ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μία μοναδική βραδιά στο Ρωμαϊκό Ωδείο: Πανσέληνος και έκλειψη σελήνης μαζί με «Σύγχρονη Τζαζ Μουσική» & John Ο’ Gallagher

5
2536

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μια ξεχωριστή και πολύ ιδιαίτερη συναυλία  «Σύγχρονης Τζαζ Μουσικής»  με τον διεθνούς φήμης Αμερικανό σαξοφωνίστα,συνθέτη και ακαδημαϊκό John Ο’ Gallagher, τον δικό μας Μάριο Βαληνάκη και άλλους δύο εξαιρετικούς μουσικούς , τον Αλέξη Δελή (κοντραμπάσο)  και τον Γιάννη Νοταρά (ντραμς) απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν απόψε στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω, κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι και το φαινόμενο της μερικής έκλειψης Δήμου.

Τις βραδιές Αυγουστιάτικης Πανσελήνου γιόρτασε και φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού σε 115 αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων Κω.

Στην Κω επελέγη για άλλη μια χρονιά το Ρωμαϊκό Ωδείο σε μία εκδήλωση που συνιοργάνωσαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο ΔΟΠΑΒΣ Δήμου Κω και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό της η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ευρυδίκη Νάκη (βίντεο).

΄Ενα μοναδικό φαινόμενο: Πανσέληνος και έκλειψη σελήνης μαζί

Μία μοναδική βραδιά: Πανσέληνος και έκλειψη σελήνης μαζί
Ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς συνυπάρχουν η αυγουστιάτικη πανσέληνος -παραδοσιακά η πιο δημοφιλής του καλοκαιριού- και μία μερική έκλειψη Σελήνης. H πανσέληνος θα εμφανισθεί στις 22:11 ώρα Ελλάδας, ενώ η έκλειψη, που θα διαρκέσει σχεδόν δύο ώρες, θα έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της λίγο πριν, στις 21:22 ώρα Ελλάδας. Η παρατήρηση της έκλειψης μπορεί να γίνει με γυμνά μάτια, με κιάλια ή με ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο, ενώ η φωτογράφησή της με απλή φωτογραφική μηχανή. Η σκιά της Γης αναμένεται να καλύψει περίπου το ένα τέταρτο (25%) της διαμέτρου της Σελήνης, ποσοστό που θεωρείται αρκετό για ένα εντυπωσιακό θέαμα. Σύμφωνα με τους αστρονόμους, για τους παρατηρητές από την Ελλάδα η έναρξη της μερικής φάσης της έκλειψης συμπίπτει περίπου με την ανατολή της Σελήνης.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε παρτε το ΕΙΔΗΣΗ..... Τετοια μερα ειναι ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.... Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ θελει ΕΛΛΑΔΑ....

    Και ΕΛΛΑΔΑ ειναι ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ – ΑΛΕΞΙΟΥ και τα δικα μας τα παιδια απο τα ΩΔΕΙΑ της ΚΩ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ θελει ΕΛΛΑΔΑ…..

  2. Είναι τιμή μας που έπαιξαν τέτοιου επιπέδου μουσικοί στο νήσι της Κω και συγχαρητήρια στον Μάριο που το παλεύει όσο μπόρει το παλικάρι.

  3. Μόνο και μόνο που είχε το επίθετο,…του μεγάλου Rory Gallagher (του αείμνηστου) του βγάζω το καπέλο,
    του σαξοφωνίστα,συνθέτη και ακαδημαϊκό John Ο’ Gallagher!!

  4. Συγχαρητήρια πάρα πολύ όμορφη εκδήλωση αλλα η κ. πειφερειακή σύμβουλος πως ξέρει πως είναι από τις ποιό όμρφες εκδηλώσεις των ιπποκρατείων αφού δεν τις παρακολούθησε εκτό από επιλεκτηκά εκεί που αυτή νομίζει ότι θα την δούν περισσότεροι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ