Aλεξιάδης: Παράταση φορολογικών υποχρεώσεων στα νησιά με πρόσφυγες και μετανάστες – Απαντήσεις στις προτάσεις του Ηλ. Καματερού (ΒΙΝΤΕΟ)

0
1903

«Απαντήσεις του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη σε προτάσεις του βουλευτή Ηλ. Καματερού»

Σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Δωδ/σου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλ. Καματερός ανέπτυξε τις παρακάτω προτάσεις, για τις οποίες  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δεσμεύτηκε ότι θα εξετασθούν:

  1. Μη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά, αφού όπως φαίνεται η εισπραξιμότητα του στα νησιά αυξάνεται και η ίδια η συμφωνία του καλοκαιριού προβλέπει ότι αν οι στόχοι επιτευχθούν υπάρχει η δυνατότητα να ανασταλούν κάποια μέτρα.
  2. Αναστολή επί 6 μήνες πληρωμών όλων των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία στους κατοίκους των  νησιών που είχαν αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, κατ’ αντιστοιχία με παρόμοιες αποφάσεις για περιοχές που επλήγησαν από θεομηνίες.
  3. Εφαρμογή έκπτωσης  20% στις τιμές ενοικίασης παραλιών απο τους δήμους σε νησιά που αντιμετώπισαν τις αυξημένες ροές προσφύγων-μεταναστών , όπως είχε ζητηθεί από την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας.

Ολόκληρη τη συζήτηση μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ακόλουθο βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ