ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Εξόρμηση στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ , στο Πλατάνι

0
178

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ, με απόφασή της, συντονίζει την πάλη του μπροστά στην νέα αντιασφαλιστική επίθεση που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση και στην αγωνιστική πρωτοβουλία για την οργάνωση του κοινού αγώνα συνταξιούχων και εργαζόμενων, που ανέλαβε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Την Παρασκευή 29/11/209 μεικτό κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου, σωματείων και συνταξιούχων, θα εξορμήσει στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ , στο Πλατάνι στις 10:30, σαν ένα πρώτο βήμα ενημέρωσης των ασφαλισμένων, εργαζομένων, συνταξιούχων, με στόχο το επόμενο διάστημα  την κλιμάκωση της πάλης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με βασικό στόχο την ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης και της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της ασφάλισης και της υγείας, προετοιμάζει νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση .

Το νομοσχέδιο της ΝΔ συμπληρώνει τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και χειροτερεύει ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, βλέπουν τον ιδρώτα τους, τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις τους να μπαίνουν στον κόφτη της εκάστοτε κυβέρνησης. Χειρότερες συντάξεις και όρια ηλικίας, χειρότερες παροχές στην υγεία και πρόνοια, αυστηριοποίηση των προϋποθέσεων για συντάξεις αναπηρίας, καμιά ουσιαστική στήριξη στον άνεργο, καμιά στήριξη στη μητρότητα και τα παιδιά.

Ό,τι αφαιρείται από τους εργαζόμενους στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης μπαίνει στη βιτρίνα των ασφαλιστικών εταιριών ως ένα πολύ ακριβό εμπόρευμα, που για να το αποκτήσουν πρέπει να πληρώσουν ακόμη πιο ακριβά από όσο μέχρι σήμερα πλήρωναν.

 

 

Οι εργαζόμενοι, μετά από κάθε αντιασφαλιστική παρέμβαση, καλούνται να πληρώσουν περισσότερα για να κερδίσουν περισσότερα οι επιχειρηματίες!! Αυτή είναι η ουσία των αντιασφαλιστικών παρεμβάσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρωτοτυπεί! Οι αντεργατικοί πρωταγωνιστές αλλάζουν, οι συνέπειες για τους εργαζόμενους μεγαλώνουν.

 

Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους.
  • Από τους νέους εργαζόμενους ως τους συνταξιούχους.
  • Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη.
  • Αφορά την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους
  • την Υγεία – Πρόνοια
  • αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες ΕΒΕ, συνολικά όλο τον εργαζόμενο λαό.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας και Περίθαλψης.

 

Διεκδικούμε με τον αγώνα μας:

  • Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο
  • Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης
  • Κατάργηση όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων
  • Επαναφορά συντάξεων και ορίων ηλικίας
  • Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2019

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ