ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Δείτε την διαδικασία όπως έγινε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο του φίλου Γιάννη Γερασκλή στην Καρδάμαινα.
Κατσίκι στον παραδοσιακό φούρνο
Ανάβουμε τον φούρνο για δύο έως τέσσερις Ώρες ανάλογα με την υγρασία που έχει μαζέψει κατά την διάρκεια του χειμώνα. Αν τον έχουμε ανάψει τις τελευταίες ημέρες δυο ώρες είναι αρκετές.
Αφού τοποθετηθούν οι κατσαρόλες με τον οβελία το χτίσιμο του φούρνου με λάσπη θα κρατήσει την θερμοκρασία μέχρι και την επόμενη ημέρα.
Το μειονέκτημα του παραδοσιακού φούρνου είναι το ότι ξεκινάει με πολλή υψηλή θερμοκρασία και σταδιακά πέφτει, εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό.
Το πλεονέκτημα είναι η φοβερή γεύση και η οικονομία.
Οι παλιοί χειριστές φούρνων έλεγαν ότι είναι έτοιμος όταν ρόδιζε από μέσα τα πυρότουβλα.
Πάντως το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο…