ΠΡΟΒΟΛΕΣ θερινού σινεμά από ΚΙΛΕΚΩ στο χώρο του Ναυτικού Ομίλου – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (βίντεο)

0
196

Η ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, την Πρεσβεία της Ισπανίας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και την υποστήριξη του Ναυτικού Όμιλου Κω διοργανώνει προβολές θερινού σινεμά στον χώρο του Ναυτικού Ομίλου Κω, στην Λάμπη, 25-27 Αυγούστου στις 21:00 το βράδυ.

Θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες:

Ο Νότος, Ισπανία (1983) Víctor Erice, 95’

με τους:  Omero Antonutti, Sonsoles Aranguren, Icíar Bollaín.

Γενική Είσοδος: 2 ευρώ

Ένα σπίτι στην κορυφή του οποίου στριφογυρίζει ένας ανεμοδείκτης, βρίσκεται στα προάστια μιας πόλης στο Βορρά της Ισπανίας. Εκεί ζουν ο Αγκουστίν, η γυναίκα του Τζούλια, μια δασκάλα και η μικρή τους κόρη Εστρέγια. Η ταινία ακολουθεί τα μονοπάτια της μνήμης των ηρώων της και κυρίως της μικρής πρωταγωνίστριας, η οποία με την παιδική της αφέλεια ανακαλύπτει μεγάλα μυστικά για τη ζωή. Η απλότητα της αφήγησης εμπλουτίζεται από μια σειρά υπέροχων κάδρων υψηλής εικαστικής ποιότητας, που είναι «λουσμένα» σ’ ένα εξαιρετικό φως.

Η γλώσσα της πεταλούδας, Ισπανία (1999) του José Luis Cuerda, 96’

με τους: Manuel Lozano, Fernando Fernán Gómez, Uxía Blanco.

Γενική Είσοδος: 2 ευρώ

Βασισμένη σε τρία διηγήματα του Manuel Rivas, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός οκτάχρονου αγοριού που στα τέλη του ’36 πηγαίνει στο σχολείο ξεκινώντας τη θητεία του στη μάθηση και στη ζωή, με καθοδηγητή τον ιδιόρρυθμο δάσκαλό του. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, αρχή του ισπανικού εμφυλίου, οι αξίες και οι αρχές που ο δάσκαλος του έχει εμφυσήσει, θα ανατραπούν... Η εξαιρετική σκιαγράφηση της εποχής, η δύναμη των εικόνων, σε συνδυασμό με την θαυμάσια φωτογραφία, τη μουσική επένδυση της ταινίας και το αξιομνημόνευτο φινάλε, συνθέτουν ένα σπαρακτικό ύμνο στο τέλος της αθωότητας.

Το Αγόρι και ο Κόσμος, Βραζιλία (2013) του Alê Abreu, 80’

με τις φωνές των: Vinicius Garcia, Marco Aurélio Campos, Lu Horta

Πολυβραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες και παιδιά από 8 ετών!

Είσοδος Ελεύθερη

Η ιστορία ενός αγοριού, που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη για να συναντήσει τον πατέρα του. Στο ταξίδι αυτό, το αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η ταινία συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική, ένα αληθινό ποίημα συμπυκνωμένης ομορφιάς. Οι εικόνες και η εξαιρετική μουσική της ταινίας αναπληρώνουν πλήρως την απουσία διαλόγων. Πρόκειται για μια δημιουργική άσκηση που καταφέρνει να αποβάλει κάθε τι περιττό για να αφήσει χώρο σε αυτά που έχουν πραγματική αξία στο σινεμά: τις εικόνες, την διαίσθηση και την συμμετοχή του θεατή.

Ακολουθήστε το LINK για να δείτε το πρόγραμμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ