ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Σε εορταστική ατμόσφαιρα η βασιλόπιτα των Στερεοελλαδιτών Κω στη Λέσχη Αξιωματικών

2
2370
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Η βασιλόπιτα  του συλλόγου Στερεοελλαδιτών Κω 29/1/2017

Φώτο-ρεπορτάζ Ξανθίππη Αγρέλλη

Ξεχείλισε από φιλοξενία, η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών Κω «η Ρούμελη». Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Κω, ο Πρόεδρος κ. Ζήσης Παπασταθόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Τσιάμης και η Ταμίας κ. Γεωργία Ευγενίδη, μαζί με τα λοιπά μέλη του Δ. Σ. υποδέχθηκαν τα πολυπληθή μέλη και φίλους του Συλλόγου. Ο Πρόεδρος κ. Ζήσης Παπασταθόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε Καλή Χρονιά και ευχαρίστησε τα παλιά αλλά και τα νέα μέλη που έσπευσαν να εγγράφουν.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης κ.κ. Ναθαναήλ, έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα, προσφορά των ζαχαροπλαστείων κ. Γιάννη Πίκουλα και έδωσε τις ευλογίες και τι ευχές του σε όλους. Τυχερή στο φλουρί, που αντιστοιχούσε σε μια εικόνα της Βρεφοκρατούσας Παναγίας, σε ξυλόγλυπτο, ήταν η μικρή Δέσποινα Θοδωρέλλη.

Ακολούθησαν ευχές από τις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, όπως από τον Έπαρχο κ. Γιώργο Χαλκιδιό, τον Αντιδήμαρχο κ. Δαυίδ Γερασκλή, τον Ταξίαρχο κ. Στυλιανό Σεργεντάνη και τον Διοικητή του ναυτικού κλιμακίου κ. ΙΓ Καρδαρά (άρτι αφιχθέντες από το μνημόσυνο για τους ήρωες των Ιμίων από την Κάλυμνο)

Επίσης παρόντες ήταν οι ιερείς παπά Αναστάσιος Τσουκνιάς και παπά Νικήτας Παπανικολάου, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σταμάτης Πής και Μιχάλης Γεωργαλής. Παρούσες ήταν ακόμη η κ. Σταματία Κανταρζή και η κ. Λίτσα Καΐσερλη.

Ακολούθησε πλούσιο γεύμα, γεμάτο φιλοξενία και νοστιμιά. Ο Πρόεδρος Στερεοελλαδιτών τίμησε επίσης την ανιδιοτελή προσφορά, του ταλαντούχου μουσικού κ. Νίκου Γκαναβούρα και μοιράσθηκαν αναμνηστικά μπρελόκ με το σήμα του Συλλόγου σε όλους τους παριστάμενους. Συγχρόνως δε, ανήγγειλε την χοροεσπερίδα που θα γίνει την Παρασκευή στις 3 Φεβρουαρίου, στις εννέα η ώρα στην Νέα Φαντασία, όπου καλεσμένοι καλλιτέχνες θα είναι οι: Άγγελος Ψαράς, Μαρίνα Παναγιωτοπούλου και Πάνος Κοτρώτσος.

Ξανθίππη Αγρέλλη

===============

  • Ευχαριστούμε για το βίντεο τον καλό φίλο και συνάδελφο Γιώργο Κουζούκα

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια πίτα με παπάδες και αρχές κάθε μέρα και η πείνα των ανέργων πάει παραπέρα... Άσε που μπορεί να κερδίσει κάποιος και το φλουρί...

    Μετά την περίοδο με τα βάρβαρα, των εκπτώσεων, τώρα άρχισε εκείνη με τις Βασιλόπιτες που όλοι θα εκμεταλλευτούν το έθιμο για να μαζέψουν ΠΑΡΑΔΑΚΙ… ΛΕΦΤΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ