Οικονομικές λύσεις που θα κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται πιο ζεστό

0
393

Στο σπίτι μας περνάμε πολλές ώρες της ζωής μας και σίγουρα όλοι μας θέλουμε να είναι πιο ζεστό και χουχουλιαστό.

 

Ειδικά τώρα που έχει μπει για τα καλά ο χειμώνας, το να έχουμε μια δική μας γωνιά για να κουρνιάζουμε με ένα βιβλίο και μια ζεστή κούπα καφέ είναι το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να φανταστούμε. Και δε χρειάζεται να ξοδέψουμε πολλά λεφτά για να μεταμορφώσουμε το σπίτι μας σε έναν χειμερινό παράδεισο. Όχι, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι αυτές οι έξυπνες συμβουλές.

Χρειαζόμαστε στρώσεις

Ριχτάρι στον καναπέ, συν μαξιλάρια, συν μια κουρελού. Γενικά, προσθέστε όγκο στη διακόσμηση με υφάσματα και υφές που φέρνουν ζεστασιά, και ο χώρος θα γίνει αμέσως πιο οικείος και φιλόξενος. Τα μεγάλα μαξιλάρια πατώματος, επίσης, είναι εκπληκτική πινελιά.

Βάζουμε ζεστά χρώματα στους τοίχους

Η επίδραση των χρωμάτων στην ψυχολογία μας είναι λεπτή, δεν τη συνειδητοποιούμε πάντα. Κι όμως, τα χρώματα μπορούν να αλλάξουν τη διάθεσή μας με αδιόρατους τρόπους, άρα για να έχουμε ως αποτέλεσμα έναν ήρεμο, χαλαρωτικό χώρο, θέλουμε να αποφύγουμε τα ιδιαίτερα φωτεινά χρώματα. Αντιθέτως, επιλέγουμε αποχρώσεις του πορτοκαλί και του καφέ.

Χαλιά

Λένε πως ο χειμώνας δεν έχει μπει επίσημα μέχρι να στρώσουμε τα χαλιά και το κατάλληλο χαλί μπορεί να κάνει τον χώρο να μοιάζει δέκα φορές πιο ζεστός. Θέλουμε ένα παχύ χαλί, που να δημιουργεί αίσθηση άνεσης, χωρίς να αναφέρουμε καν ότι θα κάνει (κυριολεκτικά) τον χώρο πιο ζεστό, άρα και πιο χουχουλιαστό.

Παίρνουμε σκουρόχρωμες κουρτίνες

Μια σκουρόχρωμη κουρτίνα αλλάζει τη διάθεση του δωματίου και το μεταμορφώνει σε έναν βολικό, φιλόξενο χώρο. Αν έχετε παράθυρα που τα χτυπάει πολύ το φως του ήλιου, επιλέξτε πιο παχιές κουρτίνες γι’ αυτά. Αντιθέτως, στα παράθυρα που δε δέχονται πολύ φως, βάλτε ελαφριές κουρτίνες, οι οποίες θα ενισχύουν το φυσικό φως και θα κάνουν την ατμόσφαιρα πιο ξεκούραστη.

Διαλέγουμε προσεκτικά τα φώτα

Σε έναν χώρο που θέλουμε να δημιουργήσουμε αίσθηση ζεστασιάς, αποφεύγουμε τον σκληρό φωτισμό, αλλά και τον φωτισμό ταβανιού. Προτιμάμε λάμπες δαπέδου ή μικρότερα φωτιστικά, που με το απαλό τους φως θα κάνουν τη διαφορά στην ατμόσφαιρα του χώρου. Τα κεριά, επίσης, μπορούν να είναι εξαιρετική ιδέα.

 

Πηγή: in2life.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ