Αρχική Ειδήσεις Σφηνάκια ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ KOS HO RE CA 2018: Εντυπωσίασαν οι νέες τάσεις στην...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ KOS HO RE CA 2018: Εντυπωσίασαν οι νέες τάσεις στην εστίαση & οι ψηφιακοί «έξυπνοι» φούρνοι νέας τεχνολογίας

17
2224

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Mε αμείωτο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε και η δεύτερη μέρα της διήμερης έκεθσης KOS HO RE CA 2018 που διοργάνωσαν με επιτυχία οι εταιρείες Κώστογλου Stωr & GASTRO Hellas σε συνεργασία με την Περιφέρεια & το ΚΕΚ Γεννηματάς,  τον Σύλλογο τοπικής γαστρονομίας ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Κω και το Chef club Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Την έκθεση επισκέφτηκαν επίσης και ενημερώθηκαν από τους ειδικούς, τα παιδιά των τμημάτων Διοίκησης-οικονομίας και τουρισμού του ΕΠΑΛ Κω, συνοδευόμενα από εκπαιδευτικούς τους και τον Διευθυντή του σχολείου κ. Φ. Παπανικολάου (φωτό).

Το Show Cooking και «Οι νέες τάσεις θαλασσινών στην εστίαση» που παρουσίασε και δημιούργησε ο γνωστός Σεφ Μιχάλης Γεωργουδιός με την ομάδα του, έκλεψαν -όπως ήταν αναμενόμενο την παράσταση, με τις παρακάτω δημιουργίες το διήμερο αυτό (μπορείτε να τις δείτε και στις φωτο στη γκάλερι)

Ενώ το απόγευμα το ενδιαφέρον εστιάστηκε στις εντυπωσιακό μαγείρεμα των ψηφιακών φούρνων υψηλής τεχνολογίας Rational που μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα ως grills, εστίες κουζίνας, φριτέζες (χωρίς το ανθυγιεινό τηγάνισμα), ατμομάγειρες και φούρνοι παντός τύπου στην υπηρεσία του εστιάτορα.

Την παρουσίαση (και το μαγείρεμα) έκανε ο εκπρόσωπος της Rational Μάριος Σαββάτης παρουσία πολλών επαγγελματιών του νησιού μας οι οποίοι δοκίμασαν τις εξαιρετικές γεύσεις και ενημερώθηκαν για τις πραγματικά εκπληκτικές δυνατότητες των ψηφιακών φούρνων.

Η τεχνολογία προχωρά αλματωδώς και μαζί μ’ αυτήν εξελίσσονται και τα μηχανήματα που υποστηρίζουν τον chef σε κάθε επαγγελματική κουζίνα.

Με τη συνδυασμένη χρήση δύο τεχνικών θερμικής επεξεργασίας τροφίμων, την κυκλοθερμική λειτουργία με την έγχυση ατμού. Από εκεί και πέρα, για να θεωρείται ένας τέτοιος φούρνος «έξυπνος» θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι digital, προκειμένου να μπορεί να αντιληφθεί και να παρασκευάσει οποιοδήποτε είδος φαγητού σχεδόν μόνος του. Στην καμπίνα του φούρνου υπάρχουν αισθητήρες που καταγράφουν ασταμάτητα την υγρασία και τη θερμοκρασία εντός θαλάμου και σε συνδυασμό με βελόνες-αισθητήρες που τοποθετούνται μέσα στο φαγητό, ο φούρνος καταλαβαίνει το μέγεθος και το βάρος του προϊόντος και ρυθμίζει μόνος του τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας, μέχρι να αγγίξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι, ο χρήστης δεν έχει παρά να επιλέξει το είδος που θέλει να μαγειρέψει και να αφήσει το φούρνο να ολοκληρώσει την παρασκευή.  Τέλος, ο όρος έξυπνος φούρνος δεν χρησιμοποιείται τυχαία, καθώς οι συγκεκριμένες συσκευές αξιοποιούν στα touch screen χειρισμού τους την ίδια τεχνολογία με τα smartphones (τα έξυπνα τηλέφωνα δηλαδή).

Ταχύτητα στην παρασκευή

Το αποτέλεσμα είναι ταχύτεροι χρόνοι ψησίματος από 15 έως 20% και πιο ομοιόμορφο ψήσιμο. Για έναν επαγγελματία αυτή η διαφορά στους χρόνους παρασκευής είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς τον βοηθά να αναπληρώνει ανά πάσα στιγμή τους κωδικούς του και να μην ξεμένει από προϊόν. Συγχρόνως, ρυθμίζει αποτελεσματικά τους ρυθμούς διάθεσης και προπαρασκευής και οργανώνει τέλεια τον χρόνο παρασκευής στην κουζίνα του.

Ένα ισχυρό πλεονέκτημα αυτών των φούρνων για τους επαγγελματίες είναι ο περιορισμός της φύρας, που αφορά την απώλεια βάρους του κρέατος που ψήνουμε, μιας και σε ένα συμβατικό φούρνο ή στα κάρβουνα μένει σχεδόν η μισή ποσότητα… Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται καλύτερη ταχύτητα στο χρόνο παρασκευής, εξοικονόμηση ενέργειας και καλύτερος έλεγχος τελικής ποιότητας προϊόντος.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως σε μια επαγγελματική κουζίνα, στους συγκεκριμένους φούρνοι μπορούν να παρασκευάσουν το 75% των φαγητών, καθώς μπορούν να λειτουργούν ως grills, εστίες κουζίνας, φριτέζες, ατμομάγειρες και φούρνοι παντός τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε η διημερίδα του σεμιναρίου που έγινε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας GASTRO.

Οι παράγοντες του σεμιναρίου ήταν το Chef cub Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, η Περιφέρεια, τα ΚΕΚ Γεννηματάς με συντονιστή τον Ασκληπιό Σύλλογο Τοπικής Γαστρονομίας.

Το θέμα του σεμιναρίου ήταν «Νέες τάσεις των θαλασσινών στην εστίαση». Και το ανέπτυξε ο κ. Μιχάλης Γεωργουδιός ένας καταξιωμένος chef στην Ελλάδα και εξειδικευμένος στον ΄χώρο των θαλασσινών με τις συνεργάτιδές του κ. Ζαγοριανού και κ. Καραγιάννη. Τα αποτελέσματα άριστα και το σημαντικό είναι το ότι, ό,τι παρουσιάστηκε, έχει άμεση εφαρμογή στην εφαρμοσμένη πρακτική στον χώρο εστίασης.

Οι παρασκευές έγιναν κατά βάση με Κώτικα προϊόντα και διαπιστώσαμε για άλλη μία φορά τι θησαυρούς παράγει το νησί και που πολύ από μας δεν τους έχουμε δόση την θέση που τους αξίζει στις κουζίνες μας.

Το όφελος για τον κόσμο του επισιτισμού ήταν πολλαπλό διότι πέραν από τις νέες τάσεις των θαλασσινών στην εστίαση γνώρισαν και πως «ταπεινά» προϊόντα όπως το κολοκύθι μπορεί να παρουσιαστή «αλλιώς» και να βγάλει έναν υπέροχο κολοκυθοκεφτέ με αρώματα θαλασσινών, τα κώτικα λάχανα να κάνουν ατελείωτους συνδυασμούς με θαλασσινά και να παρουσιάζονται με διαφορετικό τρόπο στον πελάτη και να τον αφήνουν άφωνο.

Ο Σύλλογος Τοπικής Γαστρονομίας «Ασκληπιός» ως συντονιστής του σεμιναρίου θέλει να ευχαριστήσει την εταιρία GASTRO που με μεγάλη προθυμία μας φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της, τον κ. Γεωργουδιό και τους συνεργάτες του, καθώς επίσης και όλα τα μέλη του που με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν στις νέες εξελίξεις της εστίασης.

Για το Δ.Σ. του Ασκληπιού.

Ο πρόεδρος

Μιχ. Ποταμούσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γελάνε και τα πατώματα .. HO RE CA?? Παίρνεις έναν θεσμό κ τον εξευτελίζεις μόνο κ μόνο μπας κ πουλήσεις … παίζεται με την νοημοσύνη μας! Θες κάτι σαν HO RE CA βγες και μάζεψε επαγγελματίες από όλο το νησί η μήπως στο είδος μας φοβόμαστε να συγκριθούμε ;

    • ΑΚ λέτε να βγουν οι Εν λόγω επιχειρηματίες να μαζέψουν τους υπόλοιπους εσείς τι κάνετε για την ανάπτυξη του νησιού τι προσφέρεται τι έχετε να επιδείξετε δηλητήριο και ωχαδερφισμο ;σας ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε συγχαρητήρια για την έκθεση αν όλοι οι επαγγελματίες και εποχειρηματιες ήταν έτσι θα μιλάγαμε για ένα τελείως διαφορετικό νησί εκσυγχρονισμένο και με αλλά δεδομένα …

      • ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΑΚ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

  2. ΆΚ βγάλε τη χολή σου μην μας πάθεις και τίποτα. Το μαγαζί αυτό έχει υπάλληλους που τούς δίνει δουλειά σε δύσκολους καιρούς τόσα άτομα είμαστε εκεί που τρώμε ψωμί το ότι κάπιοι άνθρωποι προσπαθούν να έχουν δουλεια με το να διαφημιζουν το κατάστημα τους δεν έχει να κάνει με κανέναν. Αλλά εσύ πρέπει να είσαι πολύ καλός άνθρωπος…

  3. Ωραία ήταν τα σουβλάκια. Η μπύρα έρεε άφθονη. Θα την ξανατιμήσω την έκθεση.

    5/7 Από μένα.

    • Μακάρι να υπήρχανε και αλλά τέτοια «πανηγύρια» στο νησί δυστυχώς για εσας η προσπάθεια και ο επαγγελματισμός είναι πιο σημαντικό από τα κούφια λόγια και η χολη

    • Προφανώς η ονομασία αφορά τους εξοπλισμούς hotel restaurant cafe μην κολλάτε σε αυτά μπράβο στους διοργανωτές αυτού του event μακάρι να υπάρχει και συνέχεια

    • ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΑΔΕΡΦΕ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

  4. ΑΚ Βγάλε δηλητήριο όσοι συνεργάζοντε με τα κατάστηματα γνωρίζουν για τι επαγγελματίες μιλάμε και ποσό αγωνίζονται για τον τόπο και να στηρίξουν τους επαγγελματίες του νησιού .αντε σταματήστε κάποιοι λίγοι να κάνετε κακό στην ανάπτυξη του νησιού

  5. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕς ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ,ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΧΟΥΝ ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΝΗΣΙ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

  6. Τι κανουν τι κανουν ? Στηριζουν τους επαγγελματιες του νησιου? Για παρτο αλλιως μην αρχισω

    • Μια χαρά στηρίζουν με το να εκσυγχρονίζονται έτσι πρέπει να κάνουν όλοι αντί να κοιτάνε τι κάνει ο αλλος να κοιτάνε να γίνουν καλύτεροι αυτοί έτσι θα μπορούνε και οι μάστορες και όλοι να δουλεύουν καλύτερα και να μη χρειάζονται τα ξενοδοχεία κτλ να φεύγουν εκτός νησιού για προμήθειες εξοπλισμούς κτλ αλλά σε ποιον τα λέω στον τοίχο .και μην αρχίσεις αγχώθηκαμε

  7. Συγχαρητήρια πολύ αξιόλογη η έκθεση και η φιλοξενία μόνο να μην μετατραπεί σε πανηγύρι μακροχρόνια ,Πάρολαυτα ξεκινάνε να φαίνονται σημάδια ανάπτυξης και πρόοδου στο νησί για να δούμε ..όσο για τους πικρόχολους haters will hate

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ