Κέρδισε το στοίχημα η τέχνη στην εκδήλωση της σχολής Art & Music στο Χάνι

0
1083

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Σε μια ιδιαίτερα ευχάριστη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Αυγούστου το βράδυ στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Κω (Χάνι) η μουσική εκδήλωση της σχολής Art & Music, με την στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ, στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2022.
Στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου φιλοξενείται, επίσης, έκθεση Ζωγραφικής των μαθητών της σχολής η οποία θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό και την Δευτέρα 08 Αυγούστου 19:00-21:00.
Στην πλούσια καλλιτεχνική βραδιά την οποία τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού, Σέβη Βλάχου, ο Αντιδήμαρχος, Ιωαννης Καλλούδης και η ειδική σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Πρόνοιας, Σταματία Κανταρζή, τα μικρά αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά της σχολής παρουσίασαν μουσικά κομμάτια κυρίως για πιάνο και κλασική κιθάρα ενώ κάποιοι ακόμη ερμήνευσαν με αξιέπαινο τρόπο γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την αξιόλογη δουλειά που γίνεται στη σχολή του νησιού μας, Art & Music.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση ζωγραφικής με έργα μαθητών της σχολής κέρδισε τις εντυπώσεις ενώ δύο δικά της, γραμμικού σχεδίου, παρουσίασε και η νεαρή, Φανή Οικονόμου, η οποία, μάλιστα, πέτυχε την εισαγωγή της στη Σχολή Αρχιτεκτονικής Θεσσαλονίκης μέσω των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων.
Αναλυτικά η λίστα των μαθητών και των μαθητριών ζωγραφικής και μουσικής της σχολής Art & Music που έλαβαν μέρος στη μουσική εκδήλωση στο Χάνι αλλά και στην έκθεση ζωφραφικής στον εσωτερικό χώρο του μουσείου, στο photo gallery του ρεπορταζ.
Δηλώσεις στην κάμερα του Kos Tv, λίγο πριν την έναρξη της σειράς των καλλιτεχνικών δρώμενων στο Χάνι, παραχώρησαν η Αντιδήμαρχος, Σέβη Βλάχου, ο διευθυντής της καλλιτεχνικής σχολής και καθηγητής μουσικής, Παναγιώτης Βουλιάκης καθώς και η καθηγήτρια ζωγραφικής & σχεδίου, Μαρία Χατζηγιακουμή.
Σε ιδιαίτερα ευχάριστη διάθεση ήταν και οι μαθήτριες ελεύθερου σχεδίου, Φανή Οικονόμου και Μαριέττα Πιτταρά, έργα των οποίων παρουσιάστηκαν στην έκθεση ζωγραφικής εντός του Λαογραφικού Μουσείου Κω. Μάλιστα, η νεαρή Φανή, πέτυχε την εισαγωγή της στην Αρχιτεκτονική Σχολή Θεσσαλονίκης μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Τη χαρά της που έλαβε μέρος στη μουσική εκδήλωση της σχολής Art & Music, εξέφρασε και η μικρή, Φεβρωνία Γερασκλή, μαθήτρια μουσικής, η οποία, ερμήνευσε μοναδικά και το παραδοσιακό τραγούδι »Γιάννη μου…».

Πηγή:  https://www.kostv.gr/nea/politismos/16528-art-music

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ