Στο Οlive Μαρτίου: Το Fox στο Πυλί της Κω και τα νέα πρωτοποριακά προϊόντα

0
1321

Το Fox στο Πυλί της Κω και τα νέα πρωτοποριακά προϊόντα

«Τα 100 που αγαπάμε»

Το τεύχος Μαρτίου του Olive για το 2021 που κυκλοφορεί 28/2 είναι ξεχωριστό.

Φέτος, τα «100 αγαπημένα» είναι αφιερωμένα στο νέο πρόσωπο της γεύσης, στην κουζίνα μας όπως διαμορφώνεται σήμερα, έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο χωρίς εστιατόρια και μπόλικη μαγειρική στο σπίτι.

Ακόμα, μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε 50 απίθανες συνταγές που θα κλέψουν τις καρδιές όλων μαζί και τις εντυπώσεις με τη γεύση τους! Εχουμε πιάτα για την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή, Πιάτα με έθνικ ταυτότητα, Εποχικά & Υπέροχα κέικ, αφράτα και πεντανόστιμα και πολλές ακόμα λιχουδιές!

Στο Οlive Μαρτίου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ

Διαβάστε στο Olive Μαρτίου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Δείτε τις 10 νόστιμες κατηγορίες μας για τα “100 αγαπημένα”
Οι νέες μας αγάπες, οι κλασικές αξίες, τα πρωτοποριακά προϊόντα και οι υπηρεσίες, η ευελιξία και το νέο πρόσωπο των σούπερ μάρκετ, τα κρασιά και τα αποστάγματα που ξεχωρίσαμε, τα πρόσωπα, οι τάσεις και οι νέες αγαπημένες συνήθειες…

10
11
12
13

Μετά, ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί:

Εποχικά!
Πορτοκάλια, πράσα και παντζάρια σε ρόλο πρωταγωνιστικό, σε συνταγές του Adam Bush, που τα αναδεικνύουν με τον πιο νόστιμο αλλά και δημιουργικό τρόπο. Ετοιμάζουμε:
Μαρμελάδα πορτοκάλι, Κοτόπουλο με πράσα στον φούρνο, Μπορς παντζαριού.

Καθαρά Δευτέρα
Η ξεχωριστή αυτή μέρα φέρνει στο τραπέζι πλούσια θαλασσινά, λαχανικά και όσπρια, συχνά σε περίτεχνες συνταγές, για μια νέα άποψη του σαρακοστιανού μεζέ που θα χαρίσει νοστιμιά στην οικογενειακή συντροφιά. Φτιάχνουμε:
Από πατατοσαλάτα με λαδολέμονο μαϊντανού και μυδοπίλαφο, μέχρι Γεμιστά καλαμάρια και Χταπόδι κρασοξιδάτο…

Ταραμάς, αλλιώς!
Το «ελληνικό χαβιάρι» ανατρέπει τους κανόνες στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και γίνεται ένα διαφορετικό ντιπ ή εξαιρετική σαλάτα πλάι σε λαχανικά, θαλασσινά και, φυσικά, στο ούζο ή στο τσίπουρο της παρέας! Ο Γρηγόρης Χέλμης μας δίνει τις συνταγές…
Καροτοσαλάτα, Παντζαροσαλάτα με ταραμά, Ντιπ ταραμά με μουστάρδα.

Τα τουρσιά του χειμώνα
Αρωματικά και ελαφρώς τραγανά, νοστιμίζουν το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας αλλά και ολόκληρης της Σαρακοστής.

Τραγανή & σουσαμένια
Λαγάνα, αναμφισβήτητα η πρωταγωνίστρια της Καθαράς Δευτέρας. Αν δεν την αγοράσουµε από τον φούρνο, τη φτιάχνουµε στο σπίτι µας λεπτή και ξεροψηµένη, κλασική ή ενισχυμένη με θυμάρι & λιαστή ντομάτα, από τις Ντίνα Νικολάου και την Εύα Μονοχάρη!

Βελούδινο χούμους
Σε 4 απολαυστικές εκδοχές για όσους νηστεύουν ή όχι!

Φιστικοβούτυρο εις τριπλούν
Ενα σιγουράκι υλικό, που σε ελάχιστο χρόνο σου δίνει τα πιο σούπερ smoothies, αλμυρές σάλτσες και γλυκά.
Smoothies με φιστικοβούτυρο, Cheesecake, Αλμυρή σάλτσα για βραστά λαχανικά dressing & stir fry.

Με έθνικ ταυτότητα
Οι 6 συνταγές του Γιώργου Δημητρακόπουλου θα φέρουν στο τραπέζι σας γεύσεις του κόσμου, όχι με ντελίβερι, αλλά μαγειρεμένες από εσάς. Είναι όλες θρεπτικές και φουλ σε πρωτεΐνες.
Τάκος μπολ, Κοτόπουλο με μπαχαρικά & τραγανά ρεβίθια, Τηγανητό ρύζι, Τορτίγιες αλά νισουάζ και άλλες νοστιμιές…

Σιγομαγειρέματα
Τις Κυριακές πάμε κόντρα στη βιασύνη, σερβίροντας ένα αργομαγειρεμένο μενού με κυρίως πιάτο, σαλάτα και επιδόρπιο.
Μοσχάρι με χόρτα & πουρέ από ρίζες της γης, Ψητά παντζάρια σαλάτα με μπουράτα, Ζεστό μπράουνι σοκολάτας με κρέμα από τσάι.

Ώρα για τον φούρνο
Κάποια κέικ και μπισκότα γίνονται με λιγότερη ζάχαρη, κάποια περιέχουν συστατικά που δίνουν ώθηση στον οργανισμό, όλα όμως είναι εγγυημένα νόστιμα! Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος έχει τις συνταγές. Ψήνουμε:
Λεμονόπιτα με ελαιόλαδο & γλάσο, Μπανανόψωμο με καρύδι & μπαχαρικά, Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης, Μάφιν με μήλο & κανέλα.

Ακόμα, μη χάσετε :

Πάνος Ιωαννίδης! Συνέντευξη με τον σεφ και παρουσιαστή του Master Chef! Μοιράζεται μαζί μας 3 εκπληκτικές συνταγές από το νέο του πεντανόστιμο βιβλίο με τίτλο Risotti!

 

1_2
2
3
4
5
6
7
8
9
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ