ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Ένα τραγούδι από την Κω» – Μια βραδιά με τον Μάνο Πόγια στο θεατράκι Κ. Κιαπόκα Ζηπάρι

0
2148

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Χαρίκλεια Χριστοφή

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Θεόκριτος» & ο ΔΟΠΑΒΣ στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2021 διοργάνωσαν μια πολύ όμορφη παραδοσιακή μουσική βραδιά με τον Μάνο Πόγια στο θεατράκι Κ. Κιαπόκα στο Ζηπάρι.

Ο παραδοσιακός μουσικός Μάνος Πόγιας γεννήθηκε το 1938 και μεγάλωσε στον Ασώματο της Κω (Αργάκι) και ήταν μέλος της παραδοσιακής ορχήστρας του αείμνηστου Γαβρίλη Γιαλίζη για πολλά χρόνια.

Παράλληλα, αποτελεί από μόνος του ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο της παραδοσιακής μας μουσικής, ως μουσικός (ακορντεόν και σαντούρι), τραγουδιστής με ιδιαίτερη χροιά φωνής και φωνητικές ικανότητες αλλά και στιχουργός-συνθέτης, με πρόσφατο το ‘τραγούδι από την Κω’ το οποίο παρουσίασε ως ύμνο στις ιδιαίτερες ομορφιές της Κω και των χωριών της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και μίλησαν για τον Μάνο Πόγια: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο συντοπίτης μας πρ. Πρύτανης & Πρόεδρος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Σταμάτης Αλαχιώτης και η Αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου.

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε η Πρόεδρος του Θεόκριτου κ. Γιάννα Γραβάνη-Κίννα.

Έλαβαν μέρος εκτός από τον Μάνο Πόγια που είχε την διεύθυνση της ορχήστρας: ο Κυριάκος Παππούλης στο βιολί, ο Θεοδόσης Παπαϊωάννου στο λαούτο, ο Ζαχαρίας Ιτσινές στο σαντούρι (μαθητής του Μ. Πόγια), η Αγγελική Σπλαγκούνια, ο Γιάννης Κούρος και η χορωδία του «Θεόκριτου» υπό την διεύθυνση του Μανώλη Σφενδουράκη, στο τραγούδι.

Ολόκληρη η εκδήλωση από Δημοτική τηλεόραση Κω:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ