Νέα Ζηλανδία: Σεισμός «μαμούθ» 8,1 Ρίχτερ – Μεγάλος φόβος για τσουνάμι

0
6761

Σεισμός, μεγέθους 8,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία  πριν από λίγη ώρα μετά από μια σειρά σεισμικών δονήσεων άνω των 7 Ρίχτερ στην περιοχή.

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,1 βαθμών σημειώθηκε στα βόρεια των Νησιών Κερμάντεκ, στη Νέα Ζηλανδία, μετέδωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS)

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,9 βαθμών. Το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων νοτίως της Νουκουαλόφα των Νησιών Τόνγκα.

Ειδικότερα, νέα προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας μετά τον δεύτερο, πολύ ισχυρό σεισμό, μεγέθους 7,4 βαθμών, που έπληξε τα Νησιά Κερμάντεκ, στα βορειοανατολικά του Βόρειου Νησιού.

Λίγο νωρίτερα είχε σημειωθεί ένας εξίσου ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών, με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Βόρειου Νησιού. Και σε αυτήν την περίπτωση εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, που όμως ήρθη λίγες ώρες αργότερα.

«Αναμένουμε ότι οι παράκτιες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας θα βιώσουν ισχυρά και ασυνήθιστα ρεύματα και απρόβλεπτη άνοδο της στάθμης» της θάλασσας, ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Επειγόντων, μετά τον σεισμό στα Νησιά Κερμάντεκ.

Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες στο Μπέι οφ Άιλαντς και το Γουανγκαρέι να μην πλησιάζουν τις ακτές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ