Θερινός Ορφέας: Τριήμερο closing με παλιές αγαπημένες ταινίες

0
89

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΟΡΦΕΑΣ – ΤΡΙΗΜΕΡΟ CLOSING ΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

O Θερινός Κινηματογράφος Ορφέας ρίχνει αυλαία με 4 κλασικές , αγαπημένες ταινίες από το παρελθόν από την Παρασκευή 16/10 έως και την Κυριακή 18/10.

Αναμνηστικά κινηματογραφικά δώρα για όλους θα υπάρχουν στον χώρο του κινηματογράφου.  Γενική είσοδος 5 €

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10 20:00 – ΘΕΛΜΑ & ΛΟΥΙΖ | THELMA & LOUISE (1991)

Υπόθεση:  Η Thelma είναι μια ήσυχη νοικοκυρά, παντρεμένη με έναν αυταρχικό σύζυγο τον Ντάριλ. Η Louise είναι ελεύθερη, εργάζεται ως σερβιτόρα και είναι μία δυνατή γυναίκα, οργανωμένη με ένα τραυματικό μυστικό από το παρελθόν της. Η ταινία ακολουθεί τις δύο γυναίκες, στη διήμερη απόδρασή τους που καταλήγει σε εφιάλτη. Η Σούζαν Σαράντον και η Τζίνα Ντέιβις δίνουν δυο ερμηνείες που προτάθηκαν για Όσκαρ στους ρόλους δύο φιλενάδων που πραγματοποιούν μια απελευθερωτική απόδραση από την καθημερινότητα για να βρεθούν κυνηγημένες σε μια καταδίωξη κατά μήκος της Αμερικής.

Είδος: Περιπέτεια   Διάρκεια: 126′

Σκηνοθεσία:  Ρίντλεϊ Σκοτ

Ηθοποιοί Τζίνα Ντέιβις, Σούζαν Σάραντον, Μπραντ Πιτ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ  17/10 19:00 – ΣΡΕΚ (2001)

ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ Υπόθεση: Η ζωή του Σρεκ, ενός άσχημου και μοναχικού τέρατος (Ogre), αναστατώνεται από την ξαφνική εισβολή στη βαλτώδη οικία του ενός πλήθους παραμυθένιων χαρακτήρων -ανάμεσά τους ο Πινόκιο, η Xιονάτη, ο Kακός Λύκος, η Mικρή Γοργόνα- οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν εκεί από τον μοχθηρό λόρδο Φάρκουαρντ. O μόνος τρόπος για να γλιτώσει από τους ενοχλητικούς «συγκατοίκους» είναι να δεχθεί την πρόταση του Φαρκουάντ να ελευθερώσει την όμορφη πριγκίπισσα Φιόνα, μέλλουσα νύφη του λόρδου, από τον μακρινό επικίνδυνο πύργο στον οποίο βρίσκεται φυλακισμένη.

Είδος: Κινούμενα Σχέσια    Διάρκεια: 89′

Σκηνοθεσία: Άντριου Άνταμσον

Ηθοποιοί(Φωνές): Γιάννης Στεφόπουλος, Μαρία Ζερβού, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Λυκούργος Μαρκούδης, Χρήστος Θάνος

ΣΑΒΒΑΤΟ  17/10 21:00 – ΤΖΕΗΜΣ ΜΠΟΝΤ, ΠΡΑΚΤΩΡ 007: ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΧΡΥΣΟΔΑΚΤΥΛΟΥ | GOLDFINGER (1964)

Υπόθεση: Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακαλύπτει τρομερές ελλείψεις χρυσού και υποψιάζεται τον δισεκατομμυριούχο Χρυσοδάκτυλο. Ο Τζέιμς Μποντ αναλαμβάνει την υπόθεση και ανακαλύπτει ότι ο Χρυσοδάκτυλος σχεδιάζει το έγκλημα του αιώνα που θα φέρει οικονομικό χάος στο δυτικό κόσμο! Tο «Goldfinger» είναι μία από τις κλασικότερες και πιο αξιομνημόνευτες ταινίες και η πρώτη τεράστια εμπορική επιτυχία, το πρώτο πραγματικό blockbuster, στη σειρά James Bond.

Είδος: Δράσης   Διάρκεια: 110′

Σκηνοθεσία:  Γκαι Χάμιλτον

Ηθοποιοί: Σον Κόνερι, Γκερτ Φρεμπ, Ονόρ Μπλάκμαν

KYΡΙΑΚΗ 18/10 20:00 – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΤΩΡΑ! | ΑPOCALYPSE NOW (1979)

Υπόθεση: Ο βετεράνος Λοχαγός του Βιετνάμ και των ειδικών δυνάμεων Benjamin Willard βρίσκεται σε άδεια και προσπαθεί να συνέλθει από την τελευταία του αποστολή. Ο στρατός γνωρίζοντας πως η προσωπική του ταραχή τον έχει οδηγήσει στη λήψη κάποιων «αμφισβητούμενων» αποφάσεων  του αναθέτει να βρει και να δολοφονήσει τον αινιγματικό Συνταγματάρχη Kurtz, που έχει λιποτακτήσει στη ζούγκλα, μαζί με μια ομάδα ανδρών-πιστών του, στις παρυφές του Βιετνάμ και της Καμπότζης. Μια ταινία έπος για την τρέλα του πολέμου, από έναν ιδιοφυή και μεγάλο μάστορα του κινηματογράφου, τον Φράνσις Φορντ Κόπολα, ένα επιτελείο εξαιρετικών συνεργατών και μεγάλων ηθοποιών, με πρώτο τον Μάρλον Μπράντο. Σαράντα χρόνια μετά από την πρώτη προβολή του «Αποκάλυψη Τώρα!», η αριστουργηματική δημιουργία του Φράνσις Φορντ Κόπολα παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ.

Είδος: Πολεμική    Διάρκεια: 147′

Σκηνοθεσία: Φράνσις Φορντ Κόπολα

Ηθοποιοί: Κλαούντια Καρντινάλε, Μάρλον Μπράντο, Μάρτιν Σιν, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Ντένις Χόπερ

Κινηματογράφος Ορφέας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ