Η Αθηναϊκή νύχτα της δεκαετίας του 70′ | Δείτε ονόματα και κάντε σύγκριση με το σήμερα…

1
983

– Οδηγός διασκέδασης της εποχής

Ένα δείγμα από τις επιλογές της εποχής

Στην Αθηναϊκή νύχτα της δεκαετίας του 70′ οι επιλογές για διασκέδαση ήταν τόσες πολλές και δελεαστικές, τα καλλιτεχνικά σχήματα το ένα καλύτερο από το άλλο, που οι γλεντζέδες της εποχής δυσκολεύονταν να επιλέξουν για την Βραδυνή τους έξοδο.

Ένα δείγμα από τις επιλογές της εποχής, όπως αναγράφεται σε οδηγό διασκέδασης, είναι αρκετό για να σας πείσει.

To “Χάραμα”

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο “Χάραμα” που βρισκόταν εντός του Άλσους του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής και ξεκίνησε την λειτουργία του το 1964,εμφανιζόταν ο Βασίλης Τσιτσάνης με την Σωτηρία Μπέλλου.

Τα “Δειλινά”

Στα “Δειλινά”, στα Πατήσια, κοντά στην πλατεία Κολιάτσου, εμφανιζόταν η Βίκυ Μοσχολιού με τον μεγάλο σταρ του ελληνικού κινηματογράφου Νίκο Ξανθόπουλο, ενώ αργότερα που μεταφέρθηκε στην Γλυφάδα, τραγουδούσαν μαζί την ίδια σεζόν οι Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Τάνια Τσανακλίδου, Χάρυ Κλιν και Ελπίδα. Ένα όνομα, μία ιστορία.

Το συγκεκριμένο κοσμικό κέντρο ονοματοδοτήθηκε από το ομώνυμο τραγούδι της Βίκυς Μοσχολιού σε μουσική του Γιώργου Ζαμπέτα, ένα κομμάτι σταθμός για το ελληνικό πεντάγραμμο και για την καριέρα της τραγουδίστριας.

Ο “Ζυγός”

Στον “Ζυγό” στην Πλάκα, εμφανιζόταν η Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Αντώνης Καλογιάννης και ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης. Στον “Διογένη” τραγουδούσε ο Γιάννης Πουλόπουλος με τον Φίλιππο Νικολάου, μεγάλες φίρμες της εποχής.

Η “Νεράιδα”

Η “Νεράιδα”, στην παραλιακή, στο ύψος του Αλίμου, που γνώρισε τις μεγαλύτερες δόξες της τότε, φιλοξενούσε στην πίστα της την Βίκυ Μοσχολιού με τον Γιώργο Κατσαρός. Κατά την περίοδο της δικτατορίας, ακ και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος με συνοδεία συνεργατών την επισκέφτηκε ένα βράδυ για να διασκεδάσει. Αργότερα το 1977 εμφανιζόταν ο Στράτος Διονυσίου με την Δούκισσα και τον Γιάννη Καλατζή στις δόξες του.

Η “Φαντασία”

Και τελευταία η “Φαντασία” με πελάτες από τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον Τέλη Σαββάλα μέχρι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με τον Στρατάρχη Τίτο το 1974,όταν τον είχε προσκεκλημένο.

Στην “Φαντασία” πρώτο όνομα ήταν ο Μιχάλης Μενιδιάτης έχοντας μαζί του την Λίτσα Διαμάντη και τον Γιάννη Πάριο,ενω κάποια άλλη σεζόν είχε μαζί του τους Γιώργο Γερολυμάτο, Νέλλη Γκίνη, Άντζελα Δημητρίου και Λευτέρη Πανταζή.

Τώρα τα χρόνια της κρίσης και φέτος του κορονωϊού, επιλέγουμε ποιόν καλλιτέχνη θα απολαύσουμε αλλά…….. από τις εκπομπές της τηλεόρασης.

Αυτή ήταν η Αθηναϊκή νύχτα της δεκαετίας του 70′!

Αλλοτινές μου εποχές!!!!

Πηγή: /tv10.gr/

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αχ ωραία χρόνια κάθε βράδυ στα μπουζούκια. Έπαιρνα το μπουζουκοδανειο από την Εθνική τράπεζα ανέβαινα στα τραπέζια χόρευα τσιφτεντελι γιουφτικο και βροχή τα πιάτα να σπάνε. Γλέντι μέχρι πρωίας να πούμε και οξω βάσανα. Ούτε κοβιντ ουτε εγνιες ούτε τόκοι και εφορίες φαγομε πιομεν αύριο αποθνησκομεν .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ