ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η βασιλόπιτα της Λέσχης Lions Κω στο H2O και η βράβευσης της Ομάδας Εθελοντών κατ’ οίκον εμβολιασμού

22
3442

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Σε μια ζεστή και πολύ φιλική ατμόσφαιρα στον υπέροχο και πάντα φιλόξενο χώρο του H2O πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Λέσχης Lions Κω «ο Ιπποκράτης».

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Τυχερός της βραδιάς ο οποίος κέρδισε το φλουρί ο κ. Μιλτιάδης Ζωίδης.

Η Λέσχη Lions Κω τίμησε με ειδικές πλακέτες την Εθελοντική ομάδα κατ οίκον εμβολιασμού την Γιατρό κ.Ελλη Καρανικα, την Νοσηλεύτρια κ.Ανθούλα Τσίκνη, την Υπεύθυνη του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου, κ.Μαρία Κικε και τον κ. Γιώργο Χατζηδαυίδ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Η λέσχη  Lions Kω  Ο Ιπποκράτης σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα γεμάτη αισιοδοξία, και όραμα για το μέλλον το Σάββατο 5/02 πραγματοποίησε στο εστιατόριο H2O, την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας,  την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κωου και Νισύρου κ.κ.Ναθαναήλ, με θέματα στην ημερήσια διάταξη τον απολογισμό των πεπραγμένων , την εισδοχή του νέου μέλους Μανώλη Βελισσαρίου ,καθώς επίσης και την βράβευση των  τεσσάρων  εθελοντών  που συμμετέχουν αφιλοκερδώς, στους  κατ’ οίκον εμβολιασμούς στην Κω , της ιατρού –αναισθησιολόγου Γεν. Νοσοκομείου Κω κ. Έλλης Καρανίκα, της νοσηλεύτριας κ. Ανθούλας Τσίκνη της κ.Μαρίας Κεκέ και του κ.Γιώργου Χατζηδαυίδ από το Βοήθεια στο σπίτι του Δήμου Κω.
  Την τελετή εισδοχής ενός νέου μέλους στη λέσχη ,του δραστήριου συμπολίτη μας κ. Μανώλη Βελισσαρίου, με ανάδοχο το μέλος της λέσχης κ.Γιώργο Σταμόγλου  πραγματοποίησε η Β΄Αντικυβερνήτης του Θ.117Α  Μαρία Πολίτου.
Η Πρόεδρος

L.ΝΙΛΟΥΦΕΡ ΤΛΕ

 

ΚΩΣ 05-02-2022

ΑΞΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι μία πολυμορφική διαδικασία. Μία συνειδητή στάση ζωής, μία στροφή προς τον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο εθελοντισμός επιδρά εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα, αφορά όλους, ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Ζούμε σε εποχές απαιτητικές, εποχές παράξενες και είναι ο εθελοντισμός που αποδεικνύεται στήριγμα για εκείνους που έχουν ανάγκη αλλά και για όσους προσφέρουν. Αμφίδρομη διαδικασία ο εθελοντισμός που σε κινητοποιεί όχι μόνο να δράσεις αλλά να σκεφτείς και να συναισθανθείς.

Εθελοντισμός. Αλληλεγγύη. Ανθρωπιά. Τρεις λέξεις, τρεις έννοιες, που τα τελευταία δύο χρόνια μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας και θέλω να πιστεύω πως αν όχι όλοι μας, τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς, αντιληφθήκαμε τη σημασία και την αξία τους.

Ο εθελοντισμός συνδέεται άρρηκτα με τις ανάγκες της κοινωνίας. Τις ακούει. Τις αφουγκράζεται. Και είναι εκεί. Ολοένα και περισσότεροι αναγνωρίζουμε την αξία του εθελοντισμού και γινόμαστε εθελοντές. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ακόμα και με μια απλή κίνηση, για καλό σκοπό.

Εθελοντισμός σημαίνει μια κοινή αποστολή. Μια αποστολή που ενώνει και μετατρέπεται σε δύναμη. Για όλους εκείνους που μας χρειάζονται. Για να κάνουμε μαζί τη διαφορά στις ζωές τους. Πρόκειται, λοιπόν, για έναν σκοπό μεγάλο και σημαντικό. Γιατί είδαμε πόση αξία έχει τελικά στις μέρες μας αυτό το «μαζί».

Υπάρχει άραγε «μικρή» ή «μεγαλύτερη» πράξη αγάπης; Βλέπουμε συνέχεια πως κάτι που μπορεί για εμένα να είναι «μικρό» ή ακόμα και δεδομένο, για κάποιον συνάνθρωπό μας είναι τόσο ουσιαστικό.  Μια μικρή πράξη φροντίδας μπορεί να κάνει τη διαφορά…

Σε μια εποχή που εξακολουθούμε να κρατάμε αποστάσεις, νιώθουμε ότι ερχόμαστε πιο κοντά. Όλοι μας μέσα σε αυτούς τους χρόνους της CoVid-19 εποχής, κατανοήσαμε ότι οι ζωές μας, η υγεία μας, η ποιότητα της διαβίωσής μας, ακόμη και οι ελευθερίες μας συνδέονται. Και ακριβώς λόγω αυτής της σύνδεσης οφείλουμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Όπως μπορεί ο καθένας μας.

Έτσι, λοιπόν, απόψε η λέσχη Lions Kω Ιπποκράτης απονέμει ευχαριστία στην εθελοντική ομάδα που ανιδιοτελώς, κατ’ οικον εμβολιάζει πληθυσμό του νησιού μας, συμπολίτες μας που αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα ,είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω προβλημάτων υγείας. Η εθελοντική αυτή ομάδα  αποτελείται από την ιατρό –αναισθησιολόγο κ. Καρανίκα   Έλλη, τη νοσηλεύτρια κ. Ανθούλα Τσίκνη και από το Βοήθεια στο Σπίτι  του Δήμου Κω  η κ. Μαρία Κικέ και ο κ. Γιώργος Χατζηδαυίδ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  1. NΙΛΟΥΦΕΡ ΤΛΕ

Η Πρόεδρος της Λέσχης Lions Κω κ. Νίλουφερ Τλε μας λέει περισσότερα.

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η πρωτοχρονιά πέρασε μετά ενάμισι μήνα κόβονται πίτες ακόμη;; Τι Λαμπρή να τις κόψετε με ένα κόκκινο αυγό. Έλεος με την καμερομανια ενώ τα κρούσματα του φονικού ιού βρίσκονται στο κόκκινο στο νησί μας.

    • Τι γελοιότητες είναι αυτές. Να ανατρέξετε Κε στο κοινωνικό έργο που επιτελούν και οι δυο σύλλογοι στο νησί μας και μετά να κάνετε τις αναρτήσεις σας. Διαχρονικά και οι δυο σύλλογοι προσφέρουν εθελοντικά σπουδαίο έργο στην τοπική κοινωνία,ενημερώνομαι από τα ΜΜΕ….ας είμαστε λοιπόν πιο προσεκτικοί.

      • Οι γελοιότητες που γράφεις είναι επίσημες αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας. Και ο Αυγουστίνος Καντιώτης θα ανακηρυχθεί Άγιος της Εκκλησίας μας.Εσύ σε ποιο δόγμα ανήκεις στο μουσουλμανικό, στο ινδουσιστικό ή στο μασονικό?

        • Εσύ σε ποιο δόγμα ανήκεις; …μήπως στο Χριστιανοταλιμπάν του στυλ πάτερ Κλεομένη; Έλεος πια με σας!!!

        • Να μαθουμε και εμεις?

        • άς βγάλει κανα ευρωφράγκο από τήν τσέπη ή εκκλησία γιά νά μήν εκχωρείτε ή δραστηριοποιήση σέ εθελοντές πού δέν είναι τής αρεσκείας της. γιά τό κράτος …τί νά πείς.δίνει όταν κινδυνεύει νά χάσει τίς εκλογές

    • Και μετά ας έχουμε αξιώσεις για τις ΑΞΙΕΣ. Τώρα χωρίς να ήμουν ποτέ στους Lions, θέλω να μου πείς εσύ αν έχεις κάνει κάποια δωρεά στην ζωή σου σε κάποιο ίδρυμα η σχολείο.

      • ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ

        ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΒΥΛΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ. ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΟΙ ΠΙΟ ΥΓΙΗ ΑΛΛΟΙ ΠΙΟ ΑΡΡΩΣΤΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΗΣΤΟΥ? ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΘΑΛΑΜΟΣ ΤΗΣ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ?

        • Σκοταδισμος και αγιος ο θεός. .Μαθε πρώτα να υπηρετείς σωστά το ΧΡΙΣΤΟ μας (και όχι ΧΡΗΣΤΟΣ αγραμματε) και τότε θα δεις το πραγματικό ΦΩΣ. Με την σκοταδιστική σου πορεία ΔΕΝ θα το δεις ΠΟΤΕ. Και βασικά ποιος είναι ο μιαρός? Εγώ που λέει τα στραβά της εκκλησιας ή αυτοί εντός αυτής που την μαγαριζουνε?

  2. Οι δωρεές έρχονται από προβατοσχημους λύκους δολώματα για βιτρίνα. Στο Λονδίνο οι τέκτονες που υπηρετούν τον άρχοντα του σκότους οι μασωνοι οι Εβραίο μασωνοι Lions Rotary’s έχουν ολόκληρο τετράγωνο με κτήρια δικά τους. Τα ίδια έχουν στην Γουοσιγκτον και στην Νέα Υόρκη. Όσο για χρήμα απεριόριστο. οι δωρεές είναι ψίχουλα για να μην φαίνονται τα σκοτεινά παρακλάδια τους. Η Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία τους έχει αφορησει και όσους τους ακολουθούν.

    • Δειξε μας καποιον καλυτερο σε αυτον τον τοπο την ΚΩ να ειναι ΔΩΡΗΤΗΣ. Εκτος απο τον Κο ΣΒΟΥΡΕΝΟ δεν βλεπω καποιο αλλο ιδρυμα απο τους αφθονους μεγαλοξενοδοχους που και στις καλες εποχες δεν ειδε το νησι ενα φραγκο. Εκτος απο ελαχιστοτατους που κανανε αφανη εργο, δεν βλεπω κατι αντιστοιχο της ΚΑΛΥΜΝΟΥ που ειναι γεματη απο δωρεες. Εδω δεν αναγνωριζουν τους παλαιοημερολογιτες που εχουμε ιδια ολα τα ηθη και εθιμα, απλα διαφορετικες ημερομηνιες. Και ποιοι τα καναν ολα αυτα? Οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΟΧΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ μας.

  3. Κώστας ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ. «Η Μασωνία στην Ελλάδα» Προσοχή στους προβατόσχημους λύκους. Η ελληνική αντικαρκινική εταιρεία όπως και πολλά άλλα »φιλανθρωπικά» σωματεία ιδρύθηκε και ελέγχεται από υψηλόβαθμους μασώνους.
    https://www.youtube.com/watch?v=8wUzQVEsRYc

  4. Μιλάνε όλων των ειδών τα ψεκια που ούτε λίγο ζαμπον στην κακομοίρα την πεινασμένη την γάτα της γειτονιάς τους δεν έχουν δώσει! Συνεχίστε το έργο σας και μην ακούτε τους κακοπροαίρετους!

  5. Ότι προσφέρουν στην κοινωνία είναι γεγονός δίχως αμφιβολία. Τώρα για τα θεολογικά θέματα δεν γνωρίζω. Πάντως αν ήταν κάτι το μεμπτό θα πήγαινε ο Δεσπότης;

  6. Αντί να πείτε μια κουβέντα για τον εθελοντισμό τρωγεστε με τους παπάδες και την …μασωνεία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ