Χρ. Σπίρτζης: Επαναλειτουργεί από σήμερα το λιμάνι της Κω. Επισκευάστηκε σε χρόνο – ρεκόρ

7
5231

Ολοκληρώθηκαν σήμερα τα έργα κατασκευής της νέας προβλήτας στο λιμάνι της Κω, ώστε να μπορούν τα πλοία εκ νέου να προσεγγίζουν το σημείο. Υπενθυμίζεται ότι ο λιμένας είχε υποστεί ζημιές κατά τον σεισμό μεγέθους 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε τον Ιούλιο.

Στην παράδοση του έργου παρέστη σήμερα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του έργου. «Έγινε αγώνας δρόμου για να τελειώσει το έργο, αφού στις 30 Ιουλίου υπεγράφη η σύμβαση και στις 10 Αυγούστου παραδόθηκε το έργο» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών τονίζοντας ότι «όταν θέλουμε πράγματι όλοι μαζί οι συντελεστές να κάνουμε κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε».

Χρειάζονται πάντως να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις στο λιμάνι της Κω που έχει υποστεί αρκετές ζημιές από τον σεισμό και όπως ανακοίνωσε ο κ. Σπίρτζης θα υπάρξει για τα απαιτούμενα έργα ανάθεση μελέτης τον Σεπτέμβριο με σκοπό να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Έκανε μάλιστα γνωστό ότι για τις απαιτούμενες εργασίες στο λιμάνι της Κω έχει ήδη εγκριθεί ποσό 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτης έγραψε σχετικά στο Twitter του: «Επαναλειτουργεί το λιμάνι της Κω. Επισκευάστηκε σε χρόνο – ρεκόρ, η προβλήτα που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό«.

newpost.gr

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΩ

    το νέο έργο «Επιβατικός και Εμπορικός λιμένας Σιγρίου Ν. Λέσβου – α’ φάση», προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ. Με το έργο αυτό δημιουργείται ένα σύγχρονο εμπορικό και επιβατικό λιμάνι στο Σίγρι Λέσβου, που θα δώσει τη δυνατότητα αναβάθμισης των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, με πολλαπλά κοινωνικοοικονομικά οφέλη. Πρόκειται για έργο καθοριστικής σημασίας για το Σίγρι και την ευρύτερη περιοχή, με το οποίο ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της Λέσβου που για χρόνια δεν είχε βρει ανταπόκριση.http://www.newsit.gr/ellada/Nea-erga-enekrine-o-ypoyrgos-Pos-tha-allaksoyn-morfi-vasikoi-dromoi-stin-Athina/679117

  2. Πηρα την blue star και μου ειπαν οτι δεν εχουν καμια ενημερωση και οτι την κυριακη ταξιδευω απο κεφαλο. Σας παρακαλω αν μπορειτε ενημερωστε μας ποτε θα πιασει καραβι στο λιμανι της πολης. Ευχαριστω

  3. …..Σας παρακαλω!!
    το καραβι εφερε μονο καλα στην Κεφαλο αυτο το διαστημα!!
    Ας πιανει και εκει μια μερα της βδομαδας τουλαχιστον!

  4. Η blue star θα πιάνει μονο κεφαλο γιατι ειναι ασφαλές το λιμανι και συμφαιρει τις εταιρείες στα καυσιμα

  5. Με 8 εκατ ευρω οχι μονο επισκευες κανεις αλλα καινουργιο λιμανι με νεες υποδομες και νεες πλατφορμες … σε αναμονη τον Σεπτεμβρη για τις νεες εξαγγελιες!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ