Αρχική Ειδήσεις Σφηνάκια Ζάκυνθος: Ο πρώτος απολογισμός μετά τον ισχυρό σεισμό -Υλικές ζημιές σε κτίρια...

Ζάκυνθος: Ο πρώτος απολογισμός μετά τον ισχυρό σεισμό -Υλικές ζημιές σε κτίρια και σπίτια [Εικόνες-Βίντεο]

3
2305

«Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί πολιτών έως αυτή τη στιγμή».

«Έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές σε κτίρια και σπίτια, κυρίως στη περιοχή του Λαγανά και του Αγίου Σωστή, που βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο. Ακόμη, έχουμε ζημιά στο λιμάνι του νησιού αλλά και σε κολώνες ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ», δήλωσε πριν από λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, κ. Νίκος Τσίπηρας, ο οποίος βρίσκεται στο συντονιστικό κέντρο που έχει στηθεί στα κτίρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ζακύνθου.

Εικόνα από το κέντρο της Ζακύνθου και πιο συγκεκριμένα από την οδό Λεωνίδα ΖώηΕικόνα από το κέντρο της Ζακύνθου και πιο συγκεκριμένα από την οδό Λεωνίδα Ζώη

Εκτός από τις πτώσεις σοβάδων, έσπασε και κολώνα της ΔΕΗΕκτός από τις πτώσεις σοβάδων, έσπασε και κολώνα της ΔΕΗ

Πύργος: Μόνο περιορισμένες υλικές ζημιές

Μικρές υλικές ζημιές σε περιοχές της Ηλείας είχαν καταγραφεί λίγη ώρα μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε κοντά στο νησί της Ζακύνθου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατέρρευσε μια μάντρα στην οδό Δραγατσανίου στον Πύργο, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ στη κοινότητα

ΡΩΓΜΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ

Ζάκυνθος: Ανοιξε στα… δύο το λιμάνι από τον ισχυρό σεισμό -Οι πρώτες εικόνες

Φωτογραφία: imera zante
Φωτογραφία: imera zante

Συνεχίζεται η καταγραφή των πρώτων ζημιών στο νησί της Ζακύνθου, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Όπως αναφέρει το imera zante, ρωγμή έχει σημειωθεί και στον τραπεζοειδή προβλήτα στο λιμάνι της πόλης.

Το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι η πρώτη φορά που παθαίνει καθίζηση, αφού αποτελεί φαινόμενο κακοτεχνίας από την εποχή της δημιουργίας του.

Ο προβλήτας άνοιξε στα δύοΟ προβλήτας άνοιξε στα δύοΖημιά στο λιμάνιΖημιά στο λιμάνιΤο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι η πρώτη φορά που παθαίνει καθίζησηΤο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι η πρώτη φορά που παθαίνει καθίζηση

Πηγή: iefimerida.gr

Σεισμός Ζάκυνθος: Υλικές ζημιές στον Πύργο Ηλείας

Σεισμός Ζάκυνθος: Υλικές ζημιές στον Πύργο Ηλείας

Σεισμός στη Ζάκυνθο – Όλες οι ειδήσεις: Μικρές υλικές ζημιές σε περιοχές της Ηλείας είχαν καταγραφεί λίγη ώρα μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/10) στη 01:54, κοντά στο νησί της Ζακύνθου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατέρρευσε μια μάντρα στην οδό Δραγατσανίου στον Πύργο, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ στη κοινότητα Καβάσιλα προκλήθηκαν ρωγμές στο υδραγωγείο.

Οχήματα της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν ζημιές από τον σεισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μετά την παραλία με το ναυάγιο, όπως έγινε στον σεισμό της Κω νέο αξιοθέατο για την Ζάκυνθο οι ρωγμές σε λιμάνι και δρόμους.

    Εκκλησιές, λιμάνι, αρχαιολογικοί χώροι στην μοίρα τους. Θα τα βλέπουν οι ντόπιοι και οι επισκέπτες για τρία ακόμα χρόνια… Στην Κω ακόμα δεν ακούγεται κάτι για την έναρξη των έργων, μαγειρεύουν τον δικό τους εργολάβο που σίγουρα θα είναι κάποιος από τους χουβαρδάδες σε δωράκια τύπου Καλογρίτσα… Φυσικά ο «ΨΗΛΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ » ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ θα ζητήσει από τον υπουργό παιδείας επιχορήγηση μορίων για εισαγωγή υποψηφίων σε καλύτερο ΤΕΙ…

  2. Έμαθα πως ο Δήμαρχος Ζακύνθου τηλεφώνησε στο δικό μας το Μέγα Γεώργιο ώστε να του ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΎΣΕΙ Τεχνογνωσία με σκοπό την άμεση αποκατάσταση των ζημιών με βάση το πρότυπο της Κω. Τόσες εργασίες σε χρόνο ρεκόρ και το κόσμημα των Δωδεκανήσων επί θητείας Κυρίτση, λογικό και επόμενο είναι να αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση. Ε ρε βρεγμένη σανίδα…..

  3. Βαλτε στοίχημα πως το λιμανι της Ζακυνθου θα ετοιμαστεί πιο γρηγορα από το δικο μας?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ