Το βραβείο Νάνσεν 2016 για τους πρόσφυγες στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Σάββατο 13:00, Μαρίνα Κω

3
648

Εορτασμός βραβείου Νάνσεν 2016
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Παράρτημα Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου (Κω)

Τελετή, Έκθεση Φωτογραφίας, Παρουσίαση Στόλου Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Εγγραφή στο δυναμικό της ΕΟΔ, Επίδειξη Διάσωσης

Με την υποστήριξη της Ύπατης Aρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, γραφείο Κω Τελετή: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, 13:00, Μαρίνα Κω (αίθουσα βιβλιοθήκης)

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην ανοιχτή εκδήλωση για τον εορτασμό του βραβείου Νάνσεν 2016.

Το Βραβείο Νάνσεν της Ύπατης Αρμοστείας απονέμεται κάθε χρόνο σε αναγνώριση εξαιρετικών υπηρεσιών στην υποστήριξη των προσφύγων.

Τα τελευταία 60 χρόνια σημαντικές προσωπικότητες, ομάδες και οργανισμοί έχουν βραβευτεί με το συγκεκριμένο βραβείο, το οποίο αποτελεί την υψηλότερη ανθρωπιστική διάκριση της Ύπατης Αρμοστείας παγκοσμίως.

Για το 2016 το βραβείο Νάνσεν συν-απονέμεται στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σε αναγνώριση των προσπαθειών έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, και αποτελεί μια ένδειξη ευγνωμοσύνης προς όλους τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην Κω και την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και σε όλους τους εθελοντές στην Ελλάδα και την Ευρώπη το 2015, όταν ο κόσμος αντιμετώπισε μία από τις μεγαλύτερες προσφυγικές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Η ΕΟΔ μοιράστηκε το βραβείο με την Έφη Λατσούδη, την ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα πίσω από το “χωριό ΠΙΚΠΑ” στη Λέσβο.

Είστε όλοι καλεσμένοι για να γιορτάσουμε αυτή την εξαιρετική περίπτωση που τιμά τον εθελοντισμό στην Κω και να έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε εορταστικές ευχές στο κλίμα των ημερών.

Η τελετή θα γίνει στη μαρίνα της Κω αυτό το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 13:00 και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

 

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – τμήμα Κω
Αντώνης Τρουμούλης, Πρόεδρος ΕΟΔ ΒΣΔ

~ ~ ~

Εκ μέρους του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες στην Κω
Marco Procaccini, Επικεφαλής του Γραφείου Κω

 

Για πληροφορίες σχετικές με την εκδήλωση:

ΕΟΔ: Αντώνης Τρουμούλης, Πρόεδρος ΕΟΔ ΒΣΔ, [email protected], 2242022007, 6942708822

Ύπατη Αρμοστεία: Δημήτρης Χαμπεσής, Senior Community Services Asst., Γραφείο Υ.Α.-Κως, [email protected], 6955499739

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ