ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Κάθε κίνηση μετράει, καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά» πλ. Ελευθερίας Κω |Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, 19 και 20 Ιουνίου, στην Κω

9
989

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Χαρίκλεια Χριστοφή

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, 19 και 20 Ιουνίου, στην Κω

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τιμάται ανά τον κόσμο στις 20 Ιουνίου για τα εκατομμύρια οικογενειών που ζουν μακριά από τα σπίτια τους εξαιτίας πολέμου ή άλλων διώξεων. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκτιμά ότι περίπου 80 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πρόσφυγες ή έχουν εκτοπιστεί με βία από τις χώρες τους.  Στις μέρες μας, ένας απρόβλεπτος συνδυασμός πολιτικών, περιβαλλοντικών, οικονομικών, εθνοτικών και εδαφικών παραγόντων εξακολουθεί να δημιουργεί συγκρούσεις με συνέπειες για όλον τον κόσμο.

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας στα Δωδεκάνησα διοργανώνει εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 19 και 20 Ιουνίου στην Κω. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την ευγενική στήριξη του Δήμου της Κω.

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου στην πλατεία Ελευθερίας στην πόλη της Κω παρουσιάστηκε  το φετινό μήνυμα «Κάθε κίνηση μετράει, καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά» (21:00 – 00:00). Φέτος τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σε έναν διαφορετικό κόσμο. Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων και έχει φέρει στο προσκήνιο μια αλληλεγγύη που ξεπερνά τα σύνορα. Η κρίση αυτή έχει δείξει ότι είμαστε πιο δυνατοί όταν είμαστε ενωμένοι.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 20 Ιουνίου όπου με την συμμετοχή του Δήμου Κω και εθελοντών, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα συντονίσει τον καθαρισμό παραλιών του νησιού. Γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αφού αυτή η Ύπατη Αρμοστεία και ο ΟΗΕ φλέγεται για όλους αυτούς τους ανθρώπους γιατί δεν κάνουν κάτι στις πληγείσες περιοχές να φτιάξουν τον κόσμο ΕΚΕΊ που πονάει και πρέπει να πονάει όλος ο κόσμος;

  2. Διότι φίλε τα χρήματα είναι πολλά εκτός έδρας φουλ χρήμα οι δήμοι πήραν κανένας δεν μιλάει πλέον ,
    για τους Πόντιους που είναι η ημέρα γιορτής από τον δήμο ουκ ολίγοι υπάρχουν στο νησί και πανελλαδικά, α ξέχασα με τους Πόντιους δεν είχε φαγοπότι

  3. Απορια.Τι σχεση εχουν οι προσφυγες με το 90% των ανθρωπων που μας εχουν στειλει εδω;Γιατι αληθεια τα μπερδευετε τα πραγματα;Τους μεταναστες τους διαλεγει μια χωρα και τους φιλοξενει οπως πηγαν πολλοι Ελληνες σε χωρες που ειχαν ζητησει και μαλιστα με αυστηρο ελεχγο.Η Ελλαδα ποτε ζητησε και δεν το μαθαμε;Αυτοι που παραβιασαν τις ζωες μας ποιος τους καλεσαι;Ναι στους προσφυγες…καθετα ΟΧΙ στους παρανομους μεταναστες και μαλιστα πολλες φορες κατευθηνομενους απο ανθρωπους …εχθρους της χωρας μας.
    Τελος δεν ειναι πιο ανθρωποι αυτοι που κανουν δηλωσεις απο τον τελευταιο κατοικο του νησιου,Επιτελους.

  4. Ρε τι μας ετυχε??Τι μας φορτωσε το κατεστημενο του νησιου????
    Οταν η λογικη και οι γνωσεις πανε περιπατο..
    καλυτερα να μασας παρα να μιλας……
    ΚΩΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!

  5. ‘Ηρεμα σου απαντώ.Το σχεδιο εξαφανησης του κρατους εθνος ειναι σε εφορμογη,οχι μονο για την ελλαδιτσα μας,αλλα και για ολη την ευρωπη!!!

  6. Οι Έλληνες μετανάστες πηγαίνανε κάπου μόνο με πρόσκληση, λαθραία ποτέ. Ο Καραμανλής έπαιρνε ένα χιλιάρικο το κεφάλι για κάθε εξαγωγή .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ