Η. Καματερός με ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου: Ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι ενέργειες για νέο Νοσοκομείο στην Κω (Pics)

8
1703

Ηλίας Καματερός: Συνάντηση με το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Κω

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κω πραγματοποίησε το Σάββατο 18 Μαρτίου στα γραφεία του Συλλόγου ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.

Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και με διάθεση αμοιβαίας συνεργασίας, ήταν ζητήματα που αφορούν στην Υγεία στο νησί της Κω, καθώς και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον ευαίσθητο αυτό τομέα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ηλίας Καματερός τόνισε πως παρά το δυσμενές πλαίσιο στο οποίο κινείται το υπουργείο Υγείας και τα συσσωρευμένα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα κατά την περίοδο της κρίσης, η κυβέρνηση έχει να επιδείξει σημαντικό και ουσιαστικό έργο.

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην πρόσβαση 2,5 εκατομμυρίων συμπολιτών μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στις προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα, σημειώνοντας πως την περίοδο 2010-2014 δεν είχε γίνει καμιά πρόσληψη στην Υγεία, καθώς και στις προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν το προσεχές διάστημα, και οι οποίες εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Επεσήμανε ακόμα την πολύ μεγάλη μεταρρυθμιστική παρέμβαση από μέρους του Υπουργείου Υγείας με τη δημιουργία των Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) εντός του 2017, οι οποίες θα καλύπτουν υγειονομικά τον πληθυσμό που έχει νοσηλευτικές ανάγκες σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ θα βελτιωθεί και το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών στα νοσοκομεία, λόγω αντίστοιχης αποφόρτισής τους.

Στο νησί της Κω, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου, σημείωσε ο Ηλίας Καματερός, προβλέπονται να δημιουργηθούν τρεις τέτοιες Μονάδες, και πιο συγκεκριμένα στο Κ.Υ. Αντιμάχειας, στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ, καθώς και εντός του νοσοκομείου.

Όσον αφορά το ΕΚΑΒ, ο βουλευτής Δωδεκανήσου ενημέρωσε τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου πως σε λίγες ημέρες πρόκειται να έρθουν δύο διασώστες στον Τομέα της Κω, ώστε να καλυφτούν οι άμεσες ανάγκες, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία προσλήψεων με μόνιμο προσωπικό.

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως έχουν δοθεί από το Υπουργείο Υγείας σημαντικά κίνητρα σε γιατρούς για την κάλυψη θέσεων σε Νοσοκομεία των νησιών, ενώ εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την παροχή επιπλέον κινήτρων.

Τέλος, ο Ηλίας Καματερός υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι ενέργειες για τη δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου Νοσοκομείου στην Κω, θέση με την οποία ταυτίστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
    ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΝ ΠΛΗΡΩΣ
    ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ

    • Μεγαλώνουν τα ψέματα και ο λαϊκισμός από τον Κάπτεν Ηλία ΚΑΜΑΤΕΡΟ, τώρα λίγο πριν ψηφίσει το 4ο μνημόνιο τάζει ΝΈΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ..

      Ζει στον δικό του κόσμο ο ΨΕΥΤΗΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑΣ Κάπτεν Ηλίας. Αφού κατάφερε να κυκλοφορήσει το ασθενοφόρο 7 πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και έλυσε όλα τα τρέχοντα προβλήματα… είπε ας κάνω και ένα νέο νοσοκομείο. Τα ζώα που με έκαναν βουλευτή ένα υπόλοιπο των 150 σταυρών σαν τον «ψηλό» τρώνε κουτόχορτο και θα πιστέψουν ότι βλακώδη πρόταση ξεφουρνίσω…

    • Μην ξεχνάς «ψηλέ Μαυρογιαλούρε» ότι υπάρχουν 2 δεσμευμένα οικόπεδα ΓΙΑ ΤΟ ΝΈΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ, στον ΛΙΝΟΠΟΤΗ και ΒΑΚΟΥΦ στο ΣΕΛΒΕΡΙ...

      Τώρα που μας βόλεψες και με το δεύτερο στρατόπεδο στο ΑΜΑΝΙΟΥ περισσεύουν οικόπεδα για ΝΈΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ… ΚΑΜΑΤΕΡΕ, μπράβο, θα καταφέρεις να ταΐσεις με μπόλικο σανό τους ΒΛΑΚΕΣ που ψήφισαν ΣφΥΡΙΖΑ και σε έκαναν βουλευτή μιας χρήσης …

      • ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ γιορτάζουν οι φασιστοαριστεροί λαϊκιστές της κυβέρνησης της ΨΕΥΤΙΑΣ ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.όπως τους αρμόζει...

        Γιορτάζουν τα μνημόνια που δεν έσκισαν αλλά ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΡΙΤΟ στα τέσσερα και το 4ο που ΕΡΧΕΤΑΙ με ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και του ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ που στις 5-6.000 Ε ενώ ΕΤΑΖΑΝ ότι θα το πήγαιναν στις 13.000Ε, την ΤΣΟΝΤΑ από την 13η σύνταξη που έδωσαν για αντίδωρο λαϊκίζοντας, τις επικουρικές που πετσόκοψαν, το ΕΚΑΣ που τσεκούρωσαν και καταργούν, τον ΦΠΑ 24% ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΜΠΟΥΣΑΝ λόγω νησιωτικότητας και που μερικοί σαν τον ψεκασμένο φασίστα συγΚΑΜΕΝΟ και τον ΚΑΜΑΤΕΡΟ απειλούσαν την κυβέρνηση ότι θα την έριχναν κιόλας οι «ΚΟΤΕΣ», την μείωση μισθών και συντάξεων κάθε λίγο και λιγάκι, μείωση στις αναπηρικές, μείωση των επικουρικών συντάξεων, αύξηση της φορολογίας εισοδήματος 29% και τις νέες παράλογες των ασφαλιστικών εισφορών στους μικροεπαγγελματίες και την μαζική μετανάστευση 500.000 επιστημόνων και ανέργων νέων. Καταστρέφουν όσο κάθονται στην καρέκλα με το μέλι την οικονομία, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία όλη οι φασιστοαριστεροί ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

    • Πω, πω, πω γελά και το παρδαλό κατσίκι με ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, μετά από ΤΟ 2ο ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟ έρχεται το ΝΈΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ...

      Και μετά λέτε ότι τα μοναδικά έργα του τοπικού Μαυρογιαλούρου είναι τα 2 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΛΑΘΡΟ που έχει ειδίκευση, βλέπετε τώρα άπιστοι Θωμάδες;;; Σας φτιάχνει ΝΈΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ σαν εκείνο που έταξε ο ΑΝΔΡΈΑΣ το 1983, ο ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ο ΣΚΑΝΔΑΛΊΔΗΣ, ακόμα και ο ΚΑΪΣΕΡΛΗΣ σε στιγμές ευθυμίας….

  2. Απεργίες στον στρατό και την Αστυνομία θέλει η κυβέρνηση! Σιωπή από τον Πάνο Καμμένο.

    Το ερωτηματολόγιο της Επιτροπής Διαλόγου για την Συνταγματική αναθεώρηση δόθηκε στην δημοσιότητα.
    Ανάμεσα στα ερωτήματα που τίθενται είναι και αυτό για το εάν θα πρέπει να επιτρέπονται οι απεργίες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας!
    Μιλάμε για πλήρη διάλυση κάθε δομής του κράτους προς χάριν μιας “προοδευτικής” διακυβερνήσεως της χώρας.
    Με τις ευλογίες πάντοτε και του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου.
    koinonikosethnikismos

  3. Ο νέος νόμος για τον υπολογισμό των συντάξεων, που για άλλη μία φορά οδηγεί σε μειώσεις και περικοπές δεν αφορά τους «άρχοντες» της «δημοκρατίας» μας, τους σύγχρονους «Καίσαρες» που για άλλη μία φορά… εξαιρούνται.Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση της Βουλής να μειώσει την εισφορά αλληλεγγύης που πληρώνουν οι βουλευτές, έρχεται ο νόμος 4387/2016 που νομοθετεί τον «επανυπολογισμό» των συντάξεων και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, ο οποίος όμως δεν αναφέρεται στους βουλευτές, τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες.Το άρθρο 4 του νόμου στην παράγραφο 1 αναφέρει ποια είναι τα πρόσωπα που διέπονται από το συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου και από 1/1/2017 υπάγονται για κύρια σύνταξη στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του ΕΦΚΑ. Απαριθμούνται, λοιπόν, όλες οι κατηγορίες, πλην μίας: των αιρετών της Βουλής και των ΟΤΑ, Α’ και Β’ βαθμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ