ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Μουσούδες»: Αγάπη, φροντίδα, καλλωπισμός για τα κατοικίδια μας | Μπουμπουλίνας 29, Κως

2
1917

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν η ζωή σας αν –για κάποιο λόγο- σταματούσατε να περιποιείστε τον εαυτό σας; Ακριβώς όπως νιώθουμε εμείς, νιώθουν και τα αγαπημένα μας ζώα. Και μπορεί για κάποιους η περιποίησή τους να φαντάζει υπερβολή, όμως όσοι από εμάς έχουμε κατοικίδιο, γνωρίζουμε πολύ καλά πως είναι αναγκαιότητα.

Γιατί ένα φροντισμένο κατοικίδιο, σκυλάκι ή γατάκι κλπ κρατά καθαρό και το δικό μας σπίτι. Με λιγότερες τρίχες στο πάτωμα και τον καναπέ, λιγότερες γρατσουνιές στα χέρια μας κάθε φορά που παίζουμε μαζί τους και φυσικά πολύ μεγαλύτερη επιθυμία για χάδια και αγκαλιές. Γιατί ένα φροντισμένο κατοικίδιο είναι ένα υγιές κατοικίδιο. Και τέλος γιατί ένα φροντισμένο κατοικίδιο είναι πάντα ένα χαρούμενο κατοικίδιο.

Ο καλλωπισμός των κατοικιδίων (Grooming) είναι πλέον μια αναγκαιότητα. Το κατάστημα «Μουσούδες» της κ. Φλώρας Μουσελίμη, επί της οδού Μπουμπουλίνας 29 στην Κω (δίπλα ακριβώς από την Παναγίτσα) παρέχει πλήρεις υπηρεσίας καλλωπισμού ζώων συντροφιάς.

Άλλωστε όπως μας επισημαίνει η κ. Μουσελίμη δεν έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων το χρόνο, τις δεξιότητες, την επιθυμία ή την εμπειρία που απαιτείται για να περιποιηθούν το τρίχωμα, τα πέλματα, το δέρμα, τα δόντια και τα αυτιά του σκύλου τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι’ αυτούς τους ιδιοκτήτες, το καλύτερο είναι να επισκεφτούν ένα κομμωτήριο κατοικίδιων. Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε και να μάθετε στο ζωάκι σας τη διαδικασία καλλωπισμού, ώστε να απολαμβάνει την περιποίηση, είναι από μικρή ηλικία.

Ορισμένες διαδικασίες καλύτερα να τις αφήσουμε στους επαγγελματίες του χώρου.

Μην κόβετε τα νύχια ή μην κουρεύετε το τρίχωμα στα αυτιά και στα πόδια του σκύλου σας, αν φοβάστε και πιστεύετε ότι θα τον τραυματίσετε ή θα τον οδηγήσετε σε άσχημη συμπεριφορά.

 

Επισκεφτείτε τον κτηνίατρό σας, αν δείτε οποιαδήποτε σημάδια στο τρίχωμα, δερματικά προβλήματα, φαλακρά σημεία, υπερβολική ξηρότητα ή λιπαρότητα και ανοιχτές πληγές. Αυτά τα προβλήματα στο τρίχωμα μπορεί να είναι συμπτώματα ενός βαθύτερου προβλήματος που κυμαίνεται από διατροφικές ελλείψεις μέχρι αλλεργίες, έντονο στρες ή υποθυρεοειδισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ms Flora did an excellent job clipping and bathing my 10-month-old puppy Tessie. Tessie is much cooler and more comfortable in this hot weather! I can certainly recommend this salon.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ