«Η 80 ΑΔΤΕ παρουσιάζει τη Σοφία Βέμπο» – Συναυλία Στρατιωτικής Μουσικής Πέμτη 8μμ Κυπριώτης Πανόραμα

2
444

 

Μουσική Εκδήλωση 80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ»

Η 80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ», στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, σας προσκαλεί στη συναυλία της Στρατιωτικής μουσικής με τίτλο, «Η 80 ΑΔΤΕ παρουσιάζει τη Σοφία Βέμπο», την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, στο ξενοδοχείο «Πανόραμα Κυπριώτης», στην αίθουσα «ΚΟΛΟΣΣΟΣ».

Ερμηνεύει η υψίφωνος Ελευθερία Ζαράκη.

Η μουσική εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μικρή έκθεση πολεμικών κειμηλίων.

Ώρα Έναρξης: 20:00

Είσοδος: Ελεύθερη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την τετραετία 1936-1940 που κατασκευάστηκαν τα 21 οχυρά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, από το Μπέλλες έως την Ροδόπη, θεωρούνταν έργο τιτάνιο, ασύλληπτου κόστους και τεράστιας εθνικής σημασίας.
    Το κόστος άγγιξε –με μέτριους υπολογισμούς το 1,5 δισ. δραχμές. Το ποσό αυτό (του 1936) θα αντιστοιχούσε σήμερα σε περισσότερα από 60 δισ. ευρώ … Όσο το 1/6 του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας του 2012. Δεν είναι τυχαίο πως έχει χαρακτηριστεί το μεγαλύτερο τεχνικό έργο στην Ελλάδα του 20ου αιώνα.
    Κατά τον Β’ Π.Π. όταν ο Ελληνικός Στρατός χρησιμοποίησε τα οχυρά για να αποκρούσει τις γερμανικές μεραρχίες, αποδείχτηκε ότι το 1,5 δισ. δεν είχε σπαταληθεί άδικα. Οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να καταλάβουν σημεία «κλειδιά» της οχυρωματικής γραμμής, με αποτέλεσμα να κινηθούν και να καταλάβουν την Θεσσαλονίκη, μέσω Γιουγκοσλαβίας. Τα περισσότερα οχυρά δεν έπεσαν ποτέ στα χέρια του εχθρού, προκαλώντας την έκπληξη του εχθρού, αλλά και τον θαυμασμό των συμμάχων

  2. ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΛΑΣΕΙΣ.ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΦΗΣΑΤΕ ΑΦΥΛΑΚΤΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ,

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ