Ξεχώρισε η ΑΝΚΟ Academy στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Greek Chef 2018!!!

0
1537

Ξεχώρισαν οι σπουδαστές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής της Anko σε Κω και Ρόδο, στον Πανελλήνιο Μαγειρικό Διαγωνισμό Greek Chef 2018!

8 Χρυσά Μετάλλια, 2 ασημένια & 3 χάλκινα κατέκτησαν οι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ.

Διακρίσεις, Βραβεύσεις και μεγάλη Αναγνώριση για τους σπουδαστές και τη σχόλη ΑΝΚΟ στον 3ο Πανελλήνιο Μαγειρικό Διαγωνισμό Greek Chef 2018 στα πλαίσια της έκθεσης Expotrof.

To Ι.ΙΕΚ Anko πρωτοεμφανιζόμενο στον 3ο Πανελλήνιο Μαγειρικό Διαγωνισμό Greek Chef 2018 απέσπασε την προσοχή και τις εντυπώσεις όλων όσων παρευρέθηκαν.

Διοργάνωση διαγωνισμού

O Διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από την Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ και το Chef Club Κρήτης και απευθυνόταν σε σπουδαστές σχολών μαγειρικής που ήθελαν να αναδείξουν το ταλέντο τους αλλά και σε επαγγελματίες. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η βοήθεια και η υποστήριξη της Λέσχης Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Κέρκυρας, Πελοποννήσου και Αττικής «Ακρόπολις», στην προβολή τοπικών προϊόντων, την ελληνική κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή, ενώ η συμμετοχή των διακεκριμένων Ελλήνων Chef στην κριτική επιτροπή, έδωσε το κύρος ενός διεθνούς διαγωνισμού.

Συμμετοχές σπουδαστών Anko & Μετάλλια

Οι σπουδαστές και οι καθηγητές της ΑΝΚΟ απέδειξαν και σε πανελλήνιο επίπεδο για ακόμη μια φορά το υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων που παρέχει η Νο 1 Τουριστική Σχολή της Δωδεκανήσου.

Η συμμετοχή των σπουδαστών αφορούσε 15 κατηγορίες, ενώ κατόρθωσαν να βραβευθούν σε 12, με εξαίρετα πιάτα, τα οποία αναδείκνυαν τοπικές γεύσεις της Δωδεκανήσου σε νέα Δημιουργική διάσταση, συνδυάζοντας σύγχρονες τεχνικές Μαγειρικής σε πρωτότυπες παρουσιάσεις.

Τα πιάτα μας πραγματικά έκλεψαν τις εντυπώσεις των κριτών και του κοινού, ενώ απείχαν μακράν από όσα ακολουθούσαν.

Νικητές από το ΙΕΚ Μαγειρικής ήταν από Ρόδο : Γιώργος Καραγιάννης , Ιωάννου Κωνσταντίνα, Κωσταντάκης Στέργος , Σκρημπονης Κωστας, Αχλαδιωτης Γιώργος, Ζόγκας Χρήστος, Μουκας Ανδράς, Ανανίας Μελέτης, Διαμαντης, Ανανιας, Μίσσου Αγγελική.

Από Κω: Νικογιώργης Ζωγραφάκης, Ραφαήλ Πάχος.

Αναλυτικά για την Κω:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ

ΒΟΗΘΟΣ

ΘΕΣΗ

ΣΧΟΛΗ

Ζεστό πιάτο με θέμα την Κρήτη και βασικό υλικό το κουνέλι

ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ ΝΙΚΟΓΙΩΡΓΗΣ

ΠΑΧΟΣ ΡΑΦΑΗΛ

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

ANKO Academy Κως

Ζεστό πιάτο με αλμυρές ατομικές τάρτες

ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ ΝΙΚΟΓΙΩΡΓΗΣ

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

ANKO Academy Κως

Ζεστό πιάτο με θέμα την Κρήτη και βασικό υλικό το κουνέλι

ΠΑΧΟΣ ΡΑΦΑΗΛ

ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ ΝΙΚΟΓΙΩΡΓΗΣ

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

ANKO Academy Κως

Από το ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής Ρόδου: Μαρτάκη Μαγδαληνή, Κωνσταντινίδη Νεφέλη, Παπαχριστοδούλου Αργύρης, Παπακωνσταντίνου Βασίλης.

Με την καθοδήγηση των καθηγητών αλλά και chef τους, Τρουμούχη Γιώργο, Μανουσάκη Σταύρο, Μιαούδη Γεώργιο, Κονταράτο Δημήτρη, Χατζησαββα Λάζαρο και Σαββή Κώστα κατάφεραν και κατέκτησαν:

  • 7 χρυσά μετάλλια Anko-Academy Rhodes
  • 1 χρυσό ANKO Academy Kos
  • 2 ασημένια Anko-Academy Rhodes
  • 2 χάλκινα Anko Kos
  • 1 χάλκινο Anko-Academy Rhodes

Greek Young chef

Ιδιαίτερα, σημαντική ήταν και μια ακόμη διάκριση που απέσπασε ο σπουδαστής Καραγιάννης Γιώργος στην κατηγορία «Young Greek Chef» μαγειρεύοντας με άγνωστα υλικά, ο οποίος διαγωνισμός αποτελεί την ανώτατη διάκριση σε επίπεδο σχολών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιάτο του Καραγιάννη ήταν τόσο άρτιο που οι κριτές τον ρώτησαν αν είναι σπουδαστής ή επαγγελματίας…

Ευχαριστούμε, επίσης για την βοήθεια και την υποστήριξη των υπόλοιπων σπουδαστών και συναδέλφων για την προετοιμασία των διαγωνιζόμενων πιάτων. Ομαδική εργασία και συνεργασία ένα ακόμη σπουδαίο επίτευγμα της σχολής. Ακόμη ευχαριστούμε το ξενοδοχείο Elysium για την παραχώρηση μοναδικών πιάτων παρουσίασης που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Στόχοι μέσα από τους Διαγωνισμούς

Όλη η οικογένεια της Anko είναι περήφανη, συγκινημένη για όλα όσα κατάφεραν σπουδαστές και καθηγητές, έθεσαν υψηλότερους στόχους για όλους και ανέδειξαν τα Δωδεκάνησα. Η Anko στηρίζει και προάγει δράσεις με σκοπό την γνώση, την διεύρυνση εμπειριών, την καλλιέργεια του πνεύματος προσφοράς μέσα από την Μάθηση. Οι διαγωνισμοί δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά είναι μία καλή ευκαιρία να βαθμολογήσουν μέσα από μία σταθερή διαδικασία και να αξιολογηθούμε.

Με εκτίμηση

Η Διεύθυνση και το Διοικητικό προσωπικό της ΑΝΚΟ Κω και Ρόδου.

Ο Διευθυντής της ΑΝΚΟ Κω Ηλίας Έψιμος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ