Ηλίας Καματερός: Απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος οι αλιείς του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ

10
250

Ηλίας Καματερός: Απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος οι αλιείς του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ

Μετά την ερώτηση που απηύθυναν 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερού, προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα τη συνολική εξέταση των νόμων που καλύπτουν το σύνολο των φόρων και των τελών των αλιέων, δημοσιεύτηκε εγκύκλιος η οποία προβλέπει την «Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος των αλιέων ειδικού κατά αποκοπή καθεστώτος ΦΠΑ, κατά τα πρώτα πέντε έτη από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων και ένταξής τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ορίζεται ότι οι αλιείς του ειδικού κατ΄ αποκοπή καθεστώτος ΦΠΑ θα εξαιρούνται για τα επόμενα πέντε έτη από την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος.

Επιπλέον, εξαιρούνται από την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος οι αλιείς του ειδικού κατ΄ αποκοπή καθεστώτος ΦΠΑ που έχουν κλείσει το 62ο έτος της ηλικίας τους.

Ο Ηλίας Καματερός με αφορμή τη δημοσίευση της σχετικής εγκυκλίου τόνισε πως αποτελεί θετική εξέλιξη, αφού ξεκίνησε από μεριάς κυβέρνησης η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου των αλιέων. Επίσης ο βουλευτής Δωδεκανήσου δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν σε συνέχεια της σχετικής εγκυκλίου και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα δώσουν λύση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αλιείς.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν τους απαλλάσσει από το ΦΠΑ αλλά από το τέλος επιτηδεύματος για 5 χρόνια το οποίο ανέρχεται στα 650 Ευρώ τον χρόνο δηλαδή τους κερνάει τον καφέ τους. Να είναι καλά ο πολυχρονεμένος μας πασάς.

  2. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΟΠΑΝΑΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΕΙΣΤΕ ΧΑΛΙΜΑΔΕΣ

    • Αν υπάρχουν λέει !!!! Περίμενε τις εκλογές και θα δεις τι έχει να γίνει μόλις ο Αλ6 πει το «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ