Τα ρόδια ξεκινούν δειλά, δειλά να εμφανίζονται στην αγορά καθώς μπαίνει ο Οκτώβρης, ενώ και τα πορτοκάλια είναι αυτή την περίοδο στα πιο… αρωματικά τους. Μια σαλάτα με πλιγούρι που θα σας χορτάσει, χαρίζοντας όλες τις βιταμίνες και τα θρησκευτικά των φρούτων και των λαχανικών, αλλά και τις φυτικές ίνες από το σιτάρι.
Υλικά
1 φλιτζάνι πλιγούρι
1/2 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
3-4 κομμάτια λιαστή ντομάτα
1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανός
Για το ντρέσινγκ: 50ml. Ελαιόλαδο
2 κσ χυμό πορτοκάλι
2 κσ χυμό λεμόνι
2 κσ μέλι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε 3 φλιτζάνια νερό να βράσει. Προσθέτουμε το νερό με λίγο αλάτι σε μπολ και ρίχνουμε το πληγούρι. Σκεπάζουμε με πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει το πλιγούρι για τουλάχιστον 30’λεπτά. Μπορείτε να βράσετε αν θέλετε το πλιγούρι, αλλά έτσι θα έχει πιο δροσερή αέρινη γεύση.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε το ρόδι, το πορτοκάλι σε φέτες, τη λιαστή ντομάτα κομμένη σε ψιλές λωρίδες, το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό. Κρατάμε λίγο μαίντανό και ρόδι για το γαρνίρισμα
Ρίχνουμε το πλιγούρι αφού φουσκώσει και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το ντρέσιγνκ να γίνουν ένα. Προσθέτουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα και ανακατεύουμε
Σερβίρουμε με την ψιλοκομμένη ντομάτα, μαϊντανό και σπόρους ροδιού
Πηγή: iefimerida.gr