Aπεργία την Πέμπτη 26 Νοέμβρη – Κάλεσμα συμμετοχής «Και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή» (ΒΙΝΤΕΟ)

7
1025
 

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

 

Την ώρα που η χώρα, εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών, βρίσκεται σε lockdown και συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους, το σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο και υποστελεχωμένο και η κυβέρνηση ακόμα και τώρα δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας μας.

Ακόμα και σήμερα οι χώροι δουλειάς μετατρέπονται σε χώρους υπερ-μετάδοσης του ιού. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες από εργαζόμενους ότι μεγάλη εργοδοσία με τις κυβερνητικές πλάτες  δεν τηρεί κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας.

Η περιοχή μας δεν είναι η εξαίρεση.

  • Στον κλάδο του τουρισμού τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τον Μάιο, εξαφανίσθηκαν ως «δια μαγείας» μετά από τις πρώτες αφίξεις τουριστών στα νησιά της περιοχής μας. Τα μεγάλα ξενοδοχεία απασχολώντας όσους εργαζόμενους ήθελαν, όσο ήθελαν, όπως ήθελαν, ξεζούμισαν για ακόμα μία χρονιά τους εργαζόμενους, δίνοντας μισθούς ψίχουλα και βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, την υγεία των οικογενειών τους, για να κερδίσουν οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι.

 

  • Στα Super Market οι εργαζόμενοι βρίσκονται εκτεθειμένοι εδώ και 8 μήνες δουλεύοντας με εξαντλητικούς ρυθμούς στην πρώτη γραμμή, με τα μόνα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται να είναι αυτά του εμπορικού κέρδους.

 

  • Στα νοσοκομεία η κατάσταση με την υποστελέχωση έχει χτυπήσει κόκκινο, οι εργαζόμενοι σε αυτά έρχονται αντιμέτωποι με την πλήρη εγκατάλειψη στις δομές υγείας και τις συνέπειες της εμπορευματοποίησης. Οι αλχημείες της κυβέρνησης παρουσιάζοντας το άσπρο μαύρο και ότι όλα βαίνουν καλώς στο σύστημα υγείας, δεν πατάνε στην πραγματικότητα. Η τραγική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας σήμερα, δεν κρύβεται.

Μέσα σε όλα αυτά φαίνεται πως η πανδημία εξελίσσεται σε μεγάλη ευκαιρία για την  κυβέρνηση για να πραγματώσει τις απαιτήσεις της εργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Να μην αφήσουν τίποτα όρθιο!

Έρχονται τώρα, Κυβέρνηση και ΣΕΒ, να «εκσυγχρονίσουν» τα πράγματα με νέα μέτρα για 10ωρη εργασία, 200 ευρώ μισθό!

Το νέο αντεργατικό τερατούργημα καταργεί ότι έχει απομείνει όρθιο από δικαιώματα και κατακτήσεις ακόμα και του προηγούμενου αιώνα.

Τι ετοιμάζουν;;;

 

  • Την αύξηση των ωρών των νόμιμων υπερωριών που σμπαραλιάζει τον σταθερό εργάσιμο χρόνο και τη διευθέτηση του χρόνου δουλειάς μέσα στο εξάμηνο που θα αυξήσει την απληρωσιά και θα ρίξει ακόμη πιο κάτω μισθούς και μεροκάματα.
  • Την καθολική κατάργηση της Κυριακής αργίας.
  • Την παραπομπή των εργαζομένων και των σωματείων που καταγγέλλουν εργοδοτικές αυθαιρεσίες από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας στον ΟΜΕΔ, όπου οι καταγγελίες θα μετατρέπονται σε «συμφιλίωση» με τα θέλω των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Το δικαίωμα του εργοδότη να απομακρύνει εργαζόμενο που έχει απολύσει με προειδοποίηση, ώστε να απαλλαγεί από την παραμικρή αντίδραση συλλογική και ατομική Με άλλα λόγια ακόμα και σε αυτή την κρίση που επιτάχυνε η πανδημία,αυτοί που την πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι με αβάσταχτη φορολόγηση, την διόγκωση των οικονομικών χρεών τους και την ομηρία τους σε μόνιμο δανεισμό. .

Και συνεχίζουν με νέο χτύπημα στην συνδικαλιστική δράση, την οργάνωση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

  • Ένας συνδυασμός απεργοκτόνων διατάξεων που καταργεί τις Γενικές Συνελεύσεις, τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές και ορίζει την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως προϋπόθεση για λήψη απόφασης για απεργία.
  • Καθορισμός προσωπικού ασφάλειας, που για ορισμένες περιπτώσεις (όπως στις πρώην ΔΕΚΟ, στην ενέργεια, στο νερό, στις μεταφορές, στα λιμάνια κλπ) θα ξεπερνά ακόμη και τον αριθμό των εργαζομένων ολόκληρης της βάρδιας!
  • Ωμή καταστολή, γιατί όχι μόνο καταργείται η απαγόρευση πρόσληψης απεργοσπαστικού μηχανισμού από την εργοδοσία, αλλά στο εξής η περιφρούρηση των απεργιών θα είναι ποινικώς κολάσιμη πράξη και θα καθιστά παράνομη την ίδια την απεργία.
  • Για να λειτουργεί κάποιο συνδικάτο θα πρέπει να αποδεχτεί το φακέλωμα γιατί το δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης θα αναγνωρίζεται μόνο στα σωματεία που έχουν παραδώσει ψηφιακά τα Μητρώα τους στο κράτος και στην εργοδοσία.

Και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή!

Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή οι εργαζόμενοι, ο λαός μας να μιλήσει. Να μην ανεχτεί άλλο να φιμώνεται η φωνή του. Να βάλει στοπ στη λογική ότι φταίει ο λαός για όλα όσα συμβαίνουν. Τώρα πρέπει να δώσουμε συλλογική, μαζική, μαχητική απάντηση. Να   μην   αφήσουμε   να   περάσει   στην εργατική   τάξη   ο   φόβος,   η   τρομοκρατία,   η   απαισιοδοξία,   η   λογική   να λογαριαστούμε   μετά

Στις 26 του Νοέμβρη Απεργούμε.

Είναι ώρα να δείξουμε στην κυβέρνηση και τους εργοδότες πως έχουμε δύναμη και δεν θα θυσιαστούμε για τα κέρδη τους.

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Συνεδρίασε το Σάββατο 21 Νοέμβρη η Διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Κω και αποφάσισε την συμμετοχή στην απεργία την Πέμπτη 26 Νοέμβρη, που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα, για άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας του λαού, της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να κάνουν θαρρετά το βήμα και να απεργήσουν στις 26 Νοέμβρη! Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία που θέλουν να μας επιστρέψουν σε εργασιακές συνθήκες «μεσαίωνα»!

  • Τώρα είναι η ώρα να μη μείνει χώρος δουλειάς που να μην ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι, να μάθουν όλες και όλοι τί ετοιμάζει η κυβέρνηση.
  • Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης .Εισόδημα για όλους, εργαζόμενους και ανέργους.
  • Σήμερα υπάρχει ανάγκη να παρθούν μέτρα για την πραγματική θωράκιση του συστήματος υγείας με κάλυψη όλων των κενών με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, να επιταχθούν τα δωμάτια και τα διαγνωστικά κέντρα των ιδιωτικών κλινικών, να γίνουν μαζικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η Διοίκηση

23/11/2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την ώρα που η χώρα, εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών, βρίσκεται σε lockdown και συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους, το σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο και υποστελεχωμένο και η κυβέρνηση ακόμα και τώρα δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας μας, η ΚΙΚΗ ΜΑΚΡΗ με τους δηθεν κουμουνες και τους αλλοδαπους ειναι εδώ για να σώσει την ανθρωπότητα !!!! Εμπρος λοιπον , το εργατικο κέντρο Κω ειναι εδώ και μπορεί!!!!

  2. 1. Η πανδημία δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για Πολιτική Εκτροπή, Αστυνομοκρατία και αυταρχισμό, ειδικά την στιγμή που οι εργαζόμενοι και οι λοιποί «αδύναμοι», δέχονται γενικευμένη επίθεση από μια ακραία ταξική κυβέρνηση, όταν φιμώνονται πλέον φασιστικά, αφού τους αφαιρείται το μοναδικό ειρηνικό μέσο αντίστασης στις αντεργατικές, εγκληματικές επιλογές των κυβερνώντων. Πόσο μάλλον, όταν τα ΜΜΕ λειτουργούν ως…γραφείο Τύπου της ΝΔ… Με ποιό άλλο τρόπο μπορεί να το κάνουν; Με…ηλεκτρονική ψηφοφορία;;;!

    2. Η Κως είναι.. διάσημη στο Πανελλήνιο για τις..τεράστιες απεργιακές κινητοποιήσεις της και γενικά τα…κοινωνικά της κινήματα! Έχει παρατηρηθεί…ιστορικά, πως σε κάθε ένα «διαδηλωτή», αντιστοιχούν 10 αργόσχολα βλήτα, που αυτοικανοποιούνται κουτσομπολεύοντας στις κατάμεστες πάντα (πλην Lockdown) καφετέριες.

    3. Συνήθως οι κομμουνιστές είναι καλά οργανωμένοι και τηρούν τους κανόνες υγιεινής, από την στιγμή , που λόγω κορωναιου, αυτοί ετέθησαν.

    4. Οι μαζικές συγκεντρώσεις – εκδηλώσεις…λατρείας, προς τον Νεοδικτάτορα Μητσοτάκη, επιτρέπονται;;

    • Πήγαινε βρε παιδάκι μου να διαδηλώσεις να σου φύγει η κάψα!!! Τρέχα, οι υπόλοιποι ξεκινήσανε….Εεεε, που πας, ξέχασες το πανό και τη σημαία με το σφυροδρέπανο!!!

  3. Ξεφτηλες.Δεν θα γινετε ανθρωποι ποτε.Η Ελλαδα θα προοδευσει οσο και να ειστε κοντρα.Το μονο που σας νοιαζει ειναι το κομα.Μηδενικα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ