Το Ολλανδικό Δημόσιο δίνει επίδομα χαρτιού τουαλέτας σε όσους εργάζονται από το σπίτι

0
757

Νέες εποχές (πανδημίας), νέα ήθη (τηλεργασία), νέες διεκδικήσεις (επίδομα καφέ και χαρτιού τουαλέτας)

Στο συμπέρασμα ότι η εργασία από το σπίτι κοστίζει στους εργαζόμενους περίπου 2 ευρώ την ημέρα για λογαριασμούς, χαρτί υγείας και ζεστά ροφήματα κατέληξε μελέτη του Ολλανδικού ιδρύματος οικογενειακού προϋπολογισμού, NIBUD, τον Ιούλιο. Πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι της Ολλανδίας θα λαμβάνουν επιπλέον 363 ευρώ τον χρόνο με βάση αυτή την έρευνα.

Όπως αναφέρει το Business Insider το ίδρυμα υπολόγισε πόσο περισσότερο κοστίζει το να δουλεύει κάποιος από το σπίτι για οκτώ ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα και ο αριθμός στον οποίο κατέληξε ήταν 440 ευρώ ετησίως.

Για το συμπέρασμα αυτό το ίδρυμα NIBUD υπολόγισε υψηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και φυσικού αερίου, καθώς και το κόστος του χαρτιού τουαλέτας και του καφέ και του τσαγιού, εκτιμώντας ότι ο μέσος άνθρωπος πίνει έξι ζεστά ροφήματα την ημέρα στη δουλειά.

Δεν υπολογίστηκαν έξοδα που συχνά βαρύνουν τους εργοδότες, όπως εξοπλισμό υπολογιστών, τηλεφωνικά έξοδα και έξοδα ταξιδιού.

Το NIBUD απηύθυνε σύσταση στους εργαζομένους να “συζητήσουν με τους εργοδότες τους για το εάν και πώς μπορούν να λάβουν αποζημίωση για αυτά τα επιπλέον έξοδα” , σημειώνοντας ότι αυτές οι δαπάνες θα μπορούσαν να εκπέσουν της φορολόγησης των εταιρειών σύμφωνα με το φορολογικό σύστημα της χώρας.

Και κάποιοι εργαζόμενοι ήδη λαμβάνουν επιπλέον χρήματα: Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ολλανδικού μέσου RTL Nieuws η συνδικαλιστική ένωση των δημοσίων υπαλλήλων εξασφάλισε επιπλέον 363 ευρώ ετησίως για Ολλανδούς δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται από το σπίτι τους.

Η Ολλανδική Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία θεωρεί ότι το ποσό αυτό είναι πολύ χαμηλό. Τέσσερις στους πέντε εργαζόμενους επιβαρύνονται με έξοδα σπιτιού άνω των 2 ευρώ την ημέρα, δήλωσε στο RTL Nieuws.

Το ποσοστό των Ολλανδών που εργάζονται από το σπίτι έχει σχεδόν διπλασιαστεί, αλλά εξακολουθεί να παραμένει περίπου ένα στα πέντε, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία CBS.

newmoney.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ