ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μια ευχάριστη έκπληξη… Η Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου

5
2719

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με μία ευχάριστη έκπληξη η οποία δεν ήταν άλλη από την έκτακτη συμμετοχή ενός νεανικού μαθητικού συγκροτήματος τριών παιδιών που έδωσαν άλλον αέρα, φρεσκάδα και ζωντάνια πραγματοποιήθηκε η αποψινή εκδήλωση-αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά από το Εργατικό Κέντρο και την Β’ ΕΛΜΕ στην αίθουσα εκδηλώσεών του.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε ομιλία, από την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κική Μακρή, για τις σημερινές συνθήκες στις οποίες βρίσκει το Εργατικό Κίνημα η φετινή Πρωτομαγιά. Παράλληλα οι παρευρισκόμενοι υποδέχτηκαν με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα τον Τούρκο συνδικαλιστή-αγωνιστή Alican Kayhan Προέδρου του Συνδικάτου Κτιριακών Υπηρεσιών Konut-İş Sendikası. Η Κική Μακρή του επέδωσε τιμής ένεκεν τη σημαία του ΠΑΜΕ την οποία όπως δήλωσε ο ίδιος συγκινημένος θα κρατήσει για όλη του τη ζωή ως σύμβολο ενότητα και αγώνα των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο.

Σε μια μεστή και περιεκτική ομιλία ο Α. Kayhan αναφέρθηκε στην σημασία του αγώνα και της ενότητας του εργατικού κινήματος όλων των χωρών γιατί μόνο έτσι μπορούν να πέσουν δικτάτορες -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- και να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για τους εργαζόμενους.

Στην συνέχεια προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό για τους νεκρούς της Πρωτομαγιάς και τα ιστορικά γεγονότα που σχετίζονται με τη σημερινή μέρα.

Επίσης προβλήθηκε το βίντεο-αφιέρωμα του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά, ενώ το πιο θερμό χειροκρότημα, όπως ήταν φυσικό δόθηκε στα τρία νέα παιδιά: Την Μαριάνα, την Τοϊκού και τον Βασίλη, που με τη μουσική και τα τραγούδια τους διάνθισαν με τον καλύτερο τρόπο την Εκδήλωση.

Τέλος απευθύνθηκε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αυριανή Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τώρα εγώ γιατι έχω σχηματίσει την γνώμη ότι στους περισσότερους από αυτούς (εκτός τα παιδιά) το μάτι τους γιαλλίζει

  2. Πάντα οι ίδιες κι ίδιες μουτσούνες. Δογματικοί που σφετερίζονται κάθε εργατική εκδήλωση. Πάντα τρείς κι ο κούκος και τίποτα άλλο.

  3. Βρε άχρηστοι. Οι φουκαριάρηδες οι εργαζόμενοι είναι πολύ περισσότεροι από σας, πέντε – δέκα του ΠΑΜΕ, οι ίδιοι και ίδιοι ……χαρούμενοι. Βρε ακόμη να καταλάβετε τι γίνεται έξω στον κόσμο;
    Χθες τα άλλα Αριστερά κοράκια, υπόγραψαν το τελικό θάψιμο (θάνατο) των εργαζόμενων και συνταξιούχων.
    Ούτε οι καραδεξιοί και πρσινοφρουροί το είχαν τολμήσει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ