Πρόταση Η. Καματερού για αποσπάσεις από τα μεγαλύτερα στα μικρότερα νοσοκομεία

0
445

Ηλίας Καματερός: Το Νομοσχέδιο για την Υγεία έχει κοινωνικό πρόσημο

Πρόταση του Δωδεκανήσιου βουλευτή για αποσπάσεις προσωπικού από τα μεγαλύτερα στα μικρότερα νοσοκομεία

Να ενισχυθούν τα μεγαλύτερα νοσοκομεία, από τα οποία εξαρτώνται τα μικρότερα, και να ανακυκλώνεται το προσωπικό με αποσπάσεις δύο τριών μηνών, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα των άγονων διαγωνισμών,  πρότεινε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του Ν/Σ «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις». Επισήμανε ότι παρά την βελτιωμένη εικόνα στα νησιά από το 2015 σε προσλήψεις και αύξηση του προϋπολογισμού στα νοσοκομεία και παρά τα αυξημένα κίνητρα του υπουργείου οι διαγωνισμοί και οι προκηρύξεις εξακολουθούν να καταλήγουν άγονοι, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι η Κως παραμένει 12 χρόνια χωρίς παιδίατρο.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής υπογράμμισε τον κοινωνικό χαρακτήρα και την καινοτομία του σχεδίου νόμου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, χαρακτηρίζοντας αναγκαίες  και επιβεβλημένες τις τροπολογίες που έρχονται και λύνουν προβλήματα ξεπερνώντας την γραφειοκρατία. και το σύνθετο και πολύπλοκο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, νομικό πλαίσιο της χώρας. «Θα χρειαστούν καινούριοι νόμοι σε όλους τους τομείς, όμως μέχρι τότε θα είμαι ευχαριστημένος να έρχονται τροπολογίες που θα λύνουν προβλήματα», δήλωσε ο Ηλίας Καματερός φέρνοντας ως παράδειγμα τον σεισμό στην Κω όπου για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων απαιτούνταν οι υπογραφές από πέντε έως έξι υπουργεία ή στη Μυτιλήνη όπου δεν έχουνε πάρει ακόμα τις εγκρίσεις των αποζημιώσεων, καθώς απαιτούνταν 100 υπογραφές και μήνες γραφειοκρατίας

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν έχει να πει κάτι σοβαρό κατά του νομοσχεδίου και…ψιθυρίζει ότι είναι αναχρονιστικό. Βέβαια αυτοί που ξήλωσαν το σύστημα υγείας δεν έχουν ανάγκη τον οικογενειακό γιατρό γιατί είχαν το Ντυνάν που χρησιμοποιούσαν όλοι τους δωρεάν.

Το νομοσχέδιο όμως αυτό φέρνει την περίθαλψη κοντά στους πολίτες, έχει κοινωνικό πρόσημο και θα ανακουφίσει τα νησιά.

Γραφείο Τύπου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ