς Γκόρντον (Τζέφρι Ράιτ), ο μοναχικός τιμωρός δίνει σάρκα και οστά στην εκδίκηση για χάρη των συμπολιτών του. Όταν ένας κατά συρροή δολοφόνος στοχεύσει στην ελίτ της πόλης, ένα μονοπάτι από γρίφους οδηγεί την έρευνα του Μεγαλύτερου Ντετέκτιβ του Κόσμου στον υπόκοσμο, όπου θα συναντήσει χαρακτήρες όπως η Σελίνα Κάιλ/Κατγούμαν (Ζόι Κράβιτς), ο Όσβαλντ Κόμπλποτ/Πιγκουίνος (Κόλιν Φάρελ), ο Κάρμαϊν Φαλκόνε (Τζον Τορτούρο) και ο Έντουαρντ Νάστον/Γρίφος(Πολ Ντέινο). Όσο η κλίμακα του νοσηρού σχεδίου ξεδιπλώνεται, ο Μπάτμαν πρέπει να συνάψει καινούριες συμμαχίες, να αποκαλύψει τον ένοχο και να αποδώσει δικαιοσύνη για την κατάχρηση εξουσίας και τη διαφθορά που έχουν καταστρέψει την Γκόθαμ Σίτι.

Διάρκεια:175’       Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Ματ Ριβς

Ηθοποιοί:  Ρόμπερτ Πάτινσον, Πολ Ντέινο, Ζόι Κράβιτς, Κόλιν Φάρελ, Άντι Σέρκις, Τζέφρι Ράιτ, Τζον Τορτούρο, Πίτερ Σάρσγκαρντ , Τζέιμι Λόσον

Σάββατο 19/3 18:45

Κυριακή 20/3   22:00

Δευτέρα 21/3 18:15

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ (DEATH ON THE NILE)

Υπόθεση: Στην ταινία ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ, βρίσκουμε τον διάσημο Βέλγο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό να ταξιδεύει στην Αίγυπτο με ένα εντυπωσιακό ατμόπλοιο. Όταν ο φαινομενικά τέλειος και ειδυλλιακός μήνας του μέλιτος ενός ζευγαριού διακόπτεται απότομα από βίαιους θανάτους, το ταξίδι του Πουαρό μετατρέπεται σε περιπέτεια, καθώς καλείται να ανακαλύψει για ακόμη μια φορά τον δολοφόνο. Πολλαπλά θύματα, πολλαπλοί δολοφόνοι και το ακροατήριο να προσπαθεί να μαντέψει μέχρι τελευταία στιγμή τη συγκλονιστική αλήθεια. Η ταινία ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ επανενώνει την ομάδα παραγωγής της παγκόσμιας επιτυχίας του 2017 ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ORIENT EXPRESS, με πρωταγωνιστή τον πέντε φορές προτεινόμενο για Oscar® Kenneth Branagh ως τον εμβληματικό Ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.

Διάρκεια:  127’              Είδος:  Μυστηρίου    Σκηνοθεσία: Κένεθ Μπράνα

Ηθοποιοί: Κένεθ Μπράνα, Γκαλ Γκαντότ, Αρμι Χάμερ, Εμα Μακί, Τομ Μπέιτμαν, Ράσελ Μπραντ, Ρόουζ Λέσλι

Πέμπτη 17/3:  19:30

Παρασκευή 18/3  22:05

BELFAST

7 YΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού του 1969 στο νότιο Μπέλφαστ. Καθώς η δεκαετία του 1960 πλησιάζει προς το τέλος της, ακόμα και όταν ο άνθρωπος έχει φτάσει μέχρι το φεγγάρι, οι σκληρές μέρες εκείνου του Αυγούστου θα μετατρέψουν τα παιδικά όνειρα του ήρωα σε εφιάλτη. Η κοινότητα στην οποία ανήκει ο εννιάχρονος ήρωας δείχνει να ζει σχεδόν αρμονικά, παρά τα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι κινηματογραφικές ταινίες από το Χόλιγουντ εξάπτουν τη φαντασία του μικρού, ο οποίος μαγεύεται από την οθόνη. Η κοινωνική δυσαρέσκεια που σιγοβράζει ξαφνικά εκρήγνυται στη γειτονιά του και κλιμακώνεται γρήγορα. Mια τρυφερή, ενίοτε χιουμοριστική, μα βαθιά βιωματική ταινία σχετικά με την παιδική ηλικία ενός αγοριού στα ταραγμένα χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του ‘60, στη γενέτειρα πόλη του Κένεθ Μπράνα.

Διάρκεια: 98’

Είδος: Βιογραφία, Δράμα, Ιστορικό     Σκηνοθεσία: Κένεθ Μπράνα

Ηθοποιοί: Κατρίνα Μπαλφ, Τζούντι Ντεντς,  Τζέιμι Ντόρμαν, Κίραν Χάιντς, Τζουντ Χιλ

Τετάρτη 23/3:  20:00

ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ

Υπόθεση:  Η Μέι Λι είναι μια 13χρονη καναδο-κινέζα έφηβη που εντελώς ξαφνικά μεταμορφώνεται σε γιγάντιο κόκκινο πάντα, κάθε φορά που ενθουσιάζεται (πράγμα που συμβαίνει πάντα…), κάτι που έχει να κάνει με τους προγόνους της στην Κίνα. Από την άλλη, η υπερπροστατευτική, αν όχι κάπως αυταρχική μητέρα της, η Μινγκ, μπλέκει συνεχώς στα πόδια της κόρης της -ό,τι χειρότερο, δηλαδή, μπορεί να συμβεί σε μια έφηβη.

Διάρκεια: 100’     Σκηνοθεσία: Ντόμι Σι      Είδος: Κινούμενα Σχέδια

Σάββατο 19/3 :   16:30

Κυριακή 20/3:  17:15

 

 

Ο ΕΝΟΧΟΣ

ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ

Χώρα: Δανία

Υπόθεση: Αστυνομικός, τηλεφωνητής στα επείγοντα περιστατικά, απαντάει τηλεφωνήματα ρουτίνας και κλήσεις για βοήθεια σε μια βάρδια που μοιάζει τυπική. Μέχρι που η κλήση μιας γυναίκας που πιθανόν έχει απαχθεί θα δώσει στη βραδιά μια αναπάντεχη τροπή. Μια ευρηματική αστυνομική περιπέτεια και μια γνήσια, αναπάντεχη κινηματογραφική έκπληξη, που βρέθηκε υποψήφια για τρία Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας και (στη βραχεία λίστα) για ξενόγλωσσο Όσκαρ, ενώ έχει σαρώσει τα βραβεία κοινού σε πάμπολλα διεθνή φεστιβάλ (Σάντανς, Θεσσαλονίκης, Τορίνο, Ρότερνταμ, Όστιν).

Διάρκεια:  85’            Είδος:  Δραματική, Θρίλερ, Μυστηρίου                  Σκηνοθεσία: Γκούσταβ Μέλερ

Ηθοποιοί: Γιάκομπ Σέντεργκρεν, Τζέσικα Ντινάζ

Τρίτη 22/3:  21:30

Σας περιμένουμε!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ