Συνταγή: Πεντανόστιμο και… πανεύκολο πρασόρυζο με δαμάσκηνα

0
100

Ένας συνδυασμός που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί, αλλά σίγουρα θα σας κάνει να δείτε το πρασόρυζο με… άλλο μάτι!

Μπορεί το πρασόρυζο να μην φαντάζει από τα πιο… λαχταριστά φαγήτα, ο συνδυασμός με τα δαμάσκηνα όμως, στην παρακάτω συνταγή, θα σας κάνει σίγουρα να το δείτε με άλλο μάτι, να το δοκιμάσετε και να αναθεωρήσετε την άποψή σας για αυτό. Άλλωστε, στην αγιορείτικη κουζίνα τα αποξηραµένα δαµάσκηνα αναδεικνύουν εξαιρετικά κάθε λαδερό φαγητό.

Υλικά για 4-5 άτοµα

70 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα
2 καρότα, σε κύβους
700 γρ. πράσα, σε ροδέλες
2 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκοµµένο
1 σκελίδα σκόρδο
220 γρ. ρύζι µακρύκοκκο
1½ κ. σ. πελτέ ντοµάτας
1 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
700-800 ml ζωµό λαχανικών φρέσκο ή ψυγείου
6-8 δαµάσκηνα αποξηραµένα
αλάτι

Εκτέλεση

Σε µεγάλη πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τα κρεµµύδια και τα καρότα για 2΄ ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα. Χαµηλώνουµε τη φωτιά, προσθέτουµε τα πράσα και σοτάρουµε για 3΄-4΄.

Προσθέτουµε το σέλερι, το σκόρδο, το ρύζι, τον πελτέ, το πιπέρι, αλάτι και τον ζωµό. Βράζουµε το πρασόρυζο για 25΄, προσθέτοντας λίγο επιπλέον ζωµό αν χρειαστεί.

Περίπου 10΄ πριν αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά ανακατεύουµε µέσα τα δαµάσκηνα κοµµένα στη µέση. Σερβίρουµε αµέσως.

prasorizo


*Συνταγή – Food styling – Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ