Ηλίας Καματερός: Mind the gap (* Προσοχή στο κενό)

19
1173

Όμως υπάρχουν και άλλα προβλήματα. Με ποιον μηχανισμό; Μ’ αυτόν τον κρατικό μηχανισμό που είναι αποδιοργανωμένος και έχει μάθει να λειτουργεί το έως τώρα μοντέλο των πελατειακών σχέσεων και της εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων;

H κυβέρνηση σχεδιάζει την εκπόνηση ενός εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου στην κατεύθυνση της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης. Επιδιώκει δηλαδή την αναστροφή του άδικου ως τώρα μοντέλου. Πόσος χρόνος χρειάζεται γι’ αυτό;

Κατ’ αρχήν δεν έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία. Ούτε κτηματολόγιο, ούτε δασολόγιο, ούτε χωροταξικά. Και οπωσδήποτε οι συμμετοχικές διαδικασίες και η διαβούλευση με τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες θέλουν χρόνο. Πόσο; Σίγουρα ξεπερνούν τη θητεία αυτής της κυβέρνησης.

Όμως υπάρχουν και άλλα προβλήματα. Με ποιον μηχανισμό; Μ’ αυτόν τον κρατικό μηχανισμό που είναι αποδιοργανωμένος και έχει μάθει να λειτουργεί το έως τώρα μοντέλο των πελατειακών σχέσεων και της εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων; Με ποια κοινωνική αποδοχή; Όταν η κοινωνία έχει εθιστεί στην ατομική πορεία, πώς θα γίνουν οι κοινωνικές επιχειρήσεις, οι συνεταιρισμοί, τα glusters που η κυβέρνηση επιδιώκει για την αντιστροφή του μοντέλου; Κι αυτά χρειάζονται χρόνο, πολύ πέρα από την θητεία αυτής της κυβέρνησης.

Και έως τότε τι γίνεται; Πώς θα λειτουργήσουν τα ΕΣΠΑ, ο αναπτυξιακός νόμος, τα περιφερειακά και τομεακά προγράμματα; Ήδη πολλά πράγματα κινούνται με… κεκτημένη ταχύτηταμ έτσι που υπονομεύουν το μοντέλο που σχεδιάζουμε. Εγκρίνονται και επιδοτούνται τα πάντα και παντού. Έτσι πάντα συγκρούονται χρήσεις, στόχοι και εις βάρος του περιβάλλοντος και των κοινωνικών συμφερόντων χωρίς σχέδιο, χωρίς φέρουσα ικανότητα χρήσεων ανά περιοχές βλέποντας μόνο αύξηση των αριθμών.

Εμείς όμως πρέπει ν’ απαντάμε και στο ερώτημα: «Ποιοι ωφελούνται απ’ αυτή την αύξηση»; Όπως π.χ. την αύξηση των αφίξεων στον τουρισμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ΚΕΝΟ λοιπόν, σύντροφοι, μέχρι τα αναπτυξιακά και άλλα σχέδια που ξεπερνούν αυτή τη θητεία μας.

Υπάρχει τρόπος να μην πέσουμε στο κενό.

Να βάλουμε στο παιχνίδι τις τοπικές κοινωνίες τους φορείς της Τ.Α., τα επιμελητήρια, τους συνεταιρισμούς. Να συνεννοηθούμε.

Ν’ αξιοποιήσουμε όποια τοπικά σχέδια υπάρχουν.

Να δημιουργήσουμε άμεσα δίκτυο ελέγχου και καθορισμού πλαισίων για την ανάπτυξη.

Με τοπικά δίκτυα και κεντρικό όργανο με κεντρικό δικτυακό κόμβο και ν’ αξιοποιήσουμε ότι θεσμικά περιθώρια υπάρχουν όπως π.χ. Υπουργικές Αποφάσεις και εγκύκλιοι.

Τώρα όμως. Σ’ αυτή μας τη θητεία, όχι στην επόμενη.

 

* Προσοχή στο κενό

* Ο Ηλίας Καματερός είναι βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: avgi.gr

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγκώ τέλει επίντομα του όγκτοου παιντιού μου ,ντόσει γκια πρωστασία σκαντζοκοιρος.Τρωει πολλά σκαντζοκοιρους,κυνηγκάω με πιρούνι καλαμιά κάτε βράντι,μετά κοιμάμε καλούα..

  2. Με ποια κοινωνική αποδοχή; Όταν η κοινωνία έχει εθιστεί στην ατομική πορεία, πώς θα γίνουν οι κοινωνικές επιχειρήσεις ……… καλά τα πιστεύεις αυτά που γράφεις, η τα γράφεις για εντυπωσιασμό, κοίτα πίσω σου, έχεις διώξει τους μισούς ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ και έχεις καταντήσει προκειμένου να έχεις τον έλεγχο να κυβερνάς με κολλητούς πρώην Πασόκους, και ανθρώπους του Καίσαρα, τον οποίο σημειωτέον έχεις αναγορεύσει σε μέγιστο μέντορά σου, υπάρχει και η λέξη αιδώς «Ηλία» αλλά φαίνεται να επέλεξες να αγνοείς το περιεχόμενο της

  3. Παρακαλείται οποίος κατάλαβε τι υπογράφει σαν δικό του κείμενο ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος να μας κάνει μετάφραση...

    Κατάντια, ο άνθρωπος που δεν ξέρει δυο λέξεις στα Αγγλικά έμαθε και το Mind the gap… Που πας βρε Καραμήτρο;;;

  4. Να βάλουμε στο παιχνίδι τις τοπικές κοινωνίες τους φορείς της Τ.Α., τα επιμελητήρια, τους συνεταιρισμούς. Να συνεννοηθούμε.
    Πως να βάλεις στο παιχνίδι Ηλία τις τοπικές κοινωνίες όταν από τη πρώτη μέρα που εκλέχθηκες βουλευτής νόμισες πως θα είσαι και ο γενικός δερβέναγας της περιοχής, φροντίζοντας μετά από υπόδειξη του μέντορά σου Καίσαρα να βάλεις απέναντί σου τον Δήμαρχο. Αλήθεια ποιους ρώτησες όταν παίρνοντας αλλά μπρατσέτα την κ. Τασία γύρναγες την Κω καταλήγοντας χωρίς να ρωτήσης κανένα στην επιλογή του κάπτεν Ηλίας, καταστρέφοντας ουσιαστικά τον τουρισμό του νησιού εκείνη την περίοδο. Ηλία έχεις θαρρώ επιλεκτική μνήμη.

  5. Γύφτους,Ρομά,Πομάκους,Τρανσέξουαλ,γκέι,ομοφυλόφιλους,Πακιστανούς,μελαμψούς,Δημόσιους κόπρους που έχουν καταδικαστεί και πρεζάκηδες,Εξαθλιώτες,ΜΚΟ,σαλεμένους ,σακατεμένους στο κρανίο,άθρησκους,πρεζόνια,φυλακισμένους συμμορίτες,εκβιαστές,κωλομπαράδες,διανοούμενους που ψαρεύουν στη Βάθης Μαυριδερούς,Καθηγητές Ανωτάτων που δίνουν άσυλα Ανώτατα Πανεπιστημιακά,απ όλα έχει ο αριστερός αυτός μπαξές.Μα πόσο με διέψευσατε!!!

  6. ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ… ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

    Διπλή φαίνεται πως είναι η ήττα για τους νεοταξίτες στην Συρία. Κατ’ αρχάς χάνουν το δημιούργημά τους, τον ISIS και κατά δεύτερον έχουν αρχίσει να χάνουν και τους πρόσφυγες, τους οποίους χρησιμοποιούν ως όπλο για την ισλαμοποίηση της Ευρώπης!Σχεδόν μισό εκατομμύριο Σύριοι, λοιπόν, έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους από τις αρχές του χρόνου, περιλαμβανομένων 440.000 εσωτερικά εκτοπισμένων και περισσότερων από 31.000 που επέστρεψαν από γειτονικές χώρες, σύμφωνα με την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.Οι περισσότεροι, μετά την συντριβή των εγκαθέτων της Νέας Τάξης Πραγμάτων, επέστρεψαν στο Χαλέπι, τη Χάμα, τη Χομς και τη Δαμασκό!Κι αν αρχίσουν και επιστρέφουν κι αυτοί που χειραγωγήθηκαν να πάνε στην Ευρώπη κι έχουν εγκλωβιστεί στα hotspots της συμφοράς, που αλλού θα βρει η Νέα Τάξη «εύφλεκτη ύλη» για να κάνει τη δουλειά της

  7. Πράγματι υπάρχει κενό κ θέλει προσοχή αλλά το κενό αυτό είναι ανάμεσα σε εσάς ( των ανθρωπάκων της βουλής των ξένων) κ την κ ο ι ν ω ν ί α σας. Προσέξτε διότι αυτό το κενό μεγαλώνει μιας κ η κοινωνία σας πλέον δεν σας πιστεύει κ θα βρεθείτε στο κενό πολύ σύντομα. Έχετε π α ρ α δ ώ σ ε ι την πατρίδα μου στους ξένους κ όταν σας πάρουν χαμπάρι οι κοιμισμένοι Ελληνες θα επαληθευθούν κ οι προφητείες των ανθρώπων Της Αλήθειας. Παραιτηθείτε , ζητήστε συγνώμη απο τους συνανθρώπους σας κ γίνεται ένα με αυτούς διότι μόνο μονοιασμένοι θα νικήσουμε τους παλιανθρώπους κ μην ξεχνάτε πως ο χρόνος δ ε ν περιμένει…

  8. Μετα απο 2,5 χρονια Συριζανελ που τα διελυσαν ολα εχει το θρασσος να μιλαει ακι να λεει και προτασεςι?Τις ειδαμε τι ειχατε σκοπο να κανετε και συνεχιιζετε να κανετε.Να φτωχινετε τον κοσμο και να του δινεται ενα πιατο φαγητο.Οπως ολα τα αρριστερα καθεστωτα να ελεγχετε ολους με σκοπο καποιοι απο εσας να περνανε καλα.Να φυγετε αυτιο….αν και δνε βλεπω να φευγετε ετσι ησυχα ,θα εχετε τις συνεπειες ολων οσων κανατε στη χωρα.Αληθεια αυτο το τελευταιο που λεει στη Υ.Γ Βουλευτης δωδεκανησου τη το βαλατε?Να μας πικαρετε που τον καναμε βουλευτη?

  9. Η Κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι Κυβέρνηση των λαθρομεταναστών, των Αλβανών, των Κουκουλοφόρων του Εξαρχιστάν, και των ΡΟΜΑ!!Στη Δικαιοσύνη λέμε, ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!!!Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι διατάξουν οι εχθροί της Ελλάδος δανειστές της Ν.Τ.Π. (Βλέπε Εθνικά θέματα, Συντάξεις, Μισθοί, κ.λ.π.)Η «Αριστερή» Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι εχθροί της Ελλάδος, σαν Διεθνιστές Σιωνιστές………….Δεν τους έφθαναν τα λιμάνια, αεροδρόμια, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Ξενοδοχεία, ορυκτός πλούτος, κλπ, θέλουν και τα σκουπίδια…………….Μονοχαφάηδες οι Σιωνιστές δανειστές Κοσμοκράτορες, ακόμα και τα σκουπίδια θέλουν να φάνε!!!
    ΑΝΤΩΝΗΣΓΡΥΠΑΙΟΣ.http://www.triklopodia.gr/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1/

  10. Ο Τσίπρας προσπαθεί να κερδίσει χρόνο στην εξουσία, δωρίζοντας την Ελλάδα στον ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
    Υπηρέτης του ΡΟΤΣΙΛΝΤ γεννήθηκε, υπηρέτης του ΡΟΤΣΙΛΝΤ θα πεθάνει!!!
    Ποτέ δεν θα γίνει Έλληνας.
    Κουκουλοφόρος του ΣΟΡΟΣ των Εξαρχείων γεννήθηκε , δούλος του ΣΟΡΟΣ θα πεθάνει!!!
    Συμβουλή προς Συριζαίους: Τα παραμύθια να τα λέτε στους λαθραίους.http://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%80%CF%81%CE%B1/

  11. σήμερα η Κοινωνική Επανάσταση ξεκίνησε απ τη Ζουρούδη και τα απανταχού Ελληνάδικα

    Γεμάτες ξαπλώστρες και μουσική τέρμα…τα ηχεία με subwofers για να υπάρχει και η ψευδαίσθηση του κλειστού!Όλοι να πάνε να πεθάνουν. Ζήτω το κρύο Φρέντο !!! Ζήτω το Μοχίτο! Ζήτωωωωωωω!!!!

  12. Ναι, αλλά σε ποια σοβιετική χώρα θα δούλευε διπλοβάρδια μια καθαρίστρια στα 62 της, και δε θα είχε βγει στη σύνταξη, με βαρέα κι ανθυγιεινά; Σε ποια σοβιετική χώρα υπήρχαν στρατιές ανέργων, ανασφάλιστων, πτυχιούχων που βρίσκουν τη μετανάστευση ως μόνη διέξοδο, συνταξιούχων που βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης; Σε ποια σοβιετική χώρα είχαν διαλυμένα νοσοκομεία, ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος, μνημόνια διαρκείας και μονοπώλια να στήνουν χορό κερδών και να λυμαίνονται κάθε χώρο, κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής;Tα All Incl θα έχουν θύματα..ΤΏΡΑ άρχισαν και τα άλλα Νησιά να παραλύουν ,τώρα άρχισαν και οι εκεί Κοινωνίες να ουρλιάζουν,και το 90% της Κω θα έχει πολλά θύματα,παρέλυσε η Κοινωνία!!!!

  13. κ.Βουλευτά...σας το έχω ξαναγράψει.Μην δημοσιεύεται Σαββατο-Κύριακα άρθρα,

    Έχουν μειωμένη απήχηση γιατί οι Βολεμένοι λιάζονται,κάνουν τα μπάνια τους,ξεκουράζονται στις ψάθινες με μπόλικα ντεσιμπέλ και δεν πολυκαταλαβαίνουν.Είναι επίσημες αργίες του Κράτους ΜΟΝΟ για τους Δημόσιους και Βολεμένους Γραφειάκηδες .Σαββατοκύριακα μόνο οι Ιδιωτικοί και τα ρολόγια δουλεύουν!!!!

  14. Χθες στις 9.00 το βράδυ είπα ν αλλάξω την ΕΡΤ και κάνοντας ζάπινγκ έπεσα στην Εξωσωματική αναπαραγωγή της Γουρούνας στον ΑΝΤ1!! Εκεί που τρώνε στα ατομικά τους πλαίσια,σκυφτές που λέτε οι Γουρούνες,ο Κτηνοτρόφος πάει και τους τοποθετεί ένα υποζύγιο στην πλάτη, ώστε να τους δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση του καβαλικέματος απ το αρσενικό..κατόπιν ο Ιατρός του χώρους,τοποθετεί γρασαρισμένο καθετήρα εις την ‘ευαίσθητη’ περιοχή του ζώου,και στην άκρη τοποθετείται η φιάλη με το ανδρικό σπέρμα,που ποτίζει την Γουρουνίσια μήτρα….έτσι επέρχεται η εξωσωματική γονιμοποίηση με ‘επιστημονικές’ αρωγές….δεν άλλαξα κανάλι γιατί αυτό ήταν ο πιο κοντινός συνειρμός στο τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις Νησιωτικές Περιοχές…με το συμπάθιο κιόλας!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ