Γ. Νικητιάδης, Κ. Σφυρίου, Β. Παπανικόλας, Ν. Ζωίδης, Στ. Κουσουρνάς και Α. Γεωργιάδης είπαν «ναι» στην πρόσκληση της Φώφης

16
1437

Έξι πρώην Βουλευτές Δωδεκανήσου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της προέδρου της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» κ. Φώφης Γεννηματά και συμμετείχαν στην συνάντηση για την μεγάλη κεντροαριστερά, που έγινε χθες σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Εκτός του νυν βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Κρεμαστινού, στη συνάντηση που έγινε χθες, συμμετείχαν οι πρώην βουλευτές Γιώργος Νικητιάδης, Κοσμάς Σφυρίου, Βασίλης Παπανικόλας, Νίκος Ζωίδης, Στάθης Κουσουρνάς και Αντώνης Γεωργιάδης.

Από αυτούς που κλήθηκαν στην συνάντηση δεν παρέστη ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Παρασκευάς, ο οποίος ήδη από τις προηγούμενες μέρες με επιστολή προς την κ. Γεννηματά την οποία κοινοποίησε, έκανε γνωστές τις ενστάσεις του.
Δεν παρέστησαν επίσης (προφανώς δεν προσκλήθηκαν) οι κ.κ. Γιώργος Κασσάρας και Κ. Καΐσερλης που έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ.

Η ομιλία
«Διεκδικούμε να γίνουμε εμείς το μεγάλο, το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στην πατρίδα μας και θα επιβάλει την εθνική συνεννόηση και θα εγγυηθεί ότι η πορεία εξόδου από την κρίση θα γίνει πράξη» είπε η Φώφη Γεννηματά στο χαιρετισμό της στη συγκέντρωση των 170 και πλέον βουλευτών και ευρωβουλευτών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της να στηρίξουν την προσπάθεια για ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Απόντες ήταν ο Κώστας Σημίτης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Φλωρίδης, οι οποίοι έχουν αναλάβει δική τους πρωτοβουλία.
Παρόντος του Γιώργου Παπανδρέου και των πρώην βουλευτών που είναι στο ΚΙΔΗΣΟ, η κ. Γεννηματά απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας σε όσα στελέχη διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις και τόνισε:

«Όλοι όσοι αισθάνθηκαν ότι ανήκουν στον κεντροαριστερό χώρο, όλοι όσοι εκφράζονται από τις ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του ριζοσπαστικού προοδευτικού κέντρου, έχουν θέση σ’ αυτή την προσπάθεια. Με σεβασμό στη διαδρομή τους, στις ιδέες τους, στην αυτονομία τους.

» Η συμμετοχή του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ένα θετικό βήμα. Καλωσορίζουμε στους νέους κοινούς αγώνες όλα τα στελέχη του, τους παλιούς συντρόφους μας.

» Πιστεύω ότι είναι ώρα να κάνουν ανάλογο βήμα όλα τα στελέχη και οι δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου που δεν είναι ακόμη μαζί μας. Βήμα ενότητας, συσπείρωσης, κοινής δράσης για τη μεγάλη κεντροαριστερά, την ισχυρή δημοκρατική προοδευτική παράταξη.
Τους περιμένουμε τώρα κι όχι αύριο. Και να διαμορφώσουν μαζί μας τους όρους, τις προϋποθέσεις, τον οδικό χάρτη για το συνέδριό μας -μέσα στο 2017- που μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της παράταξης».

Η κ. Γεννηματά κατέστησε σαφές ότι «το ισχυρό αντιπολιτευτικό μας μέτωπο απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν πρέπει ούτε στιγμή να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα ανοιχτά τα ιδεολογικά και πολιτικά μέτωπά του με τη δεξιά και ότι αποτέλεσε διαχρονικά και θα αποτελεί και στο μέλλον, τον εκφραστή του προοδευτικού πολιτικού πόλου και τον κύριο αντίπαλο της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα».

«Λέμε ‘ναι’ στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Λέμε ‘όχι’ στη δεξιά παλινόρθωση. Οφείλουμε λοιπόν να σπάσουμε το τεχνητό διχαστικό δίπολο ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί πια παγίδα για τη χώρα και το λαό.

» Χωρίς να ετεροκαθοριζόμαστε. Με την πολιτική μας για την εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια και την εθνική συνεννόηση για να γίνει αυτή πράξη. Και αυτό προϋποθέτει την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών τώρα στην κοινωνία, αύριο στη Βουλή» προσέθεσε.

Επίσης, επέκρινε την κυβέρνηση για την αδυναμία της να βγάλει τη χώρα από την κρίση καθώς απειλείται από νέο μνημόνιο και τόνισε πως δεν έχουν όμως καμία εξουσιοδότηση να αλυσοδέσουν τη χώρα, να υποθηκεύσουν το μέλλον, να υπονομεύσουν κάθε προοπτική για ανάπτυξη για έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια».

Ν.Δ.: Θα έχουν πολύ τρέξιμο
Με ειρωνικό ύφος σχολιάζει η ΝΔ την επίσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας στην Ψέριμο λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη.
Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως για μια ακόμα φορά υπουργοί της κυβέρνησης επισκέπτονται μια περιοχή της χώρας, μετά από περιοδεία σε αυτήν, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αν αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να ασχοληθούν με τα προβλήματα των πολιτών, είμαστε διατεθειμένοι να τους στείλουμε τις προγραμματισμένες περιοδείες του κ. Μητσοτάκη για να κάνουν το σχεδιασμό τους. Τους προειδοποιούμε, όμως, ότι θα έχουν πολύ τρέξιμο» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

 


16 ΣΧΟΛΙΑ

    • Μπορείτε να συγκρίνετε τους παραπάνω που με ήθος προσέφεραν στα νησιά μας με τους μιας χρήσης ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑ...

      Μπορεί να πέρασαν από την λαϊκή κεντοαριστερά όπως αυτή λέγεται ΠΑΣΟΚ η Δημοκρατική Παράταξη και μερικά λαμόγια, όπως σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά ήταν ελάχιστοι και τώρα έχουν στελεχώσει τα υπουργεία του ΣφΥΡΙΖΑ…

    • ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ. Δεν αντέχω να βλέπω όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την κατάντια μας να ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ…

      Ανοίγω την τηλεόραση και την κλείνω γιατί με την κατάθλιψη που μοιράζει μας τρελάνει και πάνω που πάω να ηρεμίσω ΝΑΝΤΟΣ ΕΝΑΣ συνυπεύθυνος για την κατάντια μας να «παρουσιάζει βιβλίο για τον σταυρό και πως τον θέλει» χωρίς να νοιάζεται για αυτόν που μας έχουν σταυρώσει τα σάπια κατάλοιπα της διαφθοράς….

  1. ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΙ ΗΛΙΘΙΟ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ; ΑΠΟΗΛΙΘΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΗΛΙΘΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ;

  2. Όχι άλλο σώσιμο. Σας παρακαλούμε πολύ! Λυπηθείτε μας, δεν αντέχουμε άλλο τις υπηρεσίες σας.

  3. Καλά για Εθνική Ομάδα Υπερηλίκων μιλάμε η για πολιτική, καλό θα είναι να μας γνωστοποιήσουν και τα περιουσιακά τους στοιχεία τι είχαν πριν μπουν στην πολιτική, και τι είχαν όταν έφυγαν, για να μας πείσουν για τις αγαθές τους περί προσφοράς προθέσεις

  4. Τα «αριστερά» ανδρείκελα ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ του 4ου Ράιχ αποτέλεσαν το «σωσίβιο» για τα κουρέλια του ΠΑΣΟΚ και τώρα αυτά τα «κουρέλια» ανταποδίδουν: Παρέχουν το «σωσίβιο» στον καταρρέοντα ΣΥΡΙΖΑ…
    Οι δυνάμεις των νέων αποικιοκρατών βοηθούν η μία την άλλη…
    Αριστερά δεν βλέπουμε να υπάρχει…
    Και μια τέτοια δραματική ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ μετατρέπει και τις φάρσες των κουρελιών σε νέες ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ…
    Και οι τραγωδίες θα συνεχίζονται, όσο τα πολιτικά κουρέλια σηκώνουν κεφάλι, με την βοήθεια των ΝΑΖΙ, βεβαίως βεβαιως, και τα κοινωνικά κουρέλια, τα τσόλια δηλαδή… δηλαδή οι ψηφοφόροι, τα ψηφίζουν…ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑhttp://attikanea.blogspot.de/2017/01/blog-post_903.html

  5. Τελικά αν αυτή η κρίση έβγαλε κάτι καλό είναι πως απομυθοποιήσαμε κάτι οντότητες σαν την λεβεντιά σας, με πρώτο από όλους των Κωνσταντή, γνωρίσαμε τι μετριότητες είσαστε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ