Δ. Γάκης στο Κανάλι της Βουλής: Να σταματήσει η ανέξοδη αντιπολίτευση και η δημαγωγία. Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί… (BINTEO)

0
571

Δ. Γάκης στο Κανάλι της Βουλής: «Να σταματήσει η ανέξοδη αντιπολίτευση και η δημαγωγία. Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία»

***

Το link του video της συνέντευξης: https://www.youtube.com/watch?v=bO8w7O823QQ&feature=youtu.be

***

Σε συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλής σήμερα 22 Μαρτίου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, μιλώντας για την αξιολόγηση αποτίμησε ως θετικό σημείο τη δέσμευση της Ε.Ε. ότι υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα. Επισήμανε, ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν πρέπει να καθυστερήσει ή να μετατεθεί μετά την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ γιατί η παράταση της αβεβαιότητας δεν θα είναι ευνοϊκή για τον τουρισμό. Τόνισε με έμφαση ότι η προσπάθεια για ένα θετικό αποτέλεσμα παραμένει πάντα ο κύριος στόχος. Η Ελληνική κυβέρνηση έχει την εμπειρία και παλιότερων δύσκολων φάσεων στη διαπραγμάτευση και μπορεί να αποφύγει τους σκοπέλους των Θεσμών. Οι εκλογές επομένως, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, δεν μπορεί παρά να αποτελούν την έσχατη λύση, γιατί η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα που τις συνοδεύει δεν ευνοεί την ανάπτυξη της οικονομίας. Δεν αρκεί όμως η δική μας συνεπής και σταθερή στάση απέναντι στους πιστωτές. Θα πρέπει και η αντιπολίτευση να αναλάβει τη δική της ευθύνη, χωρίς δημαγωγίες και λαϊκισμούς. Η ΝΔ και ο κος Μητσοτάκης, που στην πραγματικότητα – ας μην κοροϊδευόμαστε, ενστερνίζονται τα μέτρα, θα πρέπει να επιδείξουν την επιβαλλόμενη σύνεση, για το συμφέρον της πατρίδας, είπε ο Δ. Γάκης,

Σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των νέων ευρυζωνικών δικτύων, ο αντιπρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής Δ. Γάκης, επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία τους για την άρση της απομόνωσης των νησιωτικών περιοχών σε σημαντικούς τομείς, όπως η υγεία, η εργασία, η εκπαίδευση. Δεν τίθεται, λοιπόν, όπως είπε ο βουλευτής, κανένα θέμα για το απόρρητο των επικοινωνιών αλλά πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια που μειώνει το κόστος των δικτύων. Λόγω της σημασίας τους για την οικονομία, επομένως, θα πρέπει το Ελληνικό Δημόσιο να εξασφαλίσει ότι οι εταιρείες θα φέρουν τα δίκτυα οπτικών ινών μέχρι το τελευταίο χωριό και από εκεί στον τελικό χρήστη, παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες και συντελώντας σε ένα αποδοτικότερο Δημόσιο. Τα υψίρρυθμα δίκτυα εξάλλου, θα συντελέσουν και στην επιτυχία των επετειακών εκδηλώσεων για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, που είναι σημαντικές πολιτικά, πολιτιστικά αλλά και οικονομικά. Παράδειγμα, η ανάδειξη των μεσαιωνικών μνημείων και γενικότερα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Δωδεκανήσου, ενός τόπου στον οποίο τόσοι διαφορετικοί πολιτισμοί άφησαν το αποτύπωμά τους, τόνισε ο Δ. Γάκης.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ