ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Με μεγάλη επιτυχία ο Ασκληπιός Σύλλογος Τοπικής Γαστρονομίας ολοκλήρωσε την παρουσία του στο μεγάλο φεστιβάλ των παραγωγών της Αλικαρνασσού

0
647

Με μεγάλη επιτυχία ο Ασκληπιός Σύλλογος Τοπικής Γαστρονομίας ολοκλήρωσε την παρουσία του στο μεγάλο φεστιβάλ των παραγωγών της Αλικαρνασσού.

Ο Ασκληπιός σύλλογος προσεκλήθη από την κοινοτάρχη της περιοχής Κούμπαχτσε, την κυρία Νιλ Τασκιράν η οποία με την υποστήριξη του δήμου της Αλικαρνασσού διοργάνωσε το τεράστιο αυτό φεστιβάλ των τοπικών τους προϊόντων, όπου έδωσε επάξια τα διαπιστευτήρια της στην Κω.

Στην Αλικαρνασσό προσκληθήκαμε για να παρουσιάσουμε τους τοπικούς μας παραγωγούς και τα προϊόντα τους και μετά από πολλές συναντήσεις, συζητήσεις, προβληματισμούς, απορίες, ανησυχίες, άγχος στο πως θα στηθούμε, άγχος αν ο καιρός μας επιτρέψει το ταξίδι, άγχος για το αν θα πετύχουμε κλπ., κλπ. αποφασίσαμε να τολμήσουμε να συμμετάσχουμε σε μία θαυμάσια γιορτή, πολύ καλά οργανωμένη με τις Ελληνικές σημαίες να κυματίζουν ισότιμα παντού και η ελληνική μουσική να ακούγετε από άκρη σε άκρη. Το να εκπροσωπείς το νησί σου και κατ’ επέκταση τη χώρα σου σε άλλη χώρα, ΔΕΝ είναι εύκολο πράγμα για πολλούς λόγους που ο κάθε ένας μπορεί να καταλάβει και να ερμηνεύσει, και μάλιστα όταν πρόκειται για μία χώρα «υπερδύναμη» στον πρωτογενή τομέα και στον τομέα μεταποίησης.

Δικαίωμα συμμετοχής στην γιορτή είχε κάθε παραγωγός που παρήγαγε «κάτι» με ετικέτα (νόμιμο) προϊόν, αλλά και κάθε σπίτι που μπορούσε να κάνει κάτι μοναδικό είτε αυτό είναι φαγητό ή πίτα (ο τουρκικός λαός έχει μεγάλη παράδοση στις πίτες και γενικά σε πιτοειδή παρασκευές), ή ένα πρωτότυπο γλυκό ή ακόμα ένα ξυλόγλυπτο, ή κάτι που να τρώγετε γενικώς, να φοριέται γενικώς, να στολίζει γενικώς, κλπ., κλπ.

Στην αποστολή του Ασκληπιού συμμετείχαν όλοι οι πιστοποιημένοι παραγωγοί του νησιού. Συμμετείχαν τα ελαιοτριβεία Παπαδημητρίου και Χατζηπέτρου με όλες τους τις παραγωγές, το τυροκομείο Γιάννου με τις παραγωγές του, το μέλι Μέλισσα με την Κα. Διονυσία Ανθούλη και με όλα τα παράγωγα του μελιού, το μέλη της Καλύμνου με την οικογένεια του Δρόσου Κοπανέζου, τα ζαχαροπλαστεία Παράδοση με τα γλυκά τους που έγιναν ανάρπαστα, το αρτοποιείο Γιαννιώτικο με τα υπέροχα ψωμιά τους, ο Σωτήρης Χαρίτος από την Νίσυρο με κανελάδα, σουμάδα αλλά και με τις ηφαιστειακές κρέμες.

Η τιμή για το νησί μας ήταν μεγάλη, η φιλοξενία απίστευτη, οι εμπορικές συζητήσεις ατελείωτες και σε κάθε περίπτωση, έγινε μία αρχή για την γνωριμία μέρους των παραγωγών του νησιού. Πιστεύουμε πως κάθε χρόνο θα διευρύνετε αυτή η διαδικασία και θα επιμείνουμε στα μέτρα των δικών μας δυνατοτήτων ώστε όφελος να προκύψει για τις παραγωγικές δυνάμεις της Κω.

Με τις όποιες δυνάμεις μας και με πρωτεργάτη τον σύλλογο «Αδελφότης Μουσουλμάνων Κω», μαγειρέψαμε και σερβίραμε παραδοσιακές συνταγές του νησιού που έγιναν ανάρπαστες, ταξιδεύοντας έτσι και την γαστρονομική μας παιδία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον κ. Άγγελο Ζερβό που χωρίς την δική του βοήθεια ή αποστολή δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα τυπογραφεία Βησσαρίωνα Μπαλαλή που για άλλη μία φορά μας στήριξε απλόχερα, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους παραγωγούς μας που κατέβαλαν πραγματικά μεγάλη προσπάθεια ώστε να σταθούν επάξια απέναντι στους ανταγωνιστές τους. Πιστεύουμε και ελπίζουμε πως την επόμενη φορά θα ξεπεράσουμε τα γειτονικά όρια και θα κάνουμε την πρώτη μας επίσημη παρουσίαση στην Ευρώπη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ