Δ. Κρεμαστινός (ΣΤ στην Κω): «Δεν υπάρχει καν φως στο βάθος του τούνελ, αλλά σκοτάδι… Ας έλεγε ο κ. Τσίπρας στην κ. Μέρκελ -που τώρα συμπαθεί- για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα…»

4
1197

«Δεν υπάρχει καν φως στο βάθος του τούνελ, αλλά σκοτάδι…» σχολιάσε χαρακτηριστικά με αφορμή τη σημερινή αδιέξοδη οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσοου του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κω, στο ξεν. ΑΣΤΡΟΝ.

Σε ότι αφορά τους «πανηγυρισμούς» της κυβέρνησης και την σχετική αναφορά του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στην συνέντευξή του στον Ν. Χατζηνικολάου ότι πέτυχε το μεγαλύτερο πλεόνασμα που είχε ποτέ η χώρα, ο κ. Κρεμαστινός το χαρακτήρισε πλεόνασμα ιδρώτα και αίματος από το υστέρημα του ελληνικού λαού καθώς προέρχεται από επιπλέον αφαίμαξη του ήδη συρρικνωμένου εισοδήματος του.

Δεν υπάρχει καμία αναπτυξιακή παρέμβαση, καμία αναπτυξιακή προοπτική, αυτή η κυβέρνηση το  μόνο που κάνει είναι να επιβάλλει μόνο φόρους.

Χαρακτηριστικά έφερε ως παράδειγμα έναν πρόχειρο υπολογισμό των επιπτώσεων από την αύξηση της φορολογίας, συν την επικείμενη αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στην περιοχή μας αλλά και το συζητούμενο τέλος διανυκτέρευσης που θα επιβληθεί υπολογίζοντας πόσο θα επιβαρύνει το τουριστικό μας προϊόν. Μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα θα επιβαρυνθεί με περίπου 1 εκ ευρώ φόρους που όμως ουσιαστικά θα πλήξει πρώτα και κύρια τους οικονομικά αδύναμους που δεν θα μπορούν να βρουν δουλειά, ή θα τους περικοπούν περαιτέρω οι ήδη πολύ χαμηλοί μισθοί. «Αυτοί θα πεινάσουν πρώτα και όχι οι ξενοδόχοι ή οι έχοντες και κατέχοντες», τόνισε χαρακτηριστικά. Συν το πλήγμα που θα επιφέρει στον τουρισμό. Ναι μεν τώρα λόγω αστάθειας, βομβιστικών ενεργειών κλπ η κατάσταση στις τουριστικά ανταγωνίστριες χώρες (Τουρκία, Αιγύπτο) δεν είναι και τόσο ιδανική, όταν όμως ομαλοποιηθεί σε σχέση με την άνοδο των τιμών στην Ελλάδα υπάρχει ο κίνδυνος το ανοδικό τουριστικό ρεύμα να επιστρέψει πάλι σε αυτές. Αίσθηση προκάλεσε επίσης η αναφορά του κ. Κρεμαστινού σε ξενοδόχους της Κω που αναγκάζονται να επενδύσουν στον ξενοδοχειακό τομέα στην Τουρκία, εφόσον το επενδυτικό περιβάλλον στην χώρα μας είναι αφιλόξενο και οι κερδοσκόποι περιμένουν την απαξίωση επιχειρήσεων και δημόσιας περιουσίας για να αγοράσουν κοψοχρονιά.

Στόχος του ΔΝΤ και των δανειστών μας με  τις λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» δεν είναι τίποτα άλλο -όπως επεσήμανε ο κ. Κρεμαστινός- από μια προσπάθεια να απαξιωθούν οικονομικά ξενοδοχεία, παραλίες και συνολικά η δημόσια περιουσία, ώστε να έρθουν οι κερδοσκόποι και να αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές ολόκληρη τη χώρα.

Ακόμα και η παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας (φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την σύμβαση με τη Fraport «την οποία κανείς δεν διάβασε, όπως και τα μνημόνια…») λέγοντας ότι μόλις λήξει η «αιώνια σύμβαση» των 90 χρόνων πάλι το Υπερταμείο μονομερώς θα αποφασίσει αν θα υπάρξει παράτασή της, καθώς η Ελλάδα δεν θα έχει λόγο, έτσι όπως ψηφίστηκε.

Αυτό που -κατά τον κ. Κρεμαστινό- θα έπρεπε να κάνει ο κ. Τσίπρας που από το «Go back madame Merkel» τώρα μας είπε ότι δεν είναι και τόσο σκληρή αλλά πιο συμπαθητική είναι να της ζητήσει να εγκρίνει για την Ελλάδα ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα τύπου ΕΣΠΑ το οποίο θα δοθεί μόνο για επενδύσεις ώστε να κινηθεί η αναπτυξιακή διαδικασία ώστε η χώρα να σταθεί ξανά στα πόδια της και να ξεφύγει από το αδιέξοδο.

Θυμήθηκε δε την περίφημη προειδοποίηση του αείμνηστου Α. Παπανδρέου από το 1994 ότι «αν δεν εξαφανίσουμε το χρέος, αυτό θα εξαφανίσει τη χώρα» όταν με Υπουργό Οικονομικών τον Α. Παπαδόπουλο είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στις παροχές και να επιβάλει σκληρή οικονομική πολιτική. Τότε όμως η αντιπολίτευση μεταξύ της οποίας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν κατέβει στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, έσπαγαν, έκαιγαν κλπ (ενθυμούμενος και τα τραγικά γεγονότα στη Μαρφίν), σήμερα δε εφαρμόζει με τον πλέον σκληρό τρόπο αυτά για τα οποία κάποτε κατέβαζε τον κόσμο στους δρόμους ως «αγανακτισμένους» κλπ.

Τέλος, ο κ. Κρεμαστινός απάντησε σε ερωτήσεις για το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και την «καρατόμηση από την κ. Γεννηματά του Γραμματέα Σ. Ξεκαλάκη λέγοντας ότι η διαφωνία ήταν επειδή ο γραμματέας θέλει να εκλεγούν όλοι οι αντιπρόσωποι του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τη βάση κάτι όμως που κατά τον κ. Κρεμαστινό και την Φ. Γεννηματά μπορεί να γίνει μόνο από το ΠΑΣΟΚ που έχει κομματική βάση, ενώ στα άλλα μικρότερα κόμματα δεν μπορεί να τους το επιβάλει κανείς μιας και έχουν την δική τους εσωτερική λειτουργία.

Ακόμη ο κ. Κρεμαστινός σχολίασε τους λόγους διαμαρτυρίας κυρίως και «όχι επειδή έγιναν ξαφνικά ακροδεξιοί» που στη Γαλλία, στην Αμερική κλπ το εκλογικό σώμα φαίνεται να στρέφεται σε ακροδεξιούς υποψηφίους λόγω των λανθασμένων ηγετικών επιλογών από τα αντίπαλα κόμματα (πχ Φιγιόν στη Γαλλία , Χ. Κλίντον στις ΗΠΑ).

Απόψε στις 19:30 ο κ. Κρεμαστινός θα μιλήσει σε πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (δεν πρόκειται για ανοιχτή συγκέντρωση -όπως διευκρίνισε- αλλά για συνάντηση στελεχών).

Τον κ. Κρεμαστινό, ο οποίος συνόδευε η γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Κ. Γαβαλά.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. γιατί δεν τον ρωτήσατε να μας πει γιατί διώκεται από τη Δικαιοσύνη η σύζυγός του που ήταν Πρόεδρος στο ΚΕΕΛΠΝΟ;

  2. ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΦΩΣ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ ΦΤΑΙΤΕ ΚΑΛΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΟΤΙ ΑΝ Ο ΓΟΙΣ ΜΟΥ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΒΕΒΑΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ