Έλξη, τρέλα, αγάπη: Πώς να καταλάβεις τις διαφορές

1
725

Έχει χιλιάδες τρόπους εκδήλωσης και μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε άψυχα όντα ή αφηρημένες ιδέες. Ωστόσο, όταν πρόκειται για αγάπη μεταξύ ανθρώπων, οι διαφορές μεταξύ έλξης, τρέλας και αγάπης μπορούν να είναι πολύ σχετικές όταν πρόκειται για τη δημιουργία μιας υγιούς σχέσης. Η έλξη είναι το πιο επιφανειακό συναίσθημα , αλλά όχι με την περιφρονητική έννοια της λέξης: είναι συνήθως το πρώτο που εμφανίζεται και περιέχει λιγότερο βαθιά συναισθήματα από τα άλλα δύο. Συνήθως ορίζεται ως η θετική και αμοιβαία στάση μεταξύ δύο ατόμων.

Το να ερωτευτείς είναι η φάση που ονομάζεται «ο μήνας του μέλιτος», στην οποία τα συναισθήματα έλξης μεγεθύνονται και γίνονται σχεδόν το κέντρο των σκέψεων του ατόμου. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως σύνδρομο – σύμφωνα με ορισμένους συγγραφείς – που έχει τα ακόλουθα συμπτώματα: Μεγάλα λόγια, έντονη επιθυμία για οικειότητα και ένωση με τον άλλο, σωματική ή / και συναισθηματική. Επιθυμία για αμοιβαιότητα, η οποία μερικές φορές συνοδεύεται από φόβο να μην αντιστραφεί ή ευφορία κατά την επιβεβαίωση της αμοιβαιότητας.

Εξιδανίκευση του αγαπημένου: το όραμα αυτού του ατόμου είναι προκατειλημμένο προς το θετικό. Ίσως αυτά τα “συμπτώματα” μοιάζουν περισσότερο με αυτό που συνήθως γνωρίζουμε ως αγάπη. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές μεταξύ αυτής της έννοιας και αυτής που θα διαβάσετε στη συνέχεια. Αυτό που οι ερευνητές αποκαλούν «αγάπη» είναι μια μακρύτερη και πιο ετερογενής διαδικασία χάρη στη μοναδική διαμόρφωση κάθε σχέσης . Τα κύρια συστατικά της ρομαντικής αγάπης θα είναι τα ακόλουθα:

  • Οικειότητα
  • Ερωτικό πάθος
  • Ρομαντικό πάθος
  • Δέσμευση

ΠΗΓΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ