Σε ρόλο «λαγού» ο Ξυδάκης: Άναψε φωτιές με τη δραχμή και τώρα τα μαζεύει

2
650

«Συγγνώμη, λάθος! Αυτοτρολαριζόμουν» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ με το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του – Η κυβέρνηση τρομοκρατεί με το φάντασμα της δραχμής για να φέρει νέα μέτρα

Τελικά ο κ. Ξυδάκης παίζει το ρόλο του «λαγού» ή απλώς επιβεβαιώνει πως στην κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνονται το βάρος και το αντίκτυπο που έχουν οι δηλώσεις τους;

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το σάλο που προκάλεσε με τις δηλώσεις του περί δραχμής και της… ευημερίας που υπήρχε με το εθνικό νόμισμα, επιχείρησε το βράδυ της Τρίτης να τα… μαζέψει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, με αφορμή ερώτηση για τις νέες απαιτήσεις των δανειστών σημείωσε: «Νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια συζήτηση πολιτική, εθνική, επί της ουσίας, τέτοια που δεν έχει γίνει τα τελευταία εφτά χρόνια. Να πάει και στη Βουλή αυτή η συζήτηση. Δε μπορεί να το συζητάνε οι άνθρωποι στα καφενεία και στα σπίτια τους. Τα περασμένα χρόνια δαιμονοποιήθηκε η οποιαδήποτε κουβέντα. Εγώ είχα πει μια κουβέντα με ιστορικό βάθος, ότι και επί δραχμής η Ελλάδα μεγαλούργησε. Το 1910, το 1912, 1930, το 1960 κάτι έκανε η χώρα αυτή, υπήρχε 200 χρόνια πριν μπούμε στο ευρώ. Κάπως ζούσαμε. Δεν υπάρχουν ταμπού όταν πρέπει να κουβεντιάζουμε για το μέλλον και τη μοίρα ενός λαού. Πρέπει να συζητάμε, να φτιάχνουμε σενάρια, να βλέπουμε την ιστορική εμπειρία».

Και όλα αυτά, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και η ψήφιση νέων σκληρών μέτρων είναι προ των πυλών!

Όπως είναι λογικό, οι δηλώσεις του κ. Ξυδάκη προκάλεσαν αναταραχή, με την αντιπολίτευση να κατακεραυνώνει την κυβέρνηση και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο κ. Ξυδάκης έσπευσε λίγες ώρες μετά και αφού απολογήθηκε στο Μαξίμου να μαζέψει τη γκάφα (;) αφήνοντας αιχμές κατά των δημοσιογράφων και της αντιπολίτευσης που… σήκωσαν το θέμα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1,έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη και ότι αυτό που έκανε με την πρωινή συνέντευξη του, ήταν να τονίσει την ανάγκη συζήτησης όλων των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Δεν κλείνω κανένα θέμα γιατί δεν άνοιξα κανένα θέμα. Δεν μίλησα για αλλαγή νομίσματος. Έδωσα ένα παράδειγμα αυτολοιδορούμενος. Η Ελληνική κοινωνία διακατέχεται από μια μεγάλη νευρικότητα κάθε φορά που τίθεται ένα μεγάλο θέμα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ξυδάκης.

Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι έκανε… λάθος (!) όταν υποστήριξε ότι η Ελλάδα «μεγαλούργησε» με τη δραχμή. «Έδωσα ένα ίσως ατυχές παράδειγμα» είπε και απηύθυνε έκκληση για σοβαρότητα!

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του επεσήμανε ότι «όταν αλλάζει η Ευρώπη, φεύγει η Μεγάλη Βρετανία από την ΕΕ και αλλάζουν και οι ΗΠΑ πρέπει να σκεφτόμαστε και να συζητάμε. Πρέπει να δούμε πού πάμε εντός του προγράμματος και μετά από αυτό» είπε χαρακτηριστικά .

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Νίκου Χατζηνικολάου αν σε αυτήν την συζήτηση πρέπει να περιλαμβάνεται και το θέμα του νομίσματος ο κ. Ξυδάκης απέφυγε να πάρει σαφή θέση, λέγοντας ότι «πολλές φορές στη χώρα μας αυτοτρολαριζόμαστε και αυτοκανιβαλιζόμαστε. Πρέπει να συζητάμε τα θέματα που έχουν μεγάλο ορίζοντα».

Στο τέλος της συνέντευξης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άναψε πάλι «φωτιές» ζητώντας να γίνει «μια σοβαρή συζήτηση, απροκατάληπτη, ανεξίθρησκη, για το πού πάμε μετά το πρόγραμμα».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη την συνέντευξη

ΠΗΓΗnewsbomb.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. οπως ολοι οι συριζαιοι λεει κοτσανες και μετα τις ανακαλει και φυσικα για ολα φταινε οι αλλοι κι οχι ο συριζα ε ρε τρελαρες που ειναι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ