Ο Μπιλ Γκέιτς στην Τουρκία – Γιατί αγοράζει τεράστιες εκτάσεις γης;

1
147

Ποια τα σχέδια του Mr Microsoft για τη δημιουργία βιώσιμης φάρμας, η οποία θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Ο Μπιλ Γκέιτς αναζητά αγροτικές εκτάσεις προκειμένου να βοηθήσει στη διάσωση του περιβάλλοντος – αλλά ο ίδιος χρησιμοποιεί ένα από τα πλέον ρυπογόνα μέσα μεταφοράς στον κόσμο.

Σύμφωνα με την New York Post, παραμονή της εμφάνισής του στη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη Σκωτία, ο δισεκατομμυριούχος σε ταξίδι με το υπερπολυτελές σκάφος του κατά μήκος της τουρκικής ακτογραμμής πραγματοποίησε αγορές εκατοντάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης. Απώτερος σκοπός του, από ότι φαίνεται, είναι η δημιουργία ενός μεγάλου βιώσιμου αγροκτήματος, το οποίο θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το φιλανθρωπικό ίδρυμα των 50 δισ. δολαρίων που διευθύνει με την πρώην σύζυγό του.

Ο Γκέιτς, ο οποίος έκλεισε τα 66 του χρόνια την Πέμπτη σε ένα πάρτι στην παραλία, στο οποίο συμμετείχε και ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, υποσχέθηκε 315 εκατομμύρια δολάρια στη διάσκεψη COP26 του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στη Γλασκώβη την Τρίτη για να βοηθήσει τους αγρότες να αναπτύξουν καλλιέργειες που είναι ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή.

Ο Γκέιτς δήλωσε ότι τα χρήματα που υποσχέθηκε ο μη κερδοσκοπικός του οργανισμός στη Γλασκώβη θα διατεθούν σε μια κοινοπραξία σπόρων που θα βοηθήσει τους αγρότες να προσαρμοστούν στα μεταβαλλόμενα κλιματικά πρότυπα.

“Αν οι μικροκαλλιεργητές δεν μπορέσουν να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή, θα χάσουμε την παγκόσμια μάχη κατά της πείνας και της φτώχειας”, έγραψε στο Twitter την Τρίτη.

Όμως ο Γκέιτς ξεκίνησε την περιβαλλοντική του σταυροφορία πάνω σε μια υπερπολυτελή θαλαμηγό, η οποία, σύμφωνα με τους περιβαλλοντολόγους, συγκαταλέγεται στους χειρότερους οικολογικούς παραβάτες στον κόσμο.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, έπλευσε με το LANA, ένα σκάφος 354 ποδιών που περιγράφεται ως “ένα από τα πιο πολυτελή superyachts στον κόσμο”. Το σκάφος περιλαμβάνει οκτώ καμπίνες, γήπεδο γκολφ, αίθουσα κινηματογράφου, πισίνα και αίθουσες μασάζ. Φιλοξενεί 12 επισκέπτες και 31 μέλη του πληρώματος και ενοικιάζεται για περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα, σύμφωνα με μια υπηρεσία ενοικίασης σκαφών αναψυχής με έδρα το Μονακό.

Το LANA ακολουθούσε το Wayfinder – ένα πολυτελές “σκάφος εφοδιασμού” 223 ποδιών, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει στον δισεκατομμυριούχο και χρησιμοποιήθηκε για να στεγάσει τους 30 σωματοφύλακές του για το εβδομαδιαίο ταξίδι, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα.

Γιατί επέλεξε την Τουρκία

Η τελευταία επίσκεψη στη γειτονική χώρα ήταν η δεύτερη σε διάστημα τεσσάρων μηνών, καθώς αναζητεί επιχειρηματικές και φιλανθρωπικές ευκαιρίες στη χώρα.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, φέρεται να έχει ήδη αγοράσει 90.000 στρέμματα στην Ευρωπαϊκή Τουρκία. Μάλιστα, η φημολογία γύρω από το ενδιαφέρον ενός εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου έχει ήδη οδηγήσει σε αύξηση των τιμών της γης στη γειτονική χώρα, καθώς ιδιοκτήτες ελπίζουν να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία, ζητώντας εξωφρενικά ποσά για τα χωράφια τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Μπιλ Γκέιτς είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες στις ΗΠΑ, αφού έχει στην κατοχή του σχεδόν 1 εκατ. στρέμματα.

πηγή: newmoney.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. (Μάρτιος 2022-Σεπτέμβριος 2022)

    -Κατάσχεση ακινήτων και γης.

    -Απαγόρευση όλων των παγκόσμιων φαρμάκων.

    -Επιβεβαιώστε την υποχρέωση εμβολιασμού ετήσια ή κάθε εξάμηνο.

    -Επιβάλλετε το δελτίο τροφίμων και μια διατροφή βασισμένη στο CODEX ALIMENTARIUS

    -Eπέκταση των μέτρων στις αναδυόμενες χώρες.

    -Αποτέλεσμα ,Τρίτο στάδιο ψηφιακού ελέγχου .Επέκταση του N.O.M

    (Novus Ordo Mass,

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ