Πρεμιέρα για την έκθεση φωτογραφίας «MARABOU PROJECT» στο Χάνι

0
3364
Πρεμιέρα για την έκθεση φωτογραφίας «MARABOU PROJECT» των Κωνσταντίνου και Πέτρου Σοφικίτη, την Τετάρτη 26 Απριλίου, στο Χάνι, η οποία θα διαρκέσει έως 29 Απριλίου κι έχει την υποστήριξη του δήμου της Κω και του ΔΟΠΑΒΣ. Πρόκειται για ένα ιστοριογράφημα στο Αιγαίο .
Ένα ταξίδι που ξεκινά να αποκαλύψει τις ανείπωτες ιστορίες των ανθρώπων στα νησιά του Αιγαίου, με  στόχο την διαφύλαξη επαγγελμάτων, τοπικών εθίμων και παραδόσεων, που τείνουν στους καιρούς μας  να χαθούν. Μία οπτική αφήγηση που δημιουργείται από εικόνες, λέξεις, μουσική και αφηγήσεις.
Ταξιδεύοντας στην Κω και τη Ρόδο, η έκθεση αυτή σκοπό έχει να λειτουργήσει ως φορέας μιας  λαογραφικής ταυτότητας και να διαφυλάξει κομμάτια της ζωής των κατοίκων και του ξεχωριστού  χαρακτήρα κάθε νησιού.
Ο Κωνσταντίνος Σοφικίτης είναι επαγγελματίας φωτογράφος και μέλος του LensCulture Society (magnum). Η δουλειά του έχει  δημοσιευτεί σε έντυπα και ψηφιακά μέσα αλλά και έχει εκτεθεί, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και έχει διακριθεί το 2017 με  την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό Sony World Photography Awards, ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε και στην Biennale της  Βενετίας. Το ενδιαφέρον του εστιάζεται κυρίως στην ταξιδιωτική φωτογραφία, αναδεικνύοντας σε αυτήν τον ανθρωποκεντρικό της  χαρακτήρα. Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό, ο Κωνσταντίνος ταξιδεύει συνεχώς τον κόσμο για λόγους επαγγελματικούς και όχι  μόνο, αποτυπώνοντας τη ζωή των ανθρώπων στους τόπους που επισκέπτεται.  
Ο Πέτρος Σοφικίτης ξεκινάει την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην φωτογραφία το 2008 πλάι στον πατέρα του και καταξιωμένο  φωτογράφο, Δημήτρη Σοφικίτη. Αφαιρετικός και άριστος “δαμαστής” των φυσικών πηγών του φωτός, ο Πέτρος καταφέρνει να  πυροδοτήσει έντονα συναισθήματα και να κάνει τον θεατή συνοδοιπόρο στις ιστορίες των φωτογραφιών του. Έχει διακριθεί σε  διεθνείς διαγωνισμούς, έχει λάβει το 2011 τον τίτλο του “Contemporary Portait Photographer of the Year”, ενώ το έργο του έχει  δημοσιευτεί στα μεγαλύτερα ελληνικά ενημερωτικά portals καθώς και έχει εκτεθεί σε σημαντικές γκαλερί και χώρους τέχνης στην  Αθήνα και σε άλλες πόλεις. 
Κωνσταντίνος και Πέτρος Σοφικίτης: «Μια ρεαλιστική και μια Αφαιρετική προσέγγιση»

1

πηγή:https://www.kostv.gr/nea/politismos/21713-premiera-gia-tin-ekthesi-fotografias-marabou-project-sto-xani

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ