Δέκα άγνωστες χρήσεις της ζάχαρης που θα σας εκπλήξουν

0
529

Μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη έχει συνδεθεί με προβλήματα υγείας, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιακή προσβολή και πολλά άλλα.

Δεδομένου ότι η ζάχαρη είναι σχεδόν σε όλα, ειδικά στα επεξεργασμένα τρόφιμα, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωσή της. Ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η ζάχαρη έχει πολλές και διαφορετικές χρήσεις εκτός κουζίνας.

Πάμε να δούμε μερικές από αυτές:

Ανακουφίζει τον πόνο από κάψιμο

Κάψατε τη γλώσσα σας από ζεστό καφέ ή τσάι; Πασπαλίστε με λίγους κόκκους ζάχαρης τη γλώσσα σας και ο πόνος θα εξαφανιστεί.

Τζελ μαλλιών

Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό κάνει υπέροχο τζελ μαλλιών.

Scrub σώματος

Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη σε ένα ποτήρι και προσθέστε το αγαπημένο σας αφρόλουτρο. Ανακατέψτε και κάντε μασάζ στο σώμα σας. Θα καταλάβετε τη διαφορά.

Απολέπιση προσώπου

Πάρτε μια πρέζα ζάχαρη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και τρίψτε απαλά το πρόσωπό σας. Η καθημερινή απολέπιση θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και θα κάνει την επιδερμίδα σας να λάμπει.

Θεραπεύει πληγές

Οι αντισηπτικές ιδιότητες της ζάχαρης δρουν ως ήπιο απολυμαντικό και βοηθούν στην πρόληψη της λοίμωξης στη διαδικασία πήξης του αίματος.

Κραγιόν

Ρίξτε λίγη ζάχαρη πάνω από το κραγιόν και αφήστε τη για λίγη ώρα. Με αυτό τον τρόπο το χρώμα θα διαρκέσει περισσότερη ώρα.

Αφαίρεση λεκέδων από γρασίδι

Φτιάξτε ένα διάλυμα που μοιάζει με πάστα, συνδυάζοντας ζεστό νερό με ζάχαρη και μετά απλώστε τη στον λεκέ. Αφήστε να μουλιάσει για τουλάχιστον μία ώρα και μετά πλύντε κανονικά.

Εξολοθρεύει τις κατσαρίδες

Συνδυάστε ίσα μέρη ζάχαρης και μπέικιν πάουντερ και ρίξτε πάνω στα σημεία που έχουν εντοπιστεί κατσαρίδες. Η ζάχαρη προσελκύει τις κατσαρίδες και μπέικιν πάουντερ τις σκοτώνει.

Δίνει ζωή στα λουλούδια

Ανακατέψτε 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη με 2 κουταλιές της σούπας ξύδι για κάθε ¼ φλιτζάνι νερό. Αυτό το μείγμα βοηθά στη διατήρηση των λουλουδιών φρέσκων και περιορίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Παγίδα για σφήκες

Φτιάξτε σιρόπι συνδυάζοντας νερό και ζάχαρη, ρίξτε το σε ένα βάζο ή μπουκάλι και βάλτε έξω για να προσελκύσετε τις σφήκες.

Πηγή: lifehack.org

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ