Κορωνοϊός: Στις 12 το βράδυ θα κλείνουν μπαρ και εστιατόρια σε Κω-Ρόδο | Απαγορεύονται συναυλίες και παραστάσεις με όρθιους

13
1081

Έπειτα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με συναρμόδιους Υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα και σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα εξής:

1ον: Η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο.

2ον: Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

3ον: Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

4ον: Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

5ον: Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

6ον: Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές: – Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, – Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας, – Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω. Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Πηγή: newsbomb.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δηλαδή τυχαία συμπεριλάμβανε και την Κω στην απαγόρευση λόγω άγριας αύξησης κρουσμάτων ( τα οποία δεν τα ανακοινώνουν) !!!!

    • Προσπαθούν να προλάβουν τα χειρότερα γι΄αυτό και η απαγόρευση ισχύει για όσα μέρη έχουν πολύ (σχετικά) τουρισμό (Κρήτη, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Ζάκυνθο,Χαλκιδική, Μύκονο, Σαντορίνη). Τώρα γιατί κλείνει την Θεσσαλονίκη και αφήνει ανοιχτή την Αθήνα δεν το καταλαβαίνω. Και βέβαια είναι (αρχικά τουλάχιστον) μέχρι τις 23 Αυγούστου.

  2. Ναι γιατί ο κορονοϊός κολλάει μετά τις 12,
    Βρε καλά μας κάνουν.
    Οι όρθιοι κολάνε οι καθιστοί Οχι,δλδ πόση Μ………..α πια πόση.

    • νεμεσις οτι και να πεις εχεις δικιο απλα λιγοι προχοση οπως βλεπεις το νησι απο θεμα τ6ουρισου ειναι ηδη κατω απο 75% δυσκολα πλεον και τα μπαρακια να δουλευψουν ειτε οτι κανουν εως τις 12 και μετα πριβε παρτακια σε σπιτια.. τοσο απλα

    • Όλοι πληρώνουμε την έλλειψη εγκράτειας,που ένα μέρος του πληθυσμού επέδειξε … κάθεσαι σε ένα παγκάκι και βλέπεις κομβόι με 400 οχήματα να κατευθύνονται σε γνωστό σημείο και μετά σελφι στο ίσταγκραμ.. συνωστισμός λες και δεν ξανάδαν διασκέδαση ,λες και ηταν σε Κατοχή και τώρα όλοι θα την πληρώσουν.

  3. Είμαστε όμηροι μια τρομολαχνιας αυτοί που μας κυβερνούν λένε μόνο ψέμματα και δυστυχώς τους βγάζουμε να μας κάνουν πιο εύκολη την ζωή κ αυτοί με την αποδεδιγμενοι ανικανότητας τους μας κάνουν κάθε μέρα κ πιο δύσκολη την ζωή

  4. Ο ιός αυτός είναι είναι κολλητικός για τις εξής τάξεις :για τους πολίτες , όχι για τους πολιτικούς, για τους όρθιους, όχι τους καθιστόυς, για τους υπαλληλους καφετεριων, εστιατορίων όχι για πελάτες… Και κολλάει όπως λες μεταμεμεσονυκτια.. Την ημέρα οχι

  5. Πόσο πιο απλά μας το ανακοινώνουν και εμείς κάνουμε ότι δε καταλαβαίνουμε ;;;; Οι περιοχές αυτές που ανακοινώθηκαν ανα την Ελλάδα είναι οι περιοχές με το Υψηλότερο Επιδιμιολογικο Φορτίο!!! Και κανένας ρε συ δε βγαίνει να πει «ελάτε ρε σεις υπεύθυνοι ανεύθυνοι γιατί μας κρύβετε τα κρούσματα ;; Η κυβέρνηση μας έβαλε σε λίστα με το Υψηκοτερο Επιδιμιολογικο Φορτίο!!!»
    Δεν τα κάνει μόνο ο Ταγιπ τα κάνουμε και εμείς παιδιά. Στην απόκρυψη κρουσμάτων αναφέρομαι!

  6. Απο το να χλευαζουμε τα παντα και να το παιζουμε ειδημονες , εγω λεω να αρχισουμε να προφυλασομαστε. Σας ενημερωνω λοιπον, ότι τα δωμάτια στο πανοραμα που χρησιμοποιουνται αυτοι την στιγμη από ασθενείς και ύποπτους ειναι 20. Το θέμα είναι ότι στους 300 μιας πτήσης θα πάρουν δειγμα απο 10 το πολύ άτομα. Άρα πολλοι φορεις του ιου περνουν ανενοχλητοι και κυκλοφορουν στο νησι. Τέλος να σας ενημερώσω ότι η κάψουλα που μπορει να μεταφερει έναν ασθενη με κοβιντ στο νοσοκομειο αναφορας ειναι μολις 1 για το νησι μας. Αυτο σημαινει ότι μόνο πολυ συγκεκριμενοι θα μεταφερονται και αυτο με δυσκολια.

    Παρακαλω πολυ προσεξτε τους εαυτους σας και τους δικους σας και μην αναλωνεστε στο αν πρεπει να κλεινουν τα μαγαζια 12 ή 7 το πρωι.

  7. Όχι άλλο κάρβουνο… διάσπαρτα κρούσματα ανάγκασε τους υπεύθυνους να πάρουν αυτά τα μέτρα σε αυτές τις περιοχές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ