Β’ ΕΛΜΕ: Συγκέντρωση στις 12 μ. έξω από το ΕΠΑΛ ΚΩ Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των μαθητών

1
177

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ

Από 11π.μ. έως 2.οομ.μ.

Συγκέντρωση στις 12 μ. έξω από το ΕΠΑΛ ΚΩ

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των μαθητών του ΕΠΑΛ ΚΩ.

Να μη κλείσει κανένας τομέας , καμιά ειδικότητα.

Κάθε μαθητής να μπορεί να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει. .

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Απόφαση για τρίωρη στάση εργασίας

Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών του ΕΠΑΛ Κω , που έχει ως αίτημά του την λειτουργία όλων των τομέων και ειδικοτήτων του σχολείου τους. Είναι ένας αγώνας δίκαιος που υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε μαθητή του ΕΠΑΛ να επιλέγει την ειδικότητα που επιθυμεί. Αυτός ο αγώνας πρέπει να βρει την στήριξη όλων των μαθητών του νησιού , των γονέων , των εκπαιδευτικών , όλης της τοπικής κοινωνίας. Αποτελούν εμπαιγμό οι δηλώσεις των τοπικών βουλευτών της κυβέρνησης ότι με τις δικές τους ενέργειες εξασφάλισαν , ΄΄κατ΄ εξαίρεσιν ΄΄ του νόμου , για φέτος την λειτουργία δύο από τους τρείς τομείς που αρχικά δεν είχαν εγκριθεί. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι τομείς σώθηκαν χάρη στον αγώνα των μαθητών . Δεν μας λένε κουβέντα οι κυβερνητικoί βουλευτές για τον νόμο που εξακολουθεί να ισχύει και που κάθε χρόνο θα προκαλεί τα ίδια προβλήματα. Δεν λένε κουβέντα για τον τομέα που ακόμη δεν εγκρίθηκε , αυτόν των Δομικών Έργων. Τι έχουν να πούνε στους μαθητές που έχουν επιλέξει αυτό τον τομέα; Μήπως ότι είναι η εξαίρεση της εξαίρεσης;

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου θα είναι στο πλάι των μαθητών του ΕΠΑΛ σε όποιες μορφές κινητοποίησης επιλέξουν.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας για τα γυμνάσια – λύκεια της Κω , για την Παρασκευή 21 Οκτώβρη από τις 11 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. και συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το ΕΠΑΛ Κω στις 12 μ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν

Διεκδικούμε μαζί με τους μαθητές του ΕΠΑΛ , την έγκριση και του τομέα των Δομικών Έργων. Απαιτούμε την κατάργηση του σχετικού νόμου που βάζει εμπόδια στην επιλογή και λειτουργία τομέων και ειδικοτήτων.

Ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή όλων των ΕΠΑΛ της χώρας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο πρόεδρος Ο γραμματέας

Κριαράς Στέλιος Κρητικός Δημήτρης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η κυρία Κούλα θα είναι εκεί γιατί μόνο αυτή μπορεί να τα καταφέρει και να τα βάλει με όλους . Έκανε το θέμα πασίγνωστο !!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ