Έτσι γίνονται τα πεντανόστιμα ρεβίθια φούρνου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

0
831

Δεν ξέρεις τι άλλο να μαγειρέψεις και έχεις στερέψει από ιδέες; Αξίζει να δοκιμάσεις τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για ρεβίθια στον φούρνο και θα εκπλαγείς από την ωραία γεύση τους.

Είναι όχι μόνο νόστιμα, αλλά και θρεπτικά. Τα ρεβίθια φούρνου είναι μια ιδανική επιλογή για το μεσημεριανό σου φαγητό.

Είναι πλούσια σε φολικό οξύ, σίδηρο, σελήνιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και τα καθιστούν ιδανικά για την υγεία της καρδιάς.

Τα ρεβίθια περιέχουν σημαντικές ποσότητες ινών, που βοηθούν στη μείωση του συνολικού ποσού της χοληστερόλης στο αίμα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

«Εγώ το λατρεύω γιατί μεγάλωσα μ’αυτό! Ακόμα κι αυτοί που δεν αγαπούν τα ρεβύθια ορκίζονται σ΄αυτή τη γεύση! Υγιεινό, νηστίσιμο, vegan, ό,τι καλύτερο για τη σαρακοστή αλλά και για όλο το χρόνο!» σημειωνει χαρακτηριστικά η γνωστή τηλεοπτική μαγείρισσα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής:

500 γραμμ. ρεβίθια

4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

2 δαφνόφυλλα

1 φλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. αλάτι

1 /2 κ.σ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

νερό όσο πάρει

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε τα ρεβύθια στο φούρνο, από την προηγούμενη μέρα, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ρεβύθια με λίγη σόδα μαγειρικής. Αν γνωρίζετε την ποιότητα των ρεβιθιών ότι είναι δηλαδή βραστερά, μπορείτε να παραλείψετε τη σόδα.

Τα καλύπτουμε με μπόλικο νερό (να εξέχει αρκετά από την επιφάνεια των ρεβυθιών). Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σταθούν όλη τη νύχτα. Θα φουσκώσουν και θα γινουν διπλάσια σε όγκο.

Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε καλά σε σουρωτήρι τα ρεβίθια. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στη γάστρα. Μπήγουμε εδώ κι εκεί τα σκόρδα και τα δαφνόφυλλα. Κάνουμε μία στρώση τα κρεμμύδια. Από πάνω κάνουμε μία στρώση τις ντομάτες.

Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Συμπληρώνουμε νερό κρύο, ίσα που να σκεπαστούν τα όσπρια. Βάζουμε το καπάκι.

Προαιρετικά, φτιάχνουμε ψεύτικη ζύμη με λίγο νερό και αλεύρι και κολλάμε γύρω γύρω το καπάκι με τη γάστρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 3 ½-4 ώρες. Θέλει πολύωρο ψήσιμο, αλλά σε αυτό οφείλεται η τέλεια γεύση, το χρώμα, η υφή και το χείλωμα των ρεβιθιών.

Δείτε το βίντεο:

Τη συνταγή πήραμε από το σάιτ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου www.argiro.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ