Οι παθιασμένες πρόβες του Ξαρχάκου με τον Ψαραντώνη και το αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη στο Ηρώδειο (φώτο-βίντεο)

0
1671

100 φωτογραφίες από το αφιέρωμα του Σταύρου Ξαρχάκου στον Νίκο Ξυλούρη

«Ήτανε μια φορά» – Μια μεγάλη βραδιά στο Ηρώδειο

100 φωτογραφίες από το αφιέρωμα του Σταύρου Ξαρχάκου στον Νίκο Ξυλούρη Φωτο: NDP Photo Agency

Μια μεγάλη βραδιά, με αθάνατα τραγούδια του Αρχαγγέλου της Κρήτης, Νίκου Ξυλούρη, έζησαν χιλιάδες κόσμου στο Ηρώδειο, σε επιμέλεια και διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου.

Οι θεατές χειροκρότησαν την οικογένεια Ξυλούρη, τον Ψαραντώνη και τους Γιάννη, Γιώργη, Νίκη, Λάμπη και Ελευθερία Ξυλούρη, καθώς και τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Χρήστο Θηβαίο και την Ηρώ Σαΐα, που ερμήνευσαν κομμάτια που έχει τραγουδήσει ο Νίκος Ξυλούρης.

Τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν σε μουσική τόσο του ίδιου του Στ. Ξαρχάκου και των Γιάννη Μαρκόπουλου, Χρήστου Λεοντή, Ηλία Ανδριόπουλου, Λουκά Θάνου.

Τη συναυλία παρακολούθησαν η Ουρανία Ξυλούρη, ο πρόεδρος του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ορχήστρα: Νεοκλής Νεοφυτίδης – πιάνο, Χάρης Κελλάρης – ηλεκτρικό μπάσο, Τάκης Βασιλείου – ντραμς-κρουστά, Παντελής Ντζιάλας – ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, Αλέξανδρος Καψοκαβαδης – κλασική κιθάρα, Δημήτρης Καζανης – βιολί, Γιάννης Δίσκος – πνευστά, Ηρακλής Ζάκκας – μπουζούκι, Βασίλης Δρογκαρης – ακορντεόν, Στέφανος Χατζηαναγνώστου – φλάουτο, Γιώργος Παππάς – νυκτά έγχορδα, Δημήτρης Ρέππας – νυκτά έγχορδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ